Vragen? Bel +31 (0)85 273 6387
PMC-online
strookjes phaos 0008 Laag 20

Op weg naar 2020

12 jan. 2019

background black blank 733857 copy 2

De kortste dag ligt al een tijdje achter ons, de kerstspullen zijn ondertussen weer opgeborgen en de lente begint al te lonken. Ik houd van het jaarwisselingsritme. Bij mij gaat dat vaak gepaard met een opruimattack. 'Decluttering' zoals de Engelsen het noemen. Mijn laptop, hoofd en huis van rommel ontdoen. Dat opgeruimde gevoel biedt mij rust en ruimte om met frisse energie nieuwe avonturen aan te gaan. Met welke mooie dingen wil ik me bezighouden in 2019?

Een blanco blad

Ik zie het graag als het eerste blanco blad van een nieuw schrijfblok dat ik mag inkleuren. Vaak doe ik dat ook letterlijk. Een soort van to-do-lijstje voor het nieuwe jaar. Met een schoon handschrift een nieuwe reis starten. Zo ook met mijn collega’s tijdens onze bosdagen vorige week. Ieder nieuwjaar gebruiken we de eerste twee werkdagen om terug en vooral vooruit te blikken. We evalueren, oogsten inzichten en zoomen in op de plannen voor 2019. Welke mooie dingen willen we samen realiseren dit jaar? Op welke vlakken focussen we onze verbeterslagen? 

Gefocuste ambitie

Ook bij ons blijft focus vasthouden en bewuste keuzes maken een uitdaging. Niks menselijks is ons vreemd. En zo kwamen we al puzzelend, uitwisselend en elkaar aanvullend uit op één ambitie die er met kop en schouders bovenuit stak. Een gedeeld verlangen waar we collectief onze zinnen op hebben gezet. Geïnspireerd door het thema ‘zintuiglijk rijk’ hebben we de grote lijnen uitgestippeld en de eerste concrete actiestappen in de steigers gezet. Al samenwerkend gaan we dit jaar, in kleine stappen, iets groots realiseren. Ik heb er zin in! 

Waan van de dag

Natuurlijk staat er al van alles in onze planningen en de verleiding van de waan van de dag ligt op de loer. We moeten er dus voor waken dat het verlangen niet gaandeweg vertroebelt door oude patronen die de kop opsteken en door andere hindernissen. Fijn dus dat we elkaar bij de les (en de reis) houden door onze ambitie bewust, expliciet en structureel te laten terugkomen in collectieve agenda’s, gesprekken en gezamenlijke werksessies. Daarin experimenteren we zowel op inhoud als in het proces, pakken we nieuwe uitdagingen op, gaan we op ontdekkingstocht en stappen we soms volledig outside-the-box om vervolgens weer gevoed, gefocust en verrijkt terug te keren naar de basis. Zo doen we ons best om de frisse energie van nu het hele jaar vast te houden. 

Feestelijke kick-off 2020

Wat onze grootse ambitie nou precies is? Dat kunnen we nog niet verklappen helaas. Heb nog even geduld, maar weet dat we het volgende nieuwe jaar starten met een feestelijke kick-off! Leg een nieuw schrijfblok maar vast klaar…

Saskia Dierks

S0A2702