Vragen? Bel +31 (0)85 273 6387
PMC-online
strookjes phaos 0008 Laag 20

"Bij Phaos doen we écht wat we onze deelnemers leren". Ontmoet trainer Mirte van Os.

9 jul. 2024

Mirte zwart wit

Bijna zes maanden geleden maakte trainer en facilitator Mirte van Os de overstap naar Phaos. Met haar ervaring in projectmanagement in de ontwikkelingssamenwerking sector brengt ze waardevolle praktijkervaring mee. Ze heeft zich voornamelijk beziggehouden met het trainen van trainers en facilitators. Daarnaast heeft ze de afgelopen jaren veel kennis opgebouwd van interculturele communicatie, samenwerking en diversiteit, hoe mensen leren, en sociologische dynamieken. Een waardevolle aanvulling op ons team! In deze blog lees je hoe Mirte haar eerste halfjaar bij Phaos heeft ervaren.

Hoe was je eerste indruk toen je begon bij Phaos?

"Vanaf het begin voelde ik me welkom bij Phaos. Het inwerktraject was echt een verademing. Ik kreeg de tijd om me te settelen en werd met open armen ontvangen door mijn nieuwe collega's. Dat zette meteen de toon voor mijn verdere ervaring hier. Met mijn collega’s waren al ‘koffiemomenten’ gepland om kennis met elkaar te maken. Ook lag er een uitgebreid inwerkprogramma klaar en iedereen was op de hoogte van wat, wanneer en met wie. Daarnaast werd mij een buddy toegewezen met wie ik elke twee weken kon sparren. Zowel inhoudelijk als persoonlijk. Dat zorgde ervoor dat ik vanaf het begin mezelf kon laten zien."

Waar heb je je het afgelopen halfjaar zoal mee bezig gehouden binnen Phaos?

“De eerste maanden liep ik mee met collega’s, eigenlijk om alles te leren over Projectmatig Creëren. Ook heb ik uiteraard zelf de PMC-training gevolgd. Met al deze informatie en mijn eigen ervaring in projectmanagement kwam ik goed beslagen ten ijs bij mijn eerste ‘eigen’ klanten. Inmiddels heb ik training gegeven bij verschillende gemeenten, zorginstellingen en een waterschap. Hoewel ik niet langer met buitenlandse culturen te maken heb, is het fascinerend om te zien hoe verschillend deze organisaties zijn en hoe verschillend zij omgaan met projecten in hun organisatie. In deze periode heb ik een mooi inkijkje gekregen in wat er speelt in het publieke domein. En ik geniet van de uitdaging om een offerte, training of begeleiding zo te ontwerpen dat het past bij de dillema’s en de organisatiecultuur van de klanten met wie we werken."

Hoe ervaar je Phaos als werkgever?

“Wat mij erg aanspreekt is de balans tussen structuur en vrijheid. Phaos is een klein bedrijf waarin je bij belangrijke beslissingen betrokken wordt. Tegelijkertijd is er een duidelijke structuur die helpt bij het efficiënt uitvoeren van onze projecten. Daarnaast is een enorme vrijheid als het gaat om eigen inbreng en creativiteit. Zo ben ik deze zomer – wanneer er meer tijd is voor ‘pielen’ – aan de slag gegaan met het ontwikkelen van kennis filmpjes voor de digitale leeromgeving. Of kijk ik vanuit mijn achtergrond als trainer van trainers samen met andere collega’s nog eens kritisch naar de opbouw van onze trainingen. Die ruimte voor creativiteit is iets wat ik enorm waardeer.

Wat ik ook heel mooi vindt is hoe wij onze kennis van PMC ook inzetten voor Phaos zelf. We passen PMC dagelijks toe. Hoe vaak hoor je het verhaal over de loodgieter waar de kraan ook lekt? Er is bij ons écht veel aandacht voor de mens achter de professional en dit komt ook terug in onze manier van werken en in de ondersteuning die we bieden aan onze klanten. Het is echt een 'practice what you preach'-cultuur. Zo kan je het activiteitenplan terugzien in ons jaarplan, en ook bij Phaos-brede meetings doen we een check-in om ‘te landen’ en te onderzoeken hoe het, onder andere met het commitment is gesteld.”

Hoe zit het met jouw eigen ontwikkeling en ambities?

“Het kriebelt bij mij om anderen te helpen, niet alleen met het realiseren van succesvolle projecten, maar ook met persoonlijk leiderschap. Daar wil ik me de komende tijd meer op gaan focussen. In de toekomst wil ik me meer bezighouden met verschillende manieren van communicatie binnen teams en leiderschapsvaardigheden. Het is essentieel dat projectleiders en managers hun sterke en zwakke punten kennen en deze kunnen ontwikkelen en inzetten voor het team op een manier die bij hen past. Ook wil ik me nog meer gaan verdiepen in het faciliteren van teamprocessen en persoonlijke ontwikkeling."

Contact leggen met Mirte? Dat kan via LinkedIn, en via mirte.vanos@phaos.nl.

Handige links: