Vragen? Bel +31 (0)85 273 6387
Blended learning
strookjes phaos 0003 Laag 23

Opleiding tot PMC-facilitator en -coach

In deze opleiding leer je in een veilige setting zelf projectbijeenkomsten begeleiden op basis van Projectmatig Creëren. Door steeds zelf in de huid te kruipen van de facilitator of projectcoach, ontwikkel je de benodigde vaardigheden. Je leert door te doen. In deze rol ben je verantwoordelijk voor het verloop van bijeenkomsten en niet voor de inhoud van een project. Je ervaart aan den lijve het verschil tussen de rol van projectleider en die van facilitator of coach.

Doelgroep

Ervaren projectleiders en andere PMC-gebruikers die zich willen ontwikkelen in deze faciliterende rol en die projectteams, projectleiders en opdrachtgevers gaan begeleiden. We verwachten dat deelnemers goed bekend zijn met de taal en modellen van PMC.

Wat het oplevert

Na het volgen van deze training:

Programma

Dag 1 + 2: Faciliteren aan de hand van de basiselementen PMC
We beginnen met de basiselementen van PMC. Hoe zet je ze in en wat komt er allemaal bij kijken? Denk daarbij aan de lemniscaat, de collectieve intake, de projectdefinitie, de fasering en het activiteitenplan. Daarnaast maken we een begin met het houden van een intakegesprek met de projectleider.
Dag 3: Bijeenkomsten en werkvormen
We geven een vervolg aan het houden van intakegesprekken. We kijken naar verschillende vormen van bijeenkomsten en daarbij passende werkvormen. Als verdieping staan we stil bij het maken van een risicoanalyse met een groep en het begeleiden van lastige gesprekken. Hoe zorg je ervoor dat een groep tot overeenstemming komt en hoe maak je met een groep vervolgafspraken als de dag wat anders brengt dan gedacht?
Dag 4: Sturing en weerstand
De laatste dag staat in het teken van het organiseren van rollen, taken en verantwoordelijkheden in projecten en het maken van een krachtenveldanalyse. Je oefent met het geven van een opdracht aan een groep. Ook gaan we aan de slag met weerstanden en lastige situaties.
Na de training: Coaching on the job (2 uur)
Een van de trainers komt bij je langs om je in je eigen werkomgeving te coachen. Dit kan bijvoorbeeld door aanwezig te zijn bij een intake, start-up of andere projectbijeenkomst en je nadien te voorzien van feedback, tips en tricks. Of door te sparren over de voorbereiding en de aanpak van een bijeenkomst.

Blended learning

Blended learning combineert de drie kernelementen van het leren in deze tijd:

Praktische informatie

Data, tijden en locatie

De opleiding bestaat uit drie modules. Houd rekening met vier tot acht uur voorbereidingstijd voor de eerste module.
De tijden zijn als volgt:
Dag 1: 9.00 - 19.30 + aansluitend diner
Dag 2, 3 en 4: 9.00 - 17.00
De locatie is omgeving Utrecht

Meer informatie

Mail info@phaos.nl

Investering

Het inschrijfgeld bedraagt € 2.750,- (exclusief btw). Dit bedrag is inclusief toegang tot het online leerplatform en exclusief arrangementskosten. De arrangementskosten voor het verblijf in het conferentiecentrum (logies, ontbijt, lunch, diner) bedragen € 625,- inclusief overnachting (exclusief btw).

Inschrijven

Trainingen en workshops: Projectmatig Creëren

Winterschool Projectmatig Creëren (PMC)

Tijdens de Winterschool nemen we een hele week de tijd om alle belangrijke aspecten van PMC toe te passen op je eigen project. Niet alleen de techniek, maar ook thema’s als (persoonlijk) leiderschap, team-dynamiek en de projectomgeving komen ruimschoots aan bod.

Lees meer
Begeleiding on-the-job in Projectmatig Creëren

Heb je een vraag die niet past bij ons reguliere aanbod rond projectmanagement? Dan verzorgen wij graag een training of advies op maat. 

Lees meer
Het vernieuwde PMC

Ben jij benieuwd naar onze vernieuwde methode Projectmatig Creëren? Neem deel aan ons gratis online event 'Het vernieuwde PMC' en je beleeft PMC in een nieuwe vorm. We hebben het nog toegankelijker en praktisch toepasbaar gemaakt.

Lees meer
Training Projectmatig Creëren (PMC)

Deze basistraining biedt een brede oriëntatie op het vakgebied. Je leert de theorie van PMC en deze in je eigen praktijk toe te passen. Je leert de fijne kneepjes van projectstart, planning, uitvoering, afsluiting en evaluatie. Naast aspecten van teamwork en opdrachtgeverschap.

Lees meer
Online Training Projectmatig Creëren (PMC)

Deze online basistraining biedt een brede oriëntatie op het vakgebied. Je leert de theorie van PMC en deze in je eigen praktijk toe te passen. Je leert er de fijne kneepjes van projectstart, planning, uitvoering, afsluiting en evaluatie. Naast aspecten van teamwork en opdrachtgeverschap.

Lees meer
Summerschool Projectmatig Creëren (PMC)

Tijdens de Summerschool nemen we een hele week de tijd om alle belangrijke aspecten van PMC toe te passen op je eigen project. Niet alleen de techniek, maar ook thema’s als (persoonlijk) leiderschap, teamdynamiek en de projectomgeving komen ruimschoots aan bod.

Lees meer
Training Effectief Stakeholdermanagement

De training Effectief Stakeholdermanagement geeft je handvatten voor het intensief betrekken van de relevante interne en externe omgeving bij de opgaven waaraan je werkt. Het biedt zowel een dieper inzicht in je eigen rol en invloed op het proces, als een aantal praktische tools. 

Lees meer
Senior Projectleiderschap

Je hebt de basis tools en instrumenten van projectmanagement goed in de vingers. Toch heb je het gevoel dat er meer uit te halen valt. Je wilt je persoonlijke invloed en impact vergroten in het effectief leiden van grote, complexe projecten. Tijd voor een verdiepingsslag met de training Senior Projectleiderschap! 

Lees meer
Workshop voor opdrachtgevers

Een betrokken, kundige opdrachtgever die een heldere opdracht verstrekt, is een voorwaarde voor het welslagen van elk project. Leer in één dag wat van een opdrachtgever wordt verwacht en hoe je die rol met verve kan vervullen.

Lees meer
Workshop Insights Discovery

Het Insights Discovery Profiel is een toegankelijk en praktisch toepasbaar reflectie-instrument ten behoeve van je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je profiel geeft inzicht in je psychologische voorkeuren en hoe die van invloed zijn op je persoonlijke effectiviteit.

Lees meer
Workshop Insights Deeper Discovery

Het Insights Discovery profiel biedt een groot inzicht in je eigen, Jungiaanse psychologische voorkeuren en de implicaties die dat met zich meebrengt. Echter, dat is nog maar het begin. Deeper Discovery voert je mee naar de wereld van de archetypen, oeroude en universele, over de hele wereld voorkomende en samenhangende beelden, symbolen en gedragspatronen.

Lees meer
Individuele coaching

Het lukt je maar niet om met plezier en zelfvertrouwen te doen wat je te doen hebt. Coaching kan je helpen om scherper zicht te krijgen op wat er onder de oppervlakte gaande is en je ondersteunen bij het aanleren van effectief en authentiek gedrag. 

Lees meer
Opleiding tot PMC-facilitator en -coach

In dit programma ontwikkel je je tot volwaardig facilitator en coach voor projecten. Je leert projectbijeenkomsten begeleiden, waaronder projectstart-ups (PSU’s) en het goede gesprek aan te gaan met projectleiders. Zo word je onmisbaar voor opdrachtgevers, projectleiders en teams!

Lees meer