Vragen? Bel +31 (0)85 273 6387
PMC-online
strookjes phaos 0016 Laag 10

Inschrijven

Data: 30 september en 1 oktober
(fysiek),
17 oktober (online),
7 november (online) en
25 november (fysiek).

Prijs: € 3.100 (exclusief btw)

Locatie: Phaos, Newtonlaan 115,
Utrecht

Schrijf je in

Programmamanagement volgens Programmatisch Creëren (PGMC)

Als programmamanager is het je taak om strategische doelen en de achterliggende visie te realiseren. Je weet dat een programma-aanpak je helpt in het organiseren van het werk. Maar hoe houd je, naast die praktische zaken, je mensen betrokken en gefocust? Hoe blijf je zelf overeind in het spel van de verschillende belangen? Programmamanagement is een mooi en uitdagend vak. Deze training biedt daarvan een compleet overzicht. Plus concrete tools en houvast! De nadruk ligt op het verbinden van de theorie met de praktijk en het leren van de kennis en ervaring van zowel de trainer als de deelnemers.

Voor wie is deze training?

Beginnende programmamanagers, ervaren projectleiders, afdelingshoofden en teamleiders die zich (verder) willen bekwamen in het opzetten en het uitvoeren van programma’s.
Voor deelname aan deze training is een HBO-werk- en denkniveau vereist. Daarnaast is het van belang dat je over een werksituatie beschikt waarin je het geleerde kunt toepassen.

Wat leer jij door deze training?

Na het volgen van deze training:

Wat deelnemers van deze training vinden

"De training is een prima combinatie van theorie en praktijk! De praktische toepassing in de training ondersteunt het leren en snel in de praktijk kunnen toepassen van de concepten." 

Programma

Het programma bestaat uit:

 

De onderwerpen die aan bod komen zijn:

Tijdens de training pas je de theorie meteen toe op de uitdaging in jouw eigen organisatie. We zetten daarbij wisselende werkvormen in. Je kijkt goed naar je eigen handelen als programmamanager en hoe jij de verschillende tools kan en wil inzetten. De precieze invulling van het programma stemmen we af op thema’s die ter sprake komen in de groep.

Fysiek en online

We kiezen bij Phaos bij elke training bewust voor de vorm van de training. Samen met de deelnemers willen we een learning community vormen. Zo leer je tijdens (en na) de training zowel met als van elkaar.
Voor de training Programmamanagement kiezen we voor een mix van fysieke bijeenkomsten, online sessies, individuele coaching en opdrachten die tijd- en plaatsonafhankelijk zijn. De fysieke start draagt bij aan ontmoeten en elkaar kennen. Zo kan je echt samen leren. De online sessies zijn efficiënt en samen met de eigen opdrachten bieden ze de mogelijkheid tot individueel maatwerk en verdieping in eigen programma’s. We maken in deze training gebruik we onze eigen digitale leeromgeving en tools zoals Miro.

 

Praktische informatie

Tijden en locatie

Alle fysieke dagen zijn van 09.00-17.00 uur.
De online sessies zijn van 09.00-12.30 uur.

De locatie is Phaos, Newtonlaan 115, Utrecht.

Meer informatie

Heb je vragen of wil je deze training incompany organiseren, mail dan naar info@phaos.nl

Investering

Kosten voor deelname bedragen € 3.100, exclusief btw. Dit bedrag is inclusief het boek Programmatisch Creëren.
Er is geen overnachting inbegrepen.

Data

Trainingen en workshops: Programmatisch Creëren

Programmamanagement volgens Programmatisch Creëren (PGMC)

Programmamanagement is een mooi en uitdagend vak. Deze training biedt daarvan een compleet overzicht. Plus concrete tools en houvast! De nadruk ligt op het verbinden van de theorie met de praktijk en het leren van de kennis en ervaring van zowel de trainer als de deelnemers.

Lees meer
Online Training Programmatisch Creëren (PGMC)

Programmamanagement is een mooi en uitdagend vak. Deze training biedt daarvan een compleet overzicht. Plus concrete tools en houvast! De nadruk ligt op het verbinden van de theorie met de praktijk en het leren van de kennis en ervaring van zowel de trainer als de deelnemers.

Lees meer
Verdiepingsmodule Stakeholdermanagement

Het succes van je project hangt mede af van hoe goed je je omgeving weet te betrekken bij je project. De verdiepingsmodule Stakeholdermanagement geeft je praktische handvatten voor het betrekken van stakeholders. Of het nu gaat om gebruikers, beslissers, interne en externe belanghebbenden of andere betrokkenen.

Lees meer
Inspiratiesessies PGMC: Doelen realiseren in het publieke domein

Je werkt in het publieke domein. Je weet hoe programmamanagement werkt. Je wil leren hoe je nog beter de omgeving betrekt, projecten aanstuurt, opdrachtgevers en bestuurders bedient. Een unieke gelegenheid voor inspiratie, uitwisseling van kennis en ervaringen met staf en collega's.

Lees meer
Workshop Insights Discovery

Het Insights Discovery Profiel is een toegankelijk en praktisch toepasbaar reflectie-instrument ten behoeve van je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je profiel geeft inzicht in je psychologische voorkeuren en hoe die van invloed zijn op je persoonlijke effectiviteit.

Lees meer
Individuele coaching

Het lukt je maar niet om met plezier en zelfvertrouwen te doen wat je te doen hebt. Coaching kan je helpen om scherper zicht te krijgen op wat er onder de oppervlakte gaande is en je ondersteunen bij het aanleren van effectief en authentiek gedrag. 

Lees meer
Maatwerk in Programmatisch Creëren

Onze trainingen en workshops zijn afgestemd op de thema’s die onze klanten dagelijks bij ons aan de orde stellen. Heb je een vraag die niet past bij ons reguliere aanbod rond programmamanagement, dan verzorgen wij graag een training of advies op maat.

Lees meer