Vragen? Bel +31 (0)85 273 6387
Blended learning
strookjes phaos 0003 Laag 23

Senior Projectleiderschap

De training Senior Projectleiderschap is een verdiepende training waarin je je meest essentiële kwaliteit versterkt: je persoonlijk (project)leiderschap!

Voor aanvang van de training haal je persoonlijke feedback op uit jouw projectomgeving. Bij aanvang van de training start je met een persoonlijke pitch met persoonlijke inzichten en leervragen. Gedurende de training breng je eigen casuïstiek/analyse in. Verder ervaar je aan den lijve, onder andere door het onderdeel martial arts, hoe je ‘eigenheid‘ zich in interactie met anderen kenbaar maakt. Context voor de training zijn de vragen waar jij in je rol als senior projectleider tegenaan loopt en waar je in uitwisseling met de ervaringen van de andere deelnemers antwoorden en handelingsrepertoire op wilt vinden.

Doelgroep
Ervaren projectleiders die de basis tools en instrumenten van projectmanagement al goed in de vingers hebben, maar hun persoonlijke invloed en impact willen vergroten in het effectief leiden van grote, complexe projecten. En die hun verdere ontwikkeling op dat vlak niet meer denken te vinden in technieken, structuren of procedures, maar in persoonlijke verdieping en een bewuste beïnvloeding van minder grijpbare processen in de samenwerking.

Wat het oplevert

Na het volgen van deze training, heb je:

Programma

Dag 1 + 2: Ik, de projectleider en mijn sturingsstijl
We starten met de weg naar binnen gericht op je persoonlijk leiderschap. Je ontwikkelt inzicht in de vormende gebeurtenissen en (belemmerende) overtuigingen uit je eigen belevingswereld en hoe deze tot uiting komen in je dagelijkse (on-)bewuste gedragspatronen. Onder andere met de inzet van het Insights Discovery instrument werken we aan verdieping van deze zelfkennis. Aan de hand van een workshop ‘martial arts’ ervaar je je eigen stijl van interactie en aansturing en oefen je met andere stijlen voor effectieve en authentieke interactie.
Dag 3: Ik en mijn projectteam
Dag 3 staat in het teken van je persoonlijke leiderschapsstijl en effectieve sturing van je projectteam. Je leert ‘teamgedoe’ en 'sabotagesignalen' herkennen en oefent hoe effectief om te gaan met weerstand. Verder leer je hoe je je leiderschapsstijl vanuit gelijkwaardigheid af kunt stemmen op wat nodig is. We oefenen met het voeren van ‘een moedig gesprek’ (clinics) waarbij we onder meer werken met niveaus van communiceren.
Dag 4: Intervisie (1/2 dag)
We werken op deze dag in twee groepen: een groep in de ochtend en de tweede groep in de middag.
De tussenliggende lunch is voor de hele deelnemersgroep.
Dag 5: Ik en mijn projectomgeving
De laatste dag staat in het teken van hoe je stevig kunt omgaan met de invloeden en dilemma’s die zich in je projectomgeving voordoen. Je leert gedoe in het opdrachtgevend systeem herkennen en hoe je je eigen invloed daarin kunt aanwenden. De laatste dag biedt de deelnemers de ruimte om aan te geven welke belangrijke thema’s zijzelf nog aan de orde willen stellen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld: organisatiecultuur, systeemanalyse, mutual gains approach, programmamanagement, etc.
Aanvullend
1 uur telefonische coaching/consultatie met trainer naar keuze, tijdens of na afloop van het programma.

Blended learning

Blended learning combineert de drie kernelementen van het leren in deze tijd:

Trainers

SaskiaMadelon

 

 

 

 

 

Saskia Dierks en Madelon Mulder

Praktische informatie

Data en locatie

De eerste twee dagen aaneengesloten met overnachting. De vierde dag omvat een halve dag en de overige dagen zijn van 9.00-17.00.

De locatie is omgeving Utrecht.

Meer informatie

Mail Saskia Dierks of Madelon Mulder

Investering

Het inschrijfgeld bedraagt € 2.195,- (exclusief btw). Dit omvat een 4,5-daagse training, 1 uur telefonisch consult, persoonlijk Insights Discovery profiel. Dit bedrag is exclusief arrangementskosten. De arrangementskosten voor het conferentieoord bedragen € 595,- . Dit is inclusief 1 overnachting en exclusief btw.

Inschrijven

Trainingen en workshops: Projectmatig Creëren

Training Projectmatig Creëren (PMC)

Deze basistraining biedt een brede oriëntatie op het vakgebied; de nadruk ligt op de technische aspecten en vaardigheden. Je leert er de fijne kneepjes van projectstart, planning, uitvoering, afsluiting en evaluatie. Naast aspecten van teamwork en opdrachtgeverschap.

Lees meer
Winterschool Projectmatig Creëren (PMC)

Tijdens de Winterschool nemen we een hele week de tijd om alle belangrijke aspecten van PMC toe te passen op je eigen project. Niet alleen de techniek, maar ook thema’s als (persoonlijk) leiderschap, team-dynamiek en de projectomgeving komen ruimschoots aan bod.

Lees meer
Summerschool Projectmatig Creëren (PMC)

Tijdens de Summerschool nemen we een hele week de tijd om alle belangrijke aspecten van PMC toe te passen op je eigen project. Niet alleen de techniek, maar ook thema’s als (persoonlijk) leiderschap, teamdynamiek en de projectomgeving komen ruimschoots aan bod.

Lees meer
Training Effectief Stakeholdermanagement

De training Effectief Stakeholdermanagement geeft je handvatten voor het intensief betrekken van de relevante interne en externe omgeving bij de opgaven waaraan je werkt. Het biedt zowel een dieper inzicht in je eigen rol en invloed op het proces, als een aantal praktische tools. 

Lees meer
Senior Projectleiderschap

Je hebt de basis tools en instrumenten van projectmanagement goed in de vingers. Toch heb je het gevoel dat er meer uit te halen valt. Je wilt je persoonlijke invloed en impact vergroten in het effectief leiden van grote, complexe projecten. Tijd voor een verdiepingsslag met de training Senior Projectleiderschap! 

Lees meer
Workshop voor opdrachtgevers

Een betrokken, kundige opdrachtgever die een heldere opdracht verstrekt, is een voorwaarde voor het welslagen van elk project. Leer in één dag wat van een opdrachtgever wordt verwacht en hoe je die rol met verve kan vervullen.

Lees meer
Project­management op maat

Heb je een vraag die niet past bij ons reguliere aanbod rond projectmanagement? Dan verzorgen wij graag een training of advies op maat. 

Lees meer
Workshop Insights Discovery

Het Insights Discovery Profiel is een toegankelijk en praktisch toepasbaar reflectie-instrument ten behoeve van je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je profiel geeft inzicht in je psychologische voorkeuren en hoe die van invloed zijn op je persoonlijke effectiviteit.

Lees meer
Workshop Insights Deeper Discovery

Het Insights Discovery profiel biedt een groot inzicht in je eigen, Jungiaanse psychologische voorkeuren en de implicaties die dat met zich meebrengt. Echter, dat is nog maar het begin. Deeper Discovery voert je mee naar de wereld van de archetypen, oeroude en universele, over de hele wereld voorkomende en samenhangende beelden, symbolen en gedragspatronen.

Lees meer
Individuele coaching

Het lukt je maar niet om met plezier en zelfvertrouwen te doen wat je te doen hebt. Coaching kan je helpen om scherper zicht te krijgen op wat er onder de oppervlakte gaande is en je ondersteunen bij het aanleren van effectief en authentiek gedrag. 

Lees meer
IPMA certificeringstrainingen op B-, C-, D- en PMO-niveau

Steeds meer organisaties bieden hun projectleiders en -ondersteuners de kans om zich te laten certificeren. Goed voor op je CV? Zeker, maar meer dan dat! Het is een waardevolle stap in je ontwikkeling als projectprofessional. Samen met onze partner Ruysdael bieden we compacte, succesvolle studietrajecten aan die deelnemers voorbereiden op de internationaal erkende IPMA- certificaten.

Lees meer
Opleiding tot PMC-facilitator en -coach

In dit programma ontwikkel je je tot volwaardig facilitator en coach voor projecten. Je leert projectbijeenkomsten begeleiden, waaronder projectstart-ups (PSU’s) en het goede gesprek aan te gaan met projectleiders. Zo word je onmisbaar voor opdrachtgevers, projectleiders en teams!

Lees meer