Vragen? Bel +31 (0)85 273 6387
Blended learning
strookjes phaos 0003 Laag 23

Projectmatig Creëren

De eisen die aan projectleiders worden gesteld zijn aan verandering onderhevig. Voorheen lag de nadruk op het beheersinstrumentarium en ‘gewoon’ opleveren wat je hebt afgesproken, maar dat is nu niet meer voldoende. We verwachten van projectleiders ook kennis en vaardigheden rond het omgaan met toenemende complexiteit, persoonlijk leiderschap, ondernemerschap en intensief samenwerken in een netwerk van in- en externe partners. Daarnaast zijn focus op succesvolle implementatie, bestuurlijke- en organisatiesensitiviteit en inspirerend leiderschap van belang. Een uiterst uitdagende, maar geen makkelijke opgave.

projectmatig-creerenDaarom hebben we Projectmatig Creëren (PMC) ontwikkeld, waarin al deze aspecten hun plek vinden. Inmiddels is PMC doorgegroeid tot niet alleen een van de drie leidende, maar ook ‘de meest complete’ projectmanagementmethode[1] in Nederland. Door middel van een serie whitepapers blijven we de komende jaren onze aanpak steeds verder uitbreiden en verfijnen. Het vak staat niet stil en wij ook niet.

Phaos en projectmanagement

We bieden opleidingen, advies en andere diensten rond Projectmatig Creëren, zoals trainingen over het begeleiden van Projectstart-Ups en evaluaties, een diagnose van de bestaande projectmanagementpraktijk en workshops voor opdrachtgevers, managementteams en bestuurders. Maar ook advies over de succesvolle implementatie van projectmanagement. Al onze trainingen en workshops zijn maatwerk, afgestemd op de concrete leervragen van deelnemers. Zeer ervaren begeleiders zorgen voor een afwisseling van werkvormen, een persoonlijke benadering, een pittig tempo en voortdurende aandacht voor de praktische implementatie van concepten, tools, vaardigheden en formats in de specifieke werkomgeving van elke deelnemer.

Betaalbaar maatwerk in Projectmatig Creëren

Naast trainingen en adviestrajecten bieden we laagdrempelige, compacte, on-the-job begeleiding op een reeks van thema's. Onze ervaren adviseurs helpen je graag met een toets op je projectdefinitie, het begeleiden van een projectstart-up (PSU), een gerichte coaching en nog veel meer. Kijk op het overzicht!


[1] Wegwijzer voor methoden bij projectmanagement, PMI Nederland en Berenschot, 2011.

Meer informatie?

Mail Marieke van den Berg, partner.

Trainingen en workshops: Projectmatig Creëren

Winterschool Projectmatig Creëren (PMC)

Tijdens de Winterschool nemen we een hele week de tijd om alle belangrijke aspecten van PMC toe te passen op je eigen project. Niet alleen de techniek, maar ook thema’s als (persoonlijk) leiderschap, team-dynamiek en de projectomgeving komen ruimschoots aan bod.

Lees meer
Begeleiding on-the-job in Projectmatig Creëren

Heb je een vraag die niet past bij ons reguliere aanbod rond projectmanagement? Dan verzorgen wij graag een training of advies op maat. 

Lees meer
Het vernieuwde PMC

Ben jij benieuwd naar onze vernieuwde methode Projectmatig Creëren? Neem deel aan ons gratis online event 'Het vernieuwde PMC' en je beleeft PMC in een nieuwe vorm. We hebben het nog toegankelijker en praktisch toepasbaar gemaakt.

Lees meer
Training Projectmatig Creëren (PMC)

Deze basistraining biedt een brede oriëntatie op het vakgebied. Je leert de theorie van PMC en deze in je eigen praktijk toe te passen. Je leert de fijne kneepjes van projectstart, planning, uitvoering, afsluiting en evaluatie. Naast aspecten van teamwork en opdrachtgeverschap.

Lees meer
Online Training Projectmatig Creëren (PMC)

Deze online basistraining biedt een brede oriëntatie op het vakgebied. Je leert de theorie van PMC en deze in je eigen praktijk toe te passen. Je leert er de fijne kneepjes van projectstart, planning, uitvoering, afsluiting en evaluatie. Naast aspecten van teamwork en opdrachtgeverschap.

Lees meer
Summerschool Projectmatig Creëren (PMC)

Tijdens de Summerschool nemen we een hele week de tijd om alle belangrijke aspecten van PMC toe te passen op je eigen project. Niet alleen de techniek, maar ook thema’s als (persoonlijk) leiderschap, teamdynamiek en de projectomgeving komen ruimschoots aan bod.

Lees meer
Training Effectief Stakeholdermanagement

De training Effectief Stakeholdermanagement geeft je handvatten voor het intensief betrekken van de relevante interne en externe omgeving bij de opgaven waaraan je werkt. Het biedt zowel een dieper inzicht in je eigen rol en invloed op het proces, als een aantal praktische tools. 

Lees meer
Senior Projectleiderschap

Je hebt de basis tools en instrumenten van projectmanagement goed in de vingers. Toch heb je het gevoel dat er meer uit te halen valt. Je wilt je persoonlijke invloed en impact vergroten in het effectief leiden van grote, complexe projecten. Tijd voor een verdiepingsslag met de training Senior Projectleiderschap! 

Lees meer
Workshop voor opdrachtgevers

Een betrokken, kundige opdrachtgever die een heldere opdracht verstrekt, is een voorwaarde voor het welslagen van elk project. Leer in één dag wat van een opdrachtgever wordt verwacht en hoe je die rol met verve kan vervullen.

Lees meer
Workshop Insights Discovery

Het Insights Discovery Profiel is een toegankelijk en praktisch toepasbaar reflectie-instrument ten behoeve van je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je profiel geeft inzicht in je psychologische voorkeuren en hoe die van invloed zijn op je persoonlijke effectiviteit.

Lees meer
Workshop Insights Deeper Discovery

Het Insights Discovery profiel biedt een groot inzicht in je eigen, Jungiaanse psychologische voorkeuren en de implicaties die dat met zich meebrengt. Echter, dat is nog maar het begin. Deeper Discovery voert je mee naar de wereld van de archetypen, oeroude en universele, over de hele wereld voorkomende en samenhangende beelden, symbolen en gedragspatronen.

Lees meer
Individuele coaching

Het lukt je maar niet om met plezier en zelfvertrouwen te doen wat je te doen hebt. Coaching kan je helpen om scherper zicht te krijgen op wat er onder de oppervlakte gaande is en je ondersteunen bij het aanleren van effectief en authentiek gedrag. 

Lees meer
Opleiding tot PMC-facilitator en -coach

In dit programma ontwikkel je je tot volwaardig facilitator en coach voor projecten. Je leert projectbijeenkomsten begeleiden, waaronder projectstart-ups (PSU’s) en het goede gesprek aan te gaan met projectleiders. Zo word je onmisbaar voor opdrachtgevers, projectleiders en teams!

Lees meer

Onze experts

Finus de Broekert

partner

Met een inspirerende visie en het doorbreken van patronen breng je mensen in beweging.

Marieke van den Berg

directeur

In mijn werk vind ik het belangrijk om bij te dragen aan een wezenlijke verandering en die verandering zit in mensen. Hoe technisch een project ook kan zijn, uiteindelijk vormen zij de succesfactor.