Phaos

De essentie van verbinden

Masterclass PMC Facilitator

Masterclass PMC facilitator

Meerdaagse intensieve masterclass die opleidt tot PMC facilitator. De PMC facilitator adviseert en begeleidt projectleiders en opdrachtgevers bij de voorbereiding en uitvoering van Projectstart-ups, audits en evaluaties. De deelnemers leren hoe ze als procesbegeleider het instrumentarium van Projectmatig creëren moeten gebruiken. 

Voor wie?

Voor ervaren PMC-gebruikers die projectteams gaan begeleiden in organisaties met veel projecten en/of programma’s.

Wat doen we?

Thema’s: verdieping en inzetten van het praktisch instrumentarium, werken met groepen.
 Speerpunten: voorbereiden van projectbijeenkomsten, het overbrengen van de essentie van PMC, inzetten van het PMC-instrumentarium, omgaan met groepsdynamiek, het maatwerk ontwerp van Projectstart-ups, het creëren van commitment in projectteams.

Extra

Deelnemers krijgen een uitgebreide set materialen van Phaos rond PMC.

Hoe lang duurt de training?

Een instapochtend en 5 bijeenkomsten van 1 of 2 dagen.

Meer informatie en inschrijven

De Masterclass PMC-facilitator is voor ervaren ‘PMC-gebruikers’ die projectteams willen begeleiden. De deelnemers leren hoe ze als procesbegeleider het instrumentarium van Projectmatig creëren moeten gebruiken. Het werken met groepen krijgt veel aandacht. Tot slot gaan we in op de bijdrage die facilitator levert aan de professionalisering van project- en programmamanagement.

Data

Instapochtend: 16 oktober 2014 9.30 tot 12.00 uur
Dag 1: 11 november 2014
Dag 2 en 3: 10 en 11 december 2014 met avondprogramma en diner.
Dag 4: 8 januari 2015
Dag 5 en 6: 3 en 4 februari 2015 zonder avondprogramma
Behalve het blok in december zullen de dagen beurtelings op locatie bij de diverse deelnemers plaatsvinden, uiteraard in overleg.

Kosten

De kosten voor de masterclass bedragen € 3.500,--* exclusief BTW. Wie zich inschrijft tot een maand voorafgaand aan de instapochtend betaalt een gereduceerd tarief van € 3.250,--* exclusief BTW. Dit bedrag is inclusief het trainingsmateriaal een Insightsprofiel en het boek Projectmatig creëren 2.0. Door zo mogelijk op locaties van deelnemers te werken beperken we de locatiekosten.

*) Als twee of drie deelnemers uit één organisatie tegelijkertijd deelnemen, geldt een korting van 10% op de kosten van deelname.

Kijk hier om u aan te melden