Vragen? Bel +31 (0)85 273 6387
PMC-online
strookjes phaos 0003 Laag 23

Inschrijven

Data: 14 en 15 oktober, 12 november en 3 december

Locatie: Phaos, Newtonlaan 115, Utrecht

Prijs: € 3.650 (exclusief btw)

Schrijf je in

PMC-facilitatorstraining

In deze opleiding leer je in een veilige setting zelf projectbijeenkomsten te begeleiden op basis van Projectmatig Creëren. Door steeds in de huid te kruipen van de facilitator ontwikkel je de benodigde vaardigheden. Je leert door te doen. In deze rol ben je verantwoordelijk voor het verloop van bijeenkomsten en niet voor de inhoud van een project. Je ervaart aan den lijve het verschil tussen de rol van projectleider en die van facilitator.

Voor wie is deze training?

Ervaren projectleiders en andere PMC-gebruikers die zich willen ontwikkelen in deze faciliterende rol en die projectteams, projectleiders en opdrachtgevers gaan begeleiden.

We verwachten dat deelnemers goed bekend zijn met de taal en modellen van PMC.
Voor deelname aan deze training is een HBO-werk- en denkniveau vereist. Daarnaast is het van belang dat je over een werksituatie beschikt waarin je het geleerde kunt toepassen.

Wat leer jij van deze training?

Na het volgen van deze training:

Programma: dit gaan we doen

Dag 1 + 2: Faciliteren aan de hand van de basiselementen PMC
Je staat vanaf moment één zelf voor de groep door de PMC-modellen uit te leggen. We oefenen met PMC-werkvormen zoals de collectieve intake, de projectdefinitie, het activiteitenplan en de projectorganisatie. De nadruk ligt op een goede setting neerzetten, een werkvorm introduceren en een gesprek begeleiden. Tot slot oefenen we een intake voor een bijeenkomst.

Dag 3: Bijeenkomsten vormgeven en weerstand
We kijken naar verschillende vormen van bijeenkomsten en daarbij passende werkvormen. Dit keer staan we stil bij het maken van een krachtenveldanalyse en het begeleiden van een risicoanalyse. We zoeken de verdieping op door te oefenen met lastige gesprekken en faciliteersituaties.

Dag 4: Je eigen bijeenkomst
Op de laatste dag komt alles wat je geleerd hebt samen in je eigen minibijeenkomst. Je ontwerpt een bijeenkomst van 45minuten, die je oefent op de groep. We delen successen en nemen de tijd voor laatste vragen.

Na de training: Coaching in de praktijk (2 uur)
Je leert door te doen en dat is soms best spannend. Daarom zijn de trainers voor iedereen twee uur beschikbaar om in Utrecht of online te sparren. Dit kan bijvoorbeeld door mee te kijken bij een intake of door te sparren over de voorbereiding en de aanpak van een bijeenkomst.

De opleiding wordt ondersteund door een digitale leeromgeving waarin alle presentaties, aangevuld met extra materialen zoals formats en video’s worden aangeboden.

Praktische informatie

Tijden en locatie

De opleiding bestaat uit 4 dagen van 09.00-17.00 uur. Dag 1 en 2 zijn aansluitend. Houd rekening met vier uur voorbereiding per keer.

De locatie is bij Phaos, Newtonlaan 115 in Utrecht.

Meer informatie

Heb je vragen of wil je deze opleiding incompany organiseren, mail dan naar info@phaos.nl.

Investering

De kosten voor deelname bedragen € 3.650 (exclusief btw). Dit bedrag is inclusief toegang tot het online leerplatform en locatiekosten.
Er is geen overnachting inbegrepen.

 

 

Data

Trainingen en workshops: Projectmatig Creëren

Verdiepende modules Projectmatig Creëren

In onze verdiepende modules snijden we thema's aan waar veel projectleiders mee stoeien. Door praktische handvatten en tips ben je beter toegerust om je project verder te brengen. Je kunt kiezen uit: Stakeholdermanagement, Sturen op projecten in de uitvoering en Energie in je project behouden.

Lees meer
Verdiepingsmodule Sturen op projecten in de uitvoering

Sturen op projecten is meer dan alleen rapporteren. In veel projecten lopen rapporteren, in control zijn en sturen langs elkaar heen. Dit is vaak een energielek voor de projectleider. Met de verdiepingsmodule Sturen op projecten willen we daar verandering in brengen.

Lees meer
Verdiepingsmodule Energie in je project behouden

Welke rol speelt energie in het slagen van een project? En hoe spoor je energielekken op? De verdiepingsmodule Energie in je project behouden geeft je inzicht in wat jij kan doen om je project een nieuwe impuls te geven.

Lees meer
Inspiratielab 'Energielekken in je projectteam opsporen'

Een gratis online Inspiratielab voor klanten en andere belangstellenden met als thema: 'Energielekken in je projectteam opsporen'. Meld je aan voor het Inspiratielab op 13 juni (15.00-17.00, online).

Lees meer
Begeleiding on-the-job in Projectmatig Creëren

Heb je een vraag die niet past bij ons reguliere aanbod rond projectmanagement? Dan verzorgen wij graag een training of advies op maat. 

Lees meer
Projectmatig Creëren (PMC)

Deze basistraining biedt een brede oriëntatie op het vakgebied. Je leert de theorie van PMC en deze in je eigen praktijk toe te passen. Je leert de fijne kneepjes van projectstart, planning, uitvoering, afsluiting en evaluatie. Naast aspecten van teamwork en opdrachtgeverschap.

Lees meer
Verdiepingsmodule Stakeholdermanagement

Het succes van je project hangt mede af van hoe goed je je omgeving weet te betrekken bij je project. De verdiepingsmodule Stakeholdermanagement geeft je praktische handvatten voor het betrekken van stakeholders. Of het nu gaat om gebruikers, beslissers, interne en externe belanghebbenden of andere betrokkenen.

Lees meer
Persoonlijk leiderschap in PMC

Je hebt de basis tools en instrumenten van projectmanagement goed in de vingers. Toch heb je het gevoel dat er meer uit te halen valt. Je wilt je persoonlijke invloed en impact vergroten in het effectief leiden van grote, complexe projecten. Tijd voor een verdiepingsslag met de training Persoonlijk leiderschap in PMC! 

Lees meer
Workshop voor opdrachtgevers

Een betrokken, kundige opdrachtgever die een heldere opdracht verstrekt, is een voorwaarde voor het welslagen van elk project. Leer in één dag wat van een opdrachtgever wordt verwacht en hoe je die rol met verve kan vervullen.

Lees meer
Workshop Insights Discovery

Het Insights Discovery Profiel is een toegankelijk en praktisch toepasbaar reflectie-instrument ten behoeve van je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je profiel geeft inzicht in je psychologische voorkeuren en hoe die van invloed zijn op je persoonlijke effectiviteit.

Lees meer
Individuele coaching

Het lukt je maar niet om met plezier en zelfvertrouwen te doen wat je te doen hebt. Coaching kan je helpen om scherper zicht te krijgen op wat er onder de oppervlakte gaande is en je ondersteunen bij het aanleren van effectief en authentiek gedrag. 

Lees meer
PMC-facilitatorstraining

In dit programma ontwikkel je je tot volwaardig facilitator en coach voor projecten. Je leert projectbijeenkomsten begeleiden, waaronder projectstart-ups (PSU’s) en het goede gesprek aan te gaan met projectleiders. Zo word je onmisbaar voor opdrachtgevers, projectleiders en teams!

Lees meer