Vragen? Bel +31 (0)85 273 6387
Blended learning
Phaos

Training Programmatisch Creëren (PGMC)

Als programmamanager is het je taak om strategische doelen en de achterliggende visie te realiseren. Je weet dat een programma-aanpak je helpt in het organiseren van het werk. Maar hoe houd je, naast die praktische zaken, je mensen betrokken en gefocust? Hoe blijf je zelf overeind in het spel van de verschillende belangen? Programmamanagement is een mooi en uitdagend vak. Deze training biedt daarvan een compleet overzicht. Plus concrete tools en houvast! De nadruk ligt op het verbinden van de theorie met de praktijk en het leren van de kennis en ervaring van zowel de trainer als de deelnemers. 

Doelgroep

Beginnende programmamanagers, ervaren projectleiders, afdelingshoofden en teamleiders die zich (verder) willen bekwamen in het opzetten en het uitvoeren van programma’s.

Wat het oplevert

Na het volgen van deze training:

"Door de visie met elkaar te delen en samen enkele dagdelen te investeren in de start van het programma heb ik nu veel meer houvast in mijn rol." - Programmamanager na afloop van een door ons begeleide Programmastart-Up.

Programma

Het programma bestaat uit drie losse dagen met steeds een tussenperiode van twee weken. Tijdens de training krijg je een aantal tools aangereikt waarmee we oefenen op basis van jullie eigen cases.

De onderwerpen die aan bod komen:

Dag 1: de essentie van Programmatisch Creëren (PGMC), de opbouw van een programma, sturingsvarianten, de intake met de bestuurder/opdrachtgever, visieontwikkeling.
Dag 2: doelenboom en doelen-inspanningen-netwerk (DIN), programmaorganisatie en  programmasturing, en de relatie met projecten.
Dag 3: het krachtenveld, opdrachtgeverschap, politiek-bestuurlijke sensitiviteit, teamsamenwerking, persoonlijke kwaliteiten van de succesvolle programmamanager.

 

Blended learning

Blended learning combineert de drie kernelementen van het leren in deze tijd: de praktijk van de deelnemers, het persoonlijke contact in een leergroep waarin je elkaar ontmoet en e-learning. E-learning laat je plaats- en tijdonafhankelijk bezig zijn met een deel van het leertraject, in een uitnodigende en aantrekkelijke virtuele leeromgeving. Deze leeromgeving wordt op maat ingericht voor deelnemers aan de training en biedt talloze mogelijkheden voor leren, ontwikkelen, experimenteren, feedback en onderling contact met de begeleider en collega-deelnemers.

Trainer

Ruud Meijer/ Tinco de Goede

Praktische informatie

Data en locatie

Elke trainingsdag duurt van 09:00 tot 17:00 uur. De locatie is in de regio Utrecht.

Meer informatie?

Mail Ruud Meijer

Investering

Het inschrijfgeld bedraagt € 995,- (exclusief btw), inclusief het boek Programmatisch Creëren, exclusief arrangementskosten. De arrangementskosten bedragen € 255,- (exclusief btw).

Inschrijven

  • 31 oktober, 14 november en 28 november VOL
  • 29 mei, 12 juni en 26 juni 2018 Inschrijven

Trainingen en workshops: Programmatisch Creëren

Training Programmatisch Creëren (PGMC)

Deze training biedt een breed en compleet overzicht van het vak. De nadruk ligt op het verbinden van de theorie met de praktijk en het leren aan de hand van de kennis en ervaring van zowel de deelnemers als de begeleiders. 

Lees meer
Inspiratiesessies PGMC: Doelen realiseren in het publieke domein

Je werkt in het publieke domein. Je weet hoe programmamanagement werkt. Je wil leren hoe je nog beter de omgeving betrekt, projecten aanstuurt, opdrachtgevers en bestuurders bedient. Een unieke gelegenheid voor inspiratie, uitwisseling van kennis en ervaringen met staf en collega's.

Lees meer
Leeratelier Sturen Zonder Macht

Tijdens deze training krijg je meer zicht op je eigen stijl als doelgerichte beïnvloeder. Je vergroot je persoonlijke effectiviteit, ontdekt nieuwe interventies en leert deze toe te passen. 

Lees meer
Workshop Insights Discovery

Het Insights Discovery Profiel is een toegankelijk en praktisch toepasbaar reflectie-instrument ten behoeve van je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je profiel geeft inzicht in je psychologische voorkeuren en hoe die van invloed zijn op je persoonlijke effectiviteit.

Lees meer
Workshop Insights Deeper Discovery

Het Insights Discovery profiel biedt een groot inzicht in je eigen, Jungiaanse psychologische voorkeuren en de implicaties die dat met zich meebrengt. Echter, dat is nog maar het begin. Deeper Discovery voert je mee naar de wereld van de archetypen, oeroude en universele, over de hele wereld voorkomende en samenhangende beelden, symbolen en gedragspatronen.

Lees meer
Individuele coaching

Het lukt je maar niet om met plezier en zelfvertrouwen te doen wat je te doen hebt. Coaching kan je helpen om scherper zicht te krijgen op wat er onder de oppervlakte gaande is en je ondersteunen bij het aanleren van effectief en authentiek gedrag. 

Lees meer
Programma­management op maat

Onze trainingen en workshops zijn afgestemd op de thema’s die onze klanten dagelijks bij ons aan de orde stellen. Heb je een vraag die niet past bij ons reguliere aanbod rond programmamanagement, dan verzorgen wij graag een training of advies op maat.

Lees meer