Vragen? Bel +31 (0)85 273 6387
PMC Online
strookjes phaos 0008 Laag 20

Nieuws en Blogs

Hieronder tref je het laatste nieuws aan en ter inspiratie verschillende blogs, waarin wij onderwerpen uit ons vakgebied bespreken, advies geven en onze kennis delen.

31 mei 2023
Handshake

In onze trainingen hebben we het veel over contracteren, hercontracteren en het project- of programmacontract. Contracteren is het maken van heldere wederzijdse afspraken, waarmee je impliciete verwachtingen expliciteert. Contracteren vraagt gelijkwaardigheid. Een contract kan niet eenzijdig tot stand komen. Je hebt de ander ervoor nodig. Contracteren is niet alleen het opstellen van het project- of programmacontract. Het is een vaardigheid om te komen tot die wederzijdse afspraken. Dit kan je gebruiken bij elke bijeenkomst of afspraak.

Lees meer
11 mei 2023
christina wocintechchat com eF7HN40WbAQ unsplash

Het klinkt prachtig, Geweldloze Communicatie (GC). De 4 elementen die het behelst zijn ook overzichtelijk. En toch is het in de praktijk een stuk lastiger dan gedacht. Waarnemen zonder oordeel, je gevoel je strot uit krijgen, een helder verzoek doen aan de ander… Gelukkig baart oefening kunst en is het jezelf goed aan te leren. In deze blog een praktische samenvatting van Geweldloos Communiceren op de werkvloer. (Maar zet het vooral op meer plekken in!)

Lees meer
12 apr. 2023
artem maltsev 3n7DdlkMfEg unsplash

De magisch realistische boeken over Harry Potter van J.K. Rowling zitten vol wijze lessen en metaforen voor alle aspecten van het leven. De strijd tussen goed en kwaad, racisme, uitsluiting, vriendschap etc. Samenwerking in projecten of programma’s worden niet expliciet genoemd. Maar met een beetje extra fantasie kan de samenwerking tussen Perkamentus en Harry gezien worden als een programmatische aanpak voor een betere wereld. 

Lees meer
13 mrt. 2023
thisisengineering raeng XAAGdkSueLo unsplash

Bij verwachtingsmanagement gaat het om wie wat doet, wie waar verantwoordelijk voor is en wat er verwacht kan worden van de ander. Ook draait het erom dat wat iemand verwacht, overeenkomt met wat er geleverd wordt of wat er in de realiteit gebeurt. Hoe gaat dat eigenlijk bij keuzes maken? Welke rol speelt verwachtingsmanagement daarbij?

Lees meer
25 jan. 2023
Untitled design 2

We hebben er een nieuwe directeur bij! Tessa Westendorp is vanaf nu ook directeur. Samen met Marieke van den Berg zal zij Phaos besturen. In dit interview spraken we met hen beiden over Phaos en over hoe dit partnerschap tot stand is gekomen.

Lees meer