Vragen? Bel +31 (0)85 273 6387
PMC Online
strookjes phaos 0003 Laag 23

Inschrijven

Data: 17 en 18 april, 16 mei, 6 juni 2023

Locatie: Dag 1 en 2 Ernst Sillem Hoeve in Den Dolder; dag 3 en 4 JOINN! in Houten

Prijs: € 3.750 (exclusief btw)

Schrijf je in

PMC-facilitator en -coach

In deze opleiding leer je in een veilige setting zelf projectbijeenkomsten begeleiden op basis van Projectmatig Creëren. Door steeds zelf in de huid te kruipen van de facilitator of projectcoach, ontwikkel je de benodigde vaardigheden. Je leert door te doen. In deze rol ben je verantwoordelijk voor het verloop van bijeenkomsten en niet voor de inhoud van een project. Je ervaart aan den lijve het verschil tussen de rol van projectleider en die van facilitator of coach.

Voor wie is deze training?

Ervaren projectleiders en andere PMC-gebruikers die zich willen ontwikkelen in deze faciliterende rol en die projectteams, projectleiders en opdrachtgevers gaan begeleiden. We verwachten dat deelnemers goed bekend zijn met de taal en modellen van PMC.
Voor deelname aan deze training is een HBO-werk- en denkniveau vereist. Daarnaast is het van belang dat je over een werksituatie beschikt waarin je het geleerde kunt toepassen.

Wat leer jij van deze training?

Na het volgen van deze training:

Programma: dit gaan we doen

Dag 1 + 2: Faciliteren aan de hand van de basiselementen PMC
We beginnen met de basiselementen van PMC. Hoe zet je ze in en wat komt er allemaal bij kijken? Denk daarbij aan de lemniscaat, de collectieve intake, de projectdefinitie, de fasering en het activiteitenplan. Daarnaast maken we een begin met het houden van een intakegesprek met de projectleider.
Dag 3: Bijeenkomsten en werkvormen
We geven een vervolg aan het houden van intakegesprekken. We kijken naar verschillende vormen van bijeenkomsten en daarbij passende werkvormen. Als verdieping staan we stil bij het maken van een risicoanalyse met een groep en het begeleiden van lastige gesprekken. Hoe zorg je ervoor dat een groep tot overeenstemming komt en hoe maak je met een groep vervolgafspraken als de dag wat anders brengt dan gedacht?
Dag 4: Sturing en weerstand
De laatste dag staat in het teken van het organiseren van rollen, taken en verantwoordelijkheden in projecten en het maken van een krachtenveldanalyse. Je oefent met het geven van een opdracht aan een groep. Ook gaan we aan de slag met weerstanden en lastige situaties.
Na de training: Coaching on the job (2 uur)
Een van de trainers komt bij je langs om je in je eigen werkomgeving te coachen. Dit kan bijvoorbeeld door aanwezig te zijn bij een intake, start-up of andere projectbijeenkomst en je nadien te voorzien van feedback, tips en tricks. Of door te sparren over de voorbereiding en de aanpak van een bijeenkomst.

De opleiding wordt ondersteund door een digitale leeromgeving waarin alle presentaties, aangevuld met extra materialen zoals formats en video’s worden aangeboden.

Praktische informatie

Tijden en locatie

De opleiding bestaat uit 4 dagen. Houd rekening met vier tot acht uur voorbereidingstijd voor de eerste 2 dagen.
De tijden zijn als volgt:
Dag 1: 9.00 - 19.30 uur met aansluitend diner
Dag 2, 3 en 4: 9.00 - 17.00 uur

We werken met 2 fijne locaties. Dag 1 en 2 vinden plaats bij Ernst Sillem Hoeve in Den Dolder, dag 3 en 4 zijn bij JOINN! in Houten.

Meer informatie

Heb je vragen of wil je deze opleiding incompany organiseren, mail dan naar info@phaos.nl

Investering

De kosten voor deelname bedragen € 3.750 (exclusief btw). Dit bedrag is inclusief toegang tot het online leerplatform en verblijf in het conferentiecentrum inclusief diner en overnachting op dag 1.

Als je niet blijft overnachten wordt er € 100 in mindering gebracht.

 

 

Data

Trainingen en workshops: Projectmatig Creëren

Verdiepende modules Projectmatig Creëren

In 3 verdiepende modules snijden we thema's aan waar veel projectleiders mee stoeien. Door praktische handvatten en tips ben je beter toegerust om je project verder te brengen.

Module 1: Stakeholdermanagement op 25 mei

Module 2: Sturen op projecten in de uitvoering op 27 juni

Module 3: Energie in je project behouden op 28 september

Lees meer
Winterschool Projectmatig Creëren (PMC)

Tijdens de Winterschool nemen we een hele week de tijd om alle belangrijke aspecten van PMC toe te passen op je eigen project. Niet alleen de techniek, maar ook thema’s als (persoonlijk) leiderschap, team-dynamiek en de projectomgeving komen ruimschoots aan bod.

Lees meer
Begeleiding on-the-job in Projectmatig Creëren

Heb je een vraag die niet past bij ons reguliere aanbod rond projectmanagement? Dan verzorgen wij graag een training of advies op maat. 

Lees meer
Projectmatig Creëren (PMC)

Deze basistraining biedt een brede oriëntatie op het vakgebied. Je leert de theorie van PMC en deze in je eigen praktijk toe te passen. Je leert de fijne kneepjes van projectstart, planning, uitvoering, afsluiting en evaluatie. Naast aspecten van teamwork en opdrachtgeverschap.

Lees meer
Online Projectmatig Creëren (PMC)

Deze online basistraining biedt een brede oriëntatie op het vakgebied. Je leert de theorie van PMC en deze in je eigen praktijk toe te passen. Je leert de fijne kneepjes van projectstart, planning, uitvoering, afsluiting en evaluatie. Naast aspecten van teamwork en opdrachtgeverschap.

Lees meer
Summerschool Projectmatig Creëren (PMC)

Tijdens de Summerschool nemen we een hele week de tijd om alle belangrijke aspecten van PMC toe te passen op je eigen project. Niet alleen de techniek, maar ook thema’s als (persoonlijk) leiderschap, teamdynamiek en de projectomgeving komen ruimschoots aan bod.

Lees meer
Training Effectief Stakeholdermanagement

De training Effectief Stakeholdermanagement geeft je handvatten voor het intensief betrekken van de relevante interne en externe omgeving bij de opgaven waaraan je werkt. Het biedt zowel een dieper inzicht in je eigen rol en invloed op het proces, als een aantal praktische tools. 

Lees meer
Persoonlijk leiderschap in PMC

Je hebt de basis tools en instrumenten van projectmanagement goed in de vingers. Toch heb je het gevoel dat er meer uit te halen valt. Je wilt je persoonlijke invloed en impact vergroten in het effectief leiden van grote, complexe projecten. Tijd voor een verdiepingsslag met de training Persoonlijk leiderschap in PMC! 

Lees meer
Workshop voor opdrachtgevers

Een betrokken, kundige opdrachtgever die een heldere opdracht verstrekt, is een voorwaarde voor het welslagen van elk project. Leer in één dag wat van een opdrachtgever wordt verwacht en hoe je die rol met verve kan vervullen.

Lees meer
Workshop Insights Discovery

Het Insights Discovery Profiel is een toegankelijk en praktisch toepasbaar reflectie-instrument ten behoeve van je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je profiel geeft inzicht in je psychologische voorkeuren en hoe die van invloed zijn op je persoonlijke effectiviteit.

Lees meer
Workshop Insights Deeper Discovery

Het Insights Discovery profiel biedt een groot inzicht in je eigen, Jungiaanse psychologische voorkeuren en de implicaties die dat met zich meebrengt. Echter, dat is nog maar het begin. Deeper Discovery voert je mee naar de wereld van de archetypen, oeroude en universele, over de hele wereld voorkomende en samenhangende beelden, symbolen en gedragspatronen.

Lees meer
Individuele coaching

Het lukt je maar niet om met plezier en zelfvertrouwen te doen wat je te doen hebt. Coaching kan je helpen om scherper zicht te krijgen op wat er onder de oppervlakte gaande is en je ondersteunen bij het aanleren van effectief en authentiek gedrag. 

Lees meer
PMC-facilitator en -coach

In dit programma ontwikkel je je tot volwaardig facilitator en coach voor projecten. Je leert projectbijeenkomsten begeleiden, waaronder projectstart-ups (PSU’s) en het goede gesprek aan te gaan met projectleiders. Zo word je onmisbaar voor opdrachtgevers, projectleiders en teams!

Lees meer