Vragen? Bel +31 (0)85 273 6387
PMC-online
strookjes phaos 0016 Laag 10

Programmatisch Creëren

Steeds vaker is de lijnorganisatie niet meer in staat om de complexe vraagstukken van nu op te lossen. Het is daarom tijd voor programmamanagement, een nieuwe schakel tussen de strategische visie en doelen van de organisatie en de projecten en andere activiteiten die daaraan bijdragen. Het is een sophisticated benadering van relevante stakeholders rond een complexe vraag, gericht op het realiseren van een gedeelde visie. Programmamanagement is niet hetzelfde als het managen van een groot project. Het is veel complexer, de sturing is diffuser, de omgeving dynamischer.

programmatisch-creerenEen kernthema is ‘sturen zonder macht’, het effectief beïnvloeden van netwerkpartijen zonder de formele bevoegdheden om die opdrachten te geven. Dat vraagt van programmaleiders veel kennis en vaardigheden rond inspirerend leiderschap, het omgaan met hoge complexiteit, ondernemerschap, intensief samenwerken in een netwerk van interne (en vaak ook) externe partners, bestuurlijke- en organisatiesensitiviteit, hanteren van cultuurverschillen, uitnodigen, agenderen, confronteren, initiëren en (soms) wat manipuleren. Een uiterst uitdagende, maar geen makkelijke opgave! Daarom hebben we Programmatisch Creëren (PGMC) ontwikkeld, waarin al deze aspecten hun plek vinden. En door middel van een serie whitepapers blijven we de komende jaren onze aanpak steeds verder uitbreiden en verfijnen. Het vak staat niet stil en wij ook niet!

Phaos en programmamanagement

Phaos biedt opleidingen, advies en andere diensten rond Programmatisch Creëren, variërend van trainingen tot het begeleiden Programmastart-Ups en evaluaties, workshops voor opdrachtgevers, managementteams en bestuurders, advies over de succesvolle implementatie van programmamanagement en het organiseren van een jaarlijks  ‘Eiland van Reflectie’. Al onze trainingen en workshops zijn maatwerk, afgestemd op de concrete leervragen van de deelnemers. Zeer ervaren begeleiders zorgen voor een afwisseling van werkvormen, een persoonlijke benadering en een pittig tempo. We hebben voortdurend aandacht voor de praktische implementatie van de concepten, tools, vaardigheden en formats in de specifieke werkomgeving van elke deelnemer.

Meer informatie?

Mail info@phaos.nl.

Trainingen en workshops: Programmatisch Creëren

Programmamanagement volgens Programmatisch Creëren (PGMC)

Programmamanagement is een mooi en uitdagend vak. Deze training biedt daarvan een compleet overzicht. Plus concrete tools en houvast! De nadruk ligt op het verbinden van de theorie met de praktijk en het leren van de kennis en ervaring van zowel de trainer als de deelnemers.

Lees meer
Online Training Programmatisch Creëren (PGMC)

Programmamanagement is een mooi en uitdagend vak. Deze training biedt daarvan een compleet overzicht. Plus concrete tools en houvast! De nadruk ligt op het verbinden van de theorie met de praktijk en het leren van de kennis en ervaring van zowel de trainer als de deelnemers.

Lees meer
Verdiepingsmodule Stakeholdermanagement

Het succes van je project hangt mede af van hoe goed je je omgeving weet te betrekken bij je project. De verdiepingsmodule Stakeholdermanagement geeft je praktische handvatten voor het betrekken van stakeholders. Of het nu gaat om gebruikers, beslissers, interne en externe belanghebbenden of andere betrokkenen.

Lees meer
Inspiratiesessies PGMC: Doelen realiseren in het publieke domein

Je werkt in het publieke domein. Je weet hoe programmamanagement werkt. Je wil leren hoe je nog beter de omgeving betrekt, projecten aanstuurt, opdrachtgevers en bestuurders bedient. Een unieke gelegenheid voor inspiratie, uitwisseling van kennis en ervaringen met staf en collega's.

Lees meer
Workshop Insights Discovery

Het Insights Discovery Profiel is een toegankelijk en praktisch toepasbaar reflectie-instrument ten behoeve van je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je profiel geeft inzicht in je psychologische voorkeuren en hoe die van invloed zijn op je persoonlijke effectiviteit.

Lees meer
Individuele coaching

Het lukt je maar niet om met plezier en zelfvertrouwen te doen wat je te doen hebt. Coaching kan je helpen om scherper zicht te krijgen op wat er onder de oppervlakte gaande is en je ondersteunen bij het aanleren van effectief en authentiek gedrag. 

Lees meer
Maatwerk in Programmatisch Creëren

Onze trainingen en workshops zijn afgestemd op de thema’s die onze klanten dagelijks bij ons aan de orde stellen. Heb je een vraag die niet past bij ons reguliere aanbod rond programmamanagement, dan verzorgen wij graag een training of advies op maat.

Lees meer

Onze experts
0Fotosessie voor Phaos in juli 20022 32 Marieke klein

Marieke van den Berg

Directeur

In mijn werk vind ik het belangrijk om bij te dragen aan een wezenlijke verandering en die verandering zit in mensen. Hoe technisch een project ook kan zijn, uiteindelijk vormen zij de succesfactor.

Fotosessie voor Phaos in juli 20022 51 Tessa klein

Tessa Westendorp

Directeur

Het is mijn drijfveer om mensen in beweging te krijgen en zich te laten ontwikkelen. In mijn werk streef ik ernaar om de kwaliteiten van mensen naar boven te halen en deze zo optimaal mogelijk te benutten.

0Fotosessie voor Phaos in juli 20022 67 Bart klein

Bart van Woerkom

Senior trainer / facilitator

Projectmatig creëren is een middel om samen met mensen in organisaties het verschil mogelijk te kunnen maken. Belangrijk zijn voor mij: plezier, lef, samen, resultaat en verschilligheid.

Mirte zwart wit

Mirte van Os

Trainer

Of het nou gaat om een training, een project of tijdens een overleg, een groot thema voor mij is: Hoe houd je de flow erin?