Vragen? Bel +31 (0)85 273 6387
PMC Online
strookjes phaos 0003 Laag 23

Inschrijven

Data: 17 en 18 november,
15 december 2022,
12 januari en 19 februari 2023

Locatie: regio Utrecht

Prijs: € 3.425 (exclusief btw)

Schrijf je in

Senior Projectleiderschap

De training Senior Projectleiderschap is een verdiepende training waarin je je meest essentiële kwaliteit versterkt: je persoonlijk (project)leiderschap!

Ter voorbereiding op de training haal je persoonlijke feedback op uit jouw projectomgeving. Met deze input maak je een pitch, waar we de training mee starten. Gedurende de training breng je jouw eigen casuïstiek/analyse in. Verder ervaar je aan den lijve, onder andere door het onderdeel martial arts, hoe je ‘eigenheid‘ zich in interactie met anderen zichtbaar wordt. Context voor de training zijn de vragen waar jij in je rol als senior projectleider tegenaan loopt. In de uitwisseling met de ervaringen van de andere deelnemers vind je nieuwe antwoorden en bouw je jouw handelingsrepertoire op.

Voor wie is deze training?

Ervaren projectleiders en projectadviseurs die de basis tools en instrumenten van projectmanagement al goed in de vingers hebben en hun persoonlijke invloed en impact willen vergroten in het effectief leiden of beïnvloeden van grote, complexe projecten. Mensen, die hun verdere ontwikkeling op dat vlak niet meer menen te vinden in technieken, structuren of procedures, maar in persoonlijke verdieping en een bewuste beïnvloeding van minder grijpbare processen in de samenwerking.
Voor deelname aan deze training is een HBO-werk- en denkniveau vereist. Daarnaast is het van belang dat je over een werksituatie beschikt waarin je het geleerde kunt toepassen.

Wat leer jij van deze training?

Na het volgen van deze training, heb je:

Aanvullend

1 uur E-coaching/telefonische consultatie met trainer naar keuze, tijdens of na afloop van het programma.

Wat deelnemers van deze training vinden

"Ik heb de training als heel nuttig en inspirerend ervaren. Voor mij was er gedurende de hele training een mooie balans tussen geven en ontvangen. Ik heb veel kunnen leren van de trainers maar ook zeker van andere aanwezige projectleiders. Dit kan ik nu in de praktijk gaan toepassen."

"De ruimte die er was voor mijn persoonlijk verhaal en groei heeft mij meer zelfinzicht gegeven en handvatten om makkelijker met ‘andersoortige’ mensen om te gaan. In het complexe krachtenveld van mijn project gaat dit me helpen."

Programma: dit gaan we doen

Dag 1 + 2: Ik, de projectleider en mijn sturingsstijl
We starten met de weg naar binnen gericht op je persoonlijk leiderschap. Je ontwikkelt inzicht in de vormende gebeurtenissen en (belemmerende) overtuigingen uit je eigen belevingswereld en hoe deze tot uiting komen in je dagelijkse (on-)bewuste gedragspatronen. Onder andere met de inzet van het Insights Discovery instrument werken we aan verdieping van deze zelfkennis. Aan de hand van een workshop ‘martial arts’ ervaar je je eigen stijl van interactie en aansturing en oefen je met andere stijlen voor effectieve en authentieke interactie.
Dag 3: Ik en mijn projectteam
Dag 3 staat in het teken van je persoonlijke leiderschapsstijl en effectieve sturing van je projectteam. Je leert ‘teamgedoe’ en 'sabotagesignalen' herkennen en oefent hoe effectief om te gaan met weerstand. Verder leer je hoe je je leiderschapsstijl vanuit gelijkwaardigheid af kunt stemmen op wat nodig is. We oefenen met het voeren van ‘een moedig gesprek’ (clinics) waarbij we onder meer werken met niveaus van communiceren.
Dag 4: Intervisie (halve dag)
We werken op deze dag in twee groepen: een groep in de ochtend en de tweede groep in de middag.
De tussenliggende lunch is voor de hele deelnemersgroep.
Dag 5: Ik en mijn projectomgeving
De laatste dag staat in het teken van hoe je stevig kunt omgaan met de invloeden en dilemma’s die zich in je projectomgeving voordoen. Je leert gedoe in het opdrachtgevend systeem herkennen en hoe je je eigen invloed daarin kunt aanwenden. De laatste dag biedt de deelnemers de ruimte om aan te geven welke belangrijke thema’s zijzelf nog aan de orde willen stellen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld: organisatiecultuur, systeemanalyse, mutual gains approach, programmamanagement, etc.
Aanvullend
1 uur E-coaching/telefonische coaching/consultatie met trainer naar keuze, tijdens of na afloop van het programma.

Blended learning

Blended learning combineert de drie kernelementen van het leren in deze tijd:

Praktische informatie

Tijden en locatie

De training bestaat uit 4 fysieke dagen en een halve dag intervisie.
De tijden zijn als volgt:
Dag 1: 9.00 - 19.30 uur met aansluitend diner
Dag 2: 9.00 - 17.00 uur
Dag 3: 9.00-17.00 uur
Dag 4: Intervisie: ochtend/middag, inclusief gezamenlijke lunch
Dag 5: 9.00 - 17.00 uur

Locatie is in de regio Utrecht.

Meer informatie

Mail info@phaos.nl

Investering

Het inschrijfgeld bedraagt € 2.750 (exclusief btw). Dit bedrag is inclusief toegang tot het online leerplatform en exclusief verblijfskosten. De kosten voor verblijf in het conferentieoord bedragen € 675 inclusief diner en overnachting op dag 1 (exclusief btw).

In totaal bedragen de kosten voor de opleiding dus € 3.425 (exclusief btw).

Inschrijven

Trainingen en workshops: Projectmatig Creëren

Winterschool Projectmatig Creëren (PMC)

Tijdens de Winterschool nemen we een hele week de tijd om alle belangrijke aspecten van PMC toe te passen op je eigen project. Niet alleen de techniek, maar ook thema’s als (persoonlijk) leiderschap, team-dynamiek en de projectomgeving komen ruimschoots aan bod.

Lees meer
Begeleiding on-the-job in Projectmatig Creëren

Heb je een vraag die niet past bij ons reguliere aanbod rond projectmanagement? Dan verzorgen wij graag een training of advies op maat. 

Lees meer
Training Projectmatig Creëren (PMC)

Deze basistraining biedt een brede oriëntatie op het vakgebied. Je leert de theorie van PMC en deze in je eigen praktijk toe te passen. Je leert de fijne kneepjes van projectstart, planning, uitvoering, afsluiting en evaluatie. Naast aspecten van teamwork en opdrachtgeverschap.

Lees meer
Training Projectmatig Creëren (PMC) 2023

Deze basistraining biedt een brede oriëntatie op het vakgebied. Je leert de theorie van PMC en deze in je eigen praktijk toe te passen. Je leert de fijne kneepjes van projectstart, planning, uitvoering, afsluiting en evaluatie. Naast aspecten van teamwork en opdrachtgeverschap.

Lees meer
Summerschool Projectmatig Creëren (PMC)

Tijdens de Summerschool nemen we een hele week de tijd om alle belangrijke aspecten van PMC toe te passen op je eigen project. Niet alleen de techniek, maar ook thema’s als (persoonlijk) leiderschap, teamdynamiek en de projectomgeving komen ruimschoots aan bod.

Lees meer
Training Effectief Stakeholdermanagement

De training Effectief Stakeholdermanagement geeft je handvatten voor het intensief betrekken van de relevante interne en externe omgeving bij de opgaven waaraan je werkt. Het biedt zowel een dieper inzicht in je eigen rol en invloed op het proces, als een aantal praktische tools. 

Lees meer
Senior Projectleiderschap

Je hebt de basis tools en instrumenten van projectmanagement goed in de vingers. Toch heb je het gevoel dat er meer uit te halen valt. Je wilt je persoonlijke invloed en impact vergroten in het effectief leiden van grote, complexe projecten. Tijd voor een verdiepingsslag met de training Senior Projectleiderschap! 

Lees meer
Workshop voor opdrachtgevers

Een betrokken, kundige opdrachtgever die een heldere opdracht verstrekt, is een voorwaarde voor het welslagen van elk project. Leer in één dag wat van een opdrachtgever wordt verwacht en hoe je die rol met verve kan vervullen.

Lees meer
Workshop Insights Discovery

Het Insights Discovery Profiel is een toegankelijk en praktisch toepasbaar reflectie-instrument ten behoeve van je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je profiel geeft inzicht in je psychologische voorkeuren en hoe die van invloed zijn op je persoonlijke effectiviteit.

Lees meer
Workshop Insights Deeper Discovery

Het Insights Discovery profiel biedt een groot inzicht in je eigen, Jungiaanse psychologische voorkeuren en de implicaties die dat met zich meebrengt. Echter, dat is nog maar het begin. Deeper Discovery voert je mee naar de wereld van de archetypen, oeroude en universele, over de hele wereld voorkomende en samenhangende beelden, symbolen en gedragspatronen.

Lees meer
Individuele coaching

Het lukt je maar niet om met plezier en zelfvertrouwen te doen wat je te doen hebt. Coaching kan je helpen om scherper zicht te krijgen op wat er onder de oppervlakte gaande is en je ondersteunen bij het aanleren van effectief en authentiek gedrag. 

Lees meer
Opleiding tot PMC-facilitator en -coach

In dit programma ontwikkel je je tot volwaardig facilitator en coach voor projecten. Je leert projectbijeenkomsten begeleiden, waaronder projectstart-ups (PSU’s) en het goede gesprek aan te gaan met projectleiders. Zo word je onmisbaar voor opdrachtgevers, projectleiders en teams!

Lees meer