Vragen? Bel +31 (0)85 273 6387
PMC-online
strookjes phaos 0003 Laag 23

Winterschool Projectmatig Creëren (PMC)

In welke sector je ook werkt, één ding staat vast: leiding geven aan projecten is een kerncompetentie voor wie door wil groeien. Je kiest daarbij met Projectmatig Creëren voor een uiterst succesvolle (en de breedst toepasbare) aanpak van projectmanagement! Tijdens de Winterschool nemen we de tijd om alle belangrijke aspecten toe te leren passen op je eigen project. Niet alleen de techniek, maar ook thema’s als leiderschap, teams en de projectomgeving komen aan bod.

Ben je toe aan een volgende stap in je ontwikkeling als professionele projectleider? En kom je daar door de hectiek van alledag niet aan toe? Meld je dan nu aan!

Het programma bestaat uit een voortdurende afwisseling van werkvormen, zoals oefeningen en discussies in kleine groepen, casusgericht werken, simulaties en korte presentaties. Samen maken we de vertaling van theorie naar jouw projectenpraktijk. Daarnaast besteden we tijd en aandacht aan het uitwisselen van ervaringen en krijg je talloze praktische tips & tricks!

Voor wie is deze training?

(Aankomend) projectmanagers of projectleiders, managers die opdrachtgever zijn of wiens medewerkers aan projecten deelnemen, leidinggevenden en staffunctionarissen die behoefte hebben aan basiskennis in dit vakgebied en die daarnaast hun leidinggevende kwaliteiten verder willen ontwikkelen.
Voor deelname aan deze training is geen specifiek opleidingsniveau vereist. Het is wel van belang dat je over een werksituatie beschikt waarin je het geleerde kunt toepassen.

Wat leer jij van deze training?

Na het volgen van de Winterschool:

Wat deelnemers van deze training vinden

"Heel veel geleerd, met dank aan een heel ervaren docent, een doorleefde visie en een prettige kleine groep. De cursus bracht precies waar ik voor ging: volop aandacht voor de zachte kant naast de harde kant. Veel aandacht voor de projectleider als persoon. Klasse!"

"Een pittige doch interessante cursus die ik zeer kan aanbevelen. Ik heb veel geleerd over projectmanagement, maar ook over mijzelf. Juist dat element maakt de cursus interessant en persoonlijk. De inhoud is zeer compleet en goed afgestemd op de groep. Praktijkvoorbeelden vanuit de groep worden goed opgepakt en dat zorgt voor een mooie dynamiek."

"Ik heb ontzettend veel geleerd en vind de training echt een aanrader. Ik stapte er redelijk blanco in, maar ik ben echt enorm blij dat ik de training heb gedaan. Echt enorm waardevol voor projectleiders!"

Programma: dit gaan we doen

Praktische informatie

Duur

De training duurt 5 dagen met op maandag, dinsdag en donderdag een avondprogramma. De training eindigt op vrijdag na de lunch.

Meer informatie

Heb je vragen of wil je deze training incompany organiseren, mail dan naar info@phaos.nl

Investering

Op aanvraag. Mail info@phaos.nl

Data

Nog geen data beschikbaar

Trainingen en workshops: Projectmatig Creëren

Verdiepende modules Projectmatig Creëren

In onze verdiepende modules snijden we thema's aan waar veel projectleiders mee stoeien. Door praktische handvatten en tips ben je beter toegerust om je project verder te brengen. Je kunt kiezen uit: Stakeholdermanagement, Sturen op projecten in de uitvoering en Energie in je project behouden.

Lees meer
Verdiepingsmodule Sturen op projecten in de uitvoering

Sturen op projecten is meer dan alleen rapporteren. In veel projecten lopen rapporteren, in control zijn en sturen langs elkaar heen. Dit is vaak een energielek voor de projectleider. Met de verdiepingsmodule Sturen op projecten willen we daar verandering in brengen.

Lees meer
Verdiepingsmodule Energie in je project behouden

Welke rol speelt energie in het slagen van een project? En hoe spoor je energielekken op? De verdiepingsmodule Energie in je project behouden geeft je inzicht in wat jij kan doen om je project een nieuwe impuls te geven.

Lees meer
Inspiratielab

Een gratis online Inspiratielab voor klanten en andere belangstellenden met als thema: 'Stakeholdermanagement: Zó houd je de kikkers in de kruiwagen!'. In deze inspiratiesessie ga je aan de slag met stakeholders, de mensen of groepen die invloed hebben op jouw project. Je maakt kennis met werkvormen om inzicht te krijgen in de stakeholders en hen op een goede manier te betrekken bij je project.

Lees meer
Begeleiding on-the-job in Projectmatig Creëren

Heb je een vraag die niet past bij ons reguliere aanbod rond projectmanagement? Dan verzorgen wij graag een training of advies op maat. 

Lees meer
Projectmatig Creëren (PMC)

Deze basistraining biedt een brede oriëntatie op het vakgebied. Je leert de theorie van PMC en deze in je eigen praktijk toe te passen. Je leert de fijne kneepjes van projectstart, planning, uitvoering, afsluiting en evaluatie. Naast aspecten van teamwork en opdrachtgeverschap.

Lees meer
Verdiepingsmodule Stakeholdermanagement

Het succes van je project hangt mede af van hoe goed je je omgeving weet te betrekken bij je project. De verdiepingsmodule Stakeholdermanagement geeft je praktische handvatten voor het betrekken van stakeholders. Of het nu gaat om gebruikers, beslissers, interne en externe belanghebbenden of andere betrokkenen.

Lees meer
Persoonlijk leiderschap in PMC

Je hebt de basis tools en instrumenten van projectmanagement goed in de vingers. Toch heb je het gevoel dat er meer uit te halen valt. Je wilt je persoonlijke invloed en impact vergroten in het effectief leiden van grote, complexe projecten. Tijd voor een verdiepingsslag met de training Persoonlijk leiderschap in PMC! 

Lees meer
Workshop voor opdrachtgevers

Een betrokken, kundige opdrachtgever die een heldere opdracht verstrekt, is een voorwaarde voor het welslagen van elk project. Leer in één dag wat van een opdrachtgever wordt verwacht en hoe je die rol met verve kan vervullen.

Lees meer
Workshop Insights Discovery

Het Insights Discovery Profiel is een toegankelijk en praktisch toepasbaar reflectie-instrument ten behoeve van je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je profiel geeft inzicht in je psychologische voorkeuren en hoe die van invloed zijn op je persoonlijke effectiviteit.

Lees meer
Individuele coaching

Het lukt je maar niet om met plezier en zelfvertrouwen te doen wat je te doen hebt. Coaching kan je helpen om scherper zicht te krijgen op wat er onder de oppervlakte gaande is en je ondersteunen bij het aanleren van effectief en authentiek gedrag. 

Lees meer
PMC-facilitatorstraining

In dit programma ontwikkel je je tot volwaardig facilitator en coach voor projecten. Je leert projectbijeenkomsten begeleiden, waaronder projectstart-ups (PSU’s) en het goede gesprek aan te gaan met projectleiders. Zo word je onmisbaar voor opdrachtgevers, projectleiders en teams!

Lees meer