Phaos

De essentie van verbinden

Workshops Programmamanagement

Graag verkennen we in een vrijblijvend gesprek welke betekenis programma’s in uw organisaties hebben, welke aanpak is gekozen en hoe de professionaliteit en effectiviteit te verbeteren is. 

Een overzicht van de workshops die we graag in uw organisatie bieden.

De state-of-the-art in programmamanagement, een overzicht

Lezing door Hans Licht

Hans Licht heeft zijn sporen verdiend als schrijver en adviseur op het gebied van Programmamanagement. Hij onderzoekt actief met vakgenoten de ontwikkelingen en schrijft momenteel mee aan het boek Programmatisch Creëren. In deze lezing vertelt Hans Licht over de trends en ontwikkelingen op het vakgebied. Welke visies en methoden zijn er te onderscheiden? Hoe ontwikkelt het vak zich in deze tijd? Daarbij gaat hij graag met het publiek in gesprek om de betekenis hiervan voor organisaties beter te doorgronden.

Duur: 2 uur

Door: Hans Licht

Meer weten? Mail Hans Licht

De operatiekamer: programma’s onder het mes 

Een creatieve en leerzame sessie voor programmateams en betrokkenen

Hoe staat het programma ervoor? Doen we de goede ingrepen? Waar doet het pijn? Wat moeten we wegsnijden? Waar gaat het hart sneller van kloppen? Hoe goed zijn betrokkenen geïnformeerd? Maak de balans op in het programma en werk met betrokkenen aan verbetering. Met deze creatieve werkvorm met alle betrokkenen leggen we op onorthodoxe wijze de kracht en de zwakte van het programma bloot. Op basis hiervan maken we met het hele operatieteam plannen om het programma beter te maken. Het programma krijgt weer focus, draagvlak en energie!

Duur: een dagdeel. In te zetten als onderdeel van een eiland van reflectie of als losstaande bijeenkomst.

Door: een van onze adviseurs.

Meer weten? Mail Marlet Hesselink

Het leiderschap en het lijderschap van programmamanagers onder de loep

Tangoworkshop voor jouw programma? Klik hier