Vragen? Bel +31 (0)85 273 6387
Blended learning
strookjes phaos 0003 Laag 23

Inspiratielab

We organiseren drie keer per jaar een Inspiratielab voor onze klanten en andere belangstellenden. Daarin staat steeds een onderwerp centraal uit onze advies-, opleidings- en coachingspraktijk en krijg je concrete tips en handvatten om in te zetten. Het zijn altijd geanimeerde sessies: praktijk- en toepassingsgericht, interactief en met gelegenheid tot netwerken. We plannen ze van 16:00 tot 19:00 uur, inclusief een lichte maaltijd. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Inspiratielab op 13 juni: 'Het Andere Geluid'

Bij veranderingen en verbetertrajecten gaan we regelmatig voorbij aan afwijkende meningen binnen de groep. We vinden ze maar ongemakkelijk en zijn daarom geneigd ze niet te (willen) horen. We miskennen de verschillen. Zo denken we de harmonie te kunnen bewaren. Bovendien is veranderen al complex genoeg!

Ondertussen denkt iedereen er zo het zijne van, zoals:

Je betaalt echter een prijs als je te snel aan de verschillen voorbij gaat. Wie niet wordt gehoord haakt af en/of gaat saboteren. Daardoor staan de legitimiteit van en het draagvlak voor de genomen beslissing ter discussie. Er is geen sprake van commitment.

Er is een alternatief. Echt luisteren en nieuwsgierig zijn naar geluiden van anderen, zelfs al komt het van een enkeling. Maar ook: luisteren naar en stem geven aan je eigen innerlijke geluid. Zo verrijk je het inzicht van de groep en kom je tot de best mogelijke en gedragen besluiten en duurzame verandering. Want niemand heeft in zijn eentje de wijsheid in pacht. (Al zou dat natuurlijk wel heel fijn zijn.)

Wat het oplevert:

Bovenal is dit Inspiratielab een uitnodiging om vanuit nieuwsgierigheid nieuwe inzichten op te doen, met kleine inleidingen, praktische oefeningen en reflectie.

“Als afwijkende invalshoeken er niet mogen zijn gaan ze ondergronds en gaan ze een eigen leven leiden” Jitske Kramer in: Deep Democracy, de wijsheid van de minderheid. Thema, 2014

“Miskenning is een proces waarbij iemand aspecten van de ander, zichzelf of van de situatie waarin hij/zij verkeert negeert, zonder dat zelf te beseffen.” Anne de Graaf en Klaas Kunst in: Einstein en de kunst van het zeilen. Point, 2011.

Praktische informatie

Datum en locatie
Datum: 13 juni 2019
Tijd: 16:00 – 19:00 uur.
Locatie: Kasteel Woerden
Voor wie: Onze klanten en andere belangstellenden. Neem een collega mee!
Kosten: gratis - aanmelden verplicht.

Meer informatie
Mail Madelon Mulder of Marieke van den Berg.

Inschrijven

Nog geen data beschikbaar

Trainingen en workshops: Projectmatig Creëren

Training Projectmanagement (PMC) - het fundament

Deze training biedt een brede oriëntatie op het vakgebied; de nadruk ligt op de technische aspecten en vaardigheden. Je leert er de fijne kneepjes van projectstart, planning, uitvoering, afsluiting en evaluatie. Naast aspecten van teamwork en opdrachtgeverschap.

Lees meer
Winterschool Projectmatig Creëren (PMC)

Tijdens de Winterschool nemen we een hele week de tijd om alle belangrijke aspecten van PMC toe te passen op je eigen project. Niet alleen de techniek, maar ook thema’s als (persoonlijk) leiderschap, team-dynamiek en de projectomgeving komen ruimschoots aan bod.

Lees meer
Summerschool Projectmatig Creëren (PMC)

Tijdens de Summerschool nemen we een hele week de tijd om alle belangrijke aspecten van PMC toe te passen op je eigen project. Niet alleen de techniek, maar ook thema’s als (persoonlijk) leiderschap, teamdynamiek en de projectomgeving komen ruimschoots aan bod.

Lees meer
Effectief Stakeholdermanagement

De training Effectief Stakeholdermanagement geeft je handvatten voor het intensief betrekken van de relevante interne en externe omgeving bij de opgaven waaraan je werkt. Het biedt zowel een dieper inzicht in je eigen rol en invloed op het proces, als een aantal praktische tools. 

Lees meer
Senior Projectleiderschap

Je hebt de basis tools en instrumenten van projectmanagement goed in de vingers. Toch heb je het gevoel dat er meer uit te halen valt. Je wilt je persoonlijke invloed en impact vergroten in het effectief leiden van grote, complexe projecten. Tijd voor een verdiepingsslag met de training Senior Projectleiderschap! 

Lees meer
Workshop voor opdrachtgevers

Een betrokken, kundige opdrachtgever die een heldere opdracht verstrekt, is een voorwaarde voor het welslagen van elk project. Leer in één dag wat van een opdrachtgever wordt verwacht en hoe je die rol met verve kan vervullen.

Lees meer
Project­management op maat

Heb je een vraag die niet past bij ons reguliere aanbod rond projectmanagement? Dan verzorgen wij graag een training of advies op maat. 

Lees meer
Workshop Insights Discovery

Het Insights Discovery Profiel is een toegankelijk en praktisch toepasbaar reflectie-instrument ten behoeve van je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je profiel geeft inzicht in je psychologische voorkeuren en hoe die van invloed zijn op je persoonlijke effectiviteit.

Lees meer
Workshop Insights Deeper Discovery

Het Insights Discovery profiel biedt een groot inzicht in je eigen, Jungiaanse psychologische voorkeuren en de implicaties die dat met zich meebrengt. Echter, dat is nog maar het begin. Deeper Discovery voert je mee naar de wereld van de archetypen, oeroude en universele, over de hele wereld voorkomende en samenhangende beelden, symbolen en gedragspatronen.

Lees meer
Individuele coaching

Het lukt je maar niet om met plezier en zelfvertrouwen te doen wat je te doen hebt. Coaching kan je helpen om scherper zicht te krijgen op wat er onder de oppervlakte gaande is en je ondersteunen bij het aanleren van effectief en authentiek gedrag. 

Lees meer
IPMA certificeringstrainingen op B-, C-, D- en PMO-niveau

Steeds meer organisaties bieden hun projectleiders en -ondersteuners de kans om zich te laten certificeren. Goed voor op je CV? Zeker, maar meer dan dat! Het is een waardevolle stap in je ontwikkeling als projectprofessional. Samen met onze partner Ruysdael bieden we compacte, succesvolle studietrajecten aan die deelnemers voorbereiden op de internationaal erkende IPMA- certificaten.

Lees meer
PMC-facilitator

In dit vernieuwde programma ontwikkel je je tot volwaardig facilitator en coach voor projecten. Je leert projectbijeenkomsten begeleiden, waaronder projectstart-ups (PSU’s) en het goede gesprek aan te gaan met projectleiders. Zo word je onmisbaar voor opdrachtgevers, projectleiders en teams!

Lees meer