Vragen? Bel +31 (0)85 273 6387
PMC-online
strookjes phaos 0008 Laag 20

Nieuws en Blogs

Hieronder tref je het laatste nieuws aan en ter inspiratie verschillende blogs, waarin wij onderwerpen uit ons vakgebied bespreken, advies geven en onze kennis delen.

10 okt. 2023
Verhuizen en projecten

Deze zomer ben ik verhuisd. Niet een alledaags project dat je even op de automatische piloot doet. Het kost bakken met tijd en energie. Maar ik ben trots. Ik ben er redelijk ongeschonden en opgewekt doorheen gekomen. Terwijl verhuizen toch in de top 3 staat van de meest stressvolle gebeurtenissen in een mensenleven. Daarom, in het kader van het vieren en delen van successen (in ons werk bij Phaos een belangrijk didactisch leerprincipe), in deze blog een paar inzichten. Er zijn namelijk aardig wat parallellen tussen het werken in projecten en een verhuizing.

Lees meer
4 jul. 2023
3 tips om de energie terug te brengen in je project

Het is een vaak gestelde vraag tijdens onze PMC-trainingen: "Wat kan ik doen als de energie in het project vermindert?”. De vraag kent vele varianten die gaan over motivatie of commitment. Het zal voor velen ook een bekend fenomeen zijn; het ene project is het andere niet. In dit blog geeft trainer Thijs van den Broek je drie praktische tips om energie te houden in je project.

Lees meer
31 mei 2023
Handshake

In onze trainingen hebben we het veel over contracteren, hercontracteren en het project- of programmacontract. Contracteren is het maken van heldere wederzijdse afspraken, waarmee je impliciete verwachtingen expliciteert. Contracteren vraagt gelijkwaardigheid. Een contract kan niet eenzijdig tot stand komen. Je hebt de ander ervoor nodig. Contracteren is niet alleen het opstellen van het project- of programmacontract. Het is een vaardigheid om te komen tot die wederzijdse afspraken. Dit kan je gebruiken bij elke bijeenkomst of afspraak.

Lees meer
11 mei 2023
christina wocintechchat com eF7HN40WbAQ unsplash

Het klinkt prachtig, Geweldloze Communicatie (GC). De 4 elementen die het behelst zijn ook overzichtelijk. En toch is het in de praktijk een stuk lastiger dan gedacht. Waarnemen zonder oordeel, je gevoel je strot uit krijgen, een helder verzoek doen aan de ander… Gelukkig baart oefening kunst en is het jezelf goed aan te leren. In deze blog een praktische samenvatting van Geweldloos Communiceren op de werkvloer. (Maar zet het vooral op meer plekken in!)

Lees meer