Vragen? Bel +31 (0)85 273 6387
PMC-online
strookjes phaos 0008 Laag 20

Hoe ziet een werkweek bij Phaos eruit?

11 jun. 2021

Maandag - intake en voorbereiding

Deze dag start met een kort vooroverleg met een collega voor een intake met een nieuwe potentiële klant. We stemmen de rolverdeling tijdens het gesprek af en de haakjes die er zijn. Later die ochtend vindt de intake digitaal plaats en is het gesprek met een organisatieadviseur en een adviseur 'leren en ontwikkelen' van een zorginstelling. We stellen vooral veel vragen en gaan op basis van dit gesprek een voorstel maken voor de klant.
De middag gebruik ik voor de voorbereiding van de training van dinsdag. Hierbij kijk ik terug naar de vorige trainingsdag en denk ik na over de specifieke elementen van PMC die van belang zijn om extra aandacht aan te besteden. Daarnaast zet ik het naslagwerk van een training van vorige week op de digitale leeromgeving.

Dinsdag - Online training voor een gemeente

Vandaag ga ik online training geven. Het is dag 2 van de PMC-training voor projectleiders. We starten online altijd met een technische check-in, waarna ik begin met het programma. Uiteraard probeer ik zoveel mogelijk interactie met de deelnemers te krijgen. Een manier om dit te bewerkstelligen is het aanbieden van verschillende werkvormen en het inzetten van digitale tools. Hiervan zijn er inmiddels veel beschikbaar en het is helpend om daar bekend mee te zijn.
Een hele dag online werken is intensief, zowel voor mij als trainer als voor de deelnemers. We bouwen dan ook vaak een offline gedeelte in, in de middag. Als trainer ben ik dan uiteraard beschikbaar voor vragen of bezig met het bekijken van leervragen of een projectdefinitie.

Woensdag - SWAP en coaching on the job

Op deze woensdag wordt in de ochtend tijd besteed aan onze SWAP oftewel Samen Werken Aan Phaos. Tijdens dit maandelijkse overleg gaan we na het horen hoe het met iedereen is, aan de slag met een thema of onderwerp wat op dat moment relevant is. Deze keer gaat het over het integreren van PMC online in onze trainingen.
In de middag heb ik een afspraak met een projectleider voor coaching-on-the-job. We nemen tijdens dit gesprek de projectdefinitie door en bespreken het eerstvolgende gesprek met de opdrachtgever. Dit wordt een moedig gesprek, vandaar dat we de interventies die mogelijk zijn op verschillende communicatieniveaus doornemen.

Donderdag - Insights training bij een onderwijsinstelling

Vandaag ga ik vroeg op pad met de Insights trainingskoffer in de achterbak. Ik mag weer een live training doen, wat een verademing! Inmiddels heb ik ook geleerd dat Insights goed virtueel kan, maar live heb je toch meer mogelijkheden en is mijn opgebouwde arsenaal aan werkvormen groter.
In de ochtend is er een team van 15 personen. Ze krijgen de basis van Insights mee, waarbij een ieder aan het einde van de sessie een eigen profiel krijgt uitgereikt.
In de middag gaan we door met een groep van 7 voor een verdieping op Insights in relatie tot projectleiderschap. Mooie discussie over perceptie en competenties ontstaan.

Vrijdag - Sparren en klantcontact

De laatste dag van deze week gebruik ik om te sparren met een collega over een training die ik de komende week heb. Even samen nadenken over hoe bepaalde onderdelen aan te vliegen voor die groep.
Ook stem ik de planning van de trainingen af met een klant. In het najaar gaan er een groep opdrachtgevers en drie groepen projectleiders getraind worden in PMC.

Wil jij ook werken als trainer/ facilitator bij Phaos? Check de vacatures of neem contact op via info@phaos.nl