Vragen? Bel +31 (0)85 273 6387
PMC-online
strookjes phaos 0001 Laag 25

Kenniscentrum

Wij zijn altijd bezig met het verder ontwikkelen van kennis ten behoeve van onze klanten. We delen ons gedachtegoed in blogs en whitepapers en organiseren gratis Inspiratielabs. We hebben onze kennis over Projectmatig Creëren onlangs online beschikbaar gesteld via www.pmc-online.nl. Hier vind je ook praktische tools en tips.

Wil je automatisch op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen, meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Blogs
3 tips om de energie terug te brengen in je project

3 manieren om energie te houden in je project

Het is een vaak gestelde vraag tijdens onze PMC-trainingen: "Wat kan ik doen als de energie in het project vermindert?”. De vraag kent vele varianten die gaan over motivatie of commitment. Het zal voor velen ook een bekend fenomeen zijn; het ene project is het andere niet. In dit blog geeft trainer Thijs van den Broek je drie praktische tips om energie te houden in je project.

Handshake

10 valkuilen bij contracteren (waar ik zelf ook nog regelmatig in stap)

In onze trainingen hebben we het veel over contracteren, hercontracteren en het project- of programmacontract. Contracteren is het maken van heldere wederzijdse afspraken, waarmee je impliciete verwachtingen expliciteert. Contracteren vraagt gelijkwaardigheid. Een contract kan niet eenzijdig tot stand komen. Je hebt de ander ervoor nodig. Contracteren is niet alleen het opstellen van het project- of programmacontract. Het is een vaardigheid om te komen tot die wederzijdse afspraken. Dit kan je gebruiken bij elke bijeenkomst of afspraak.

christina wocintechchat com eF7HN40WbAQ unsplash

Geweldloos Communiceren op de werkvloer. Wie durft?

Het klinkt prachtig, Geweldloze Communicatie (GC). De 4 elementen die het behelst zijn ook overzichtelijk. En toch is het in de praktijk een stuk lastiger dan gedacht. Waarnemen zonder oordeel, je gevoel je strot uit krijgen, een helder verzoek doen aan de ander… Gelukkig baart oefening kunst en is het jezelf goed aan te leren. In deze blog een praktische samenvatting van Geweldloos Communiceren op de werkvloer. (Maar zet het vooral op meer plekken in!)

PMC Online

Zoek je naar basiskennis en tools om te komen tot professionelere projecten met meer impact? Dan kun je Op PMC Online ontdekken hoe jij met Projectmatig Creëren (PMC) jouw projectopgaven en rollen beter inricht, opstart en vooruit helpt.

Lees meer
Boeken