Vragen? Bel +31 (0)85 273 6387
Blended learning
strookjes phaos 0003 Laag 23

Opleiding tot online PMC-facilitator en -coach

In deze opleiding leer je zelf online projectbijeenkomsten begeleiden op basis van Projectmatig Creëren. Door steeds in de huid te kruipen van de facilitator of projectcoach, ontwikkel je de benodigde vaardigheden. Je leert door te doen en af te kijken. Als facilitator ben je verantwoordelijk voor het verloop van bijeenkomsten en niet voor de inhoud van een project. Je ervaart aan den lijve het verschil tussen de rol van projectleider en die van facilitator of coach.

Doelgroep

Ervaren projectleiders en andere PMC-gebruikers die zich willen ontwikkelen in deze faciliterende rol en die projectteams, projectleiders en opdrachtgevers gaan begeleiden. We verwachten dat deelnemers goed bekend zijn met de taal en modellen van PMC.

Wat het oplevert

Na het volgen van deze training:

Programma

Het is een volledig blended programma waarbij bijeenkomsten, eigen opdrachten en individuele begeleiding elkaar afwisselen.

Bijeenkomsten
In 5 online bijeenkomsten van een halve of een hele dag oefen je terplekken en krijg je feedback en tips. Je leert samen met en van de andere deelnemers. We oefenen de verschillende werkvormen, intakes en lastige gesprekken en er is veel ruimte om eigen vragen en ervaringen in te brengen. Uiteraard zorgen we voor voldoende afwisseling en pauzes in het programma.

Tijdonafhankelijk leren
Met behulp van opdrachten in de op maat gemaakte online leeromgeving ga je daarnaast veel zelf aan de slag en oefenen. Dit kan op elk moment tussen de bijeenkomsten door en start al voorafgaand aan de eerste dag. Je krijgt van de trainers en ander deelnemers feedback op wat je hier aanlevert.

Coaching (2 uur)
Je kan tot slot gebruik maken van persoonlijke coaching. Dit kan bijvoorbeeld door een trainer mee te laten kijken bij een intake, start-up of andere projectbijeenkomst of door te sparren over de voorbereiding en de aanpak van een bijeenkomst. Hij/zij zal je nadien te voorzien van feedback, tips en tricks.

Praktische informatie

Data, tijden en locatie

De opleiding bestaat uit vijf dagen. Houd daarnaast rekening met zeker vier uur per keer voor de eigen opdrachten. De tijden zijn als volgt:
Dag 1: 30 maart van 9.00 – 17.00
Dag 2: 31 maart van 13.00 – 17.00
Dag 3: 20 april van 9.00 – 17.00
Dag 4: 18 mei van 9.00 – 13.00
Dag 5: 9 juni van 9.00 – 17.00
We maken gebruik van Zoom en Miro.

Meer informatie

Mail info@phaos.nl

Investering

Het inschrijfgeld bedraagt € 2.495,- (exclusief btw). Schrijf je je in met meerdere collega's voor dezelfde training, dan geldt een korting op dit tarief van 10% voor de tweede en 15% voor de volgende collega's.
Dit bedrag is inclusief toegang tot het online leerplatform.

Inschrijven

Nog geen data beschikbaar

Trainingen en workshops: Projectmatig Creëren

Winterschool Projectmatig Creëren (PMC)

Tijdens de Winterschool nemen we een hele week de tijd om alle belangrijke aspecten van PMC toe te passen op je eigen project. Niet alleen de techniek, maar ook thema’s als (persoonlijk) leiderschap, team-dynamiek en de projectomgeving komen ruimschoots aan bod.

Lees meer
Begeleiding on-the-job in Projectmatig Creëren

Heb je een vraag die niet past bij ons reguliere aanbod rond projectmanagement? Dan verzorgen wij graag een training of advies op maat. 

Lees meer
Het vernieuwde PMC

Ben jij benieuwd naar onze vernieuwde methode Projectmatig Creëren? Neem deel aan ons gratis online event 'Het vernieuwde PMC' en je beleeft PMC in een nieuwe vorm. We hebben het nog toegankelijker en praktisch toepasbaar gemaakt.

Lees meer
Training Projectmatig Creëren (PMC)

Deze basistraining biedt een brede oriëntatie op het vakgebied. Je leert de theorie van PMC en deze in je eigen praktijk toe te passen. Je leert de fijne kneepjes van projectstart, planning, uitvoering, afsluiting en evaluatie. Naast aspecten van teamwork en opdrachtgeverschap.

Lees meer
Online Training Projectmatig Creëren (PMC)

Deze online basistraining biedt een brede oriëntatie op het vakgebied. Je leert de theorie van PMC en deze in je eigen praktijk toe te passen. Je leert er de fijne kneepjes van projectstart, planning, uitvoering, afsluiting en evaluatie. Naast aspecten van teamwork en opdrachtgeverschap.

Lees meer
Summerschool Projectmatig Creëren (PMC)

Tijdens de Summerschool nemen we een hele week de tijd om alle belangrijke aspecten van PMC toe te passen op je eigen project. Niet alleen de techniek, maar ook thema’s als (persoonlijk) leiderschap, teamdynamiek en de projectomgeving komen ruimschoots aan bod.

Lees meer
Training Effectief Stakeholdermanagement

De training Effectief Stakeholdermanagement geeft je handvatten voor het intensief betrekken van de relevante interne en externe omgeving bij de opgaven waaraan je werkt. Het biedt zowel een dieper inzicht in je eigen rol en invloed op het proces, als een aantal praktische tools. 

Lees meer
Senior Projectleiderschap

Je hebt de basis tools en instrumenten van projectmanagement goed in de vingers. Toch heb je het gevoel dat er meer uit te halen valt. Je wilt je persoonlijke invloed en impact vergroten in het effectief leiden van grote, complexe projecten. Tijd voor een verdiepingsslag met de training Senior Projectleiderschap! 

Lees meer
Workshop voor opdrachtgevers

Een betrokken, kundige opdrachtgever die een heldere opdracht verstrekt, is een voorwaarde voor het welslagen van elk project. Leer in één dag wat van een opdrachtgever wordt verwacht en hoe je die rol met verve kan vervullen.

Lees meer
Workshop Insights Discovery

Het Insights Discovery Profiel is een toegankelijk en praktisch toepasbaar reflectie-instrument ten behoeve van je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je profiel geeft inzicht in je psychologische voorkeuren en hoe die van invloed zijn op je persoonlijke effectiviteit.

Lees meer
Workshop Insights Deeper Discovery

Het Insights Discovery profiel biedt een groot inzicht in je eigen, Jungiaanse psychologische voorkeuren en de implicaties die dat met zich meebrengt. Echter, dat is nog maar het begin. Deeper Discovery voert je mee naar de wereld van de archetypen, oeroude en universele, over de hele wereld voorkomende en samenhangende beelden, symbolen en gedragspatronen.

Lees meer
Individuele coaching

Het lukt je maar niet om met plezier en zelfvertrouwen te doen wat je te doen hebt. Coaching kan je helpen om scherper zicht te krijgen op wat er onder de oppervlakte gaande is en je ondersteunen bij het aanleren van effectief en authentiek gedrag. 

Lees meer
Opleiding tot PMC-facilitator en -coach

In dit programma ontwikkel je je tot volwaardig facilitator en coach voor projecten. Je leert projectbijeenkomsten begeleiden, waaronder projectstart-ups (PSU’s) en het goede gesprek aan te gaan met projectleiders. Zo word je onmisbaar voor opdrachtgevers, projectleiders en teams!

Lees meer