Vragen? Bel +31 (0)85 273 6387
Blended learning
strookjes phaos 0003 Laag 23

Training Programmatisch Creëren (PGMC)

Als programmamanager is het je taak om strategische doelen en de achterliggende visie te realiseren. Je weet dat een programma-aanpak je helpt in het organiseren van het werk. Maar hoe houd je, naast die praktische zaken, je mensen betrokken en gefocust? Hoe blijf je zelf overeind in het spel van de verschillende belangen? Programmamanagement is een mooi en uitdagend vak. Deze training biedt daarvan een compleet overzicht. Plus concrete tools en houvast! De nadruk ligt op het verbinden van de theorie met de praktijk en het leren van de kennis en ervaring van zowel de trainer als de deelnemers.

Update Coronavirus
We gaan er momenteel van uit dat we deze training 'live' kunnen uitvoeren, met inachtneming van de RIVM-maatregelen. Indien de corona-situatie verslechtert, bieden wij een online programma aan. Wij hebben hier al zeer positieve ervaringen mee. In de woorden van een eerdere deelnemer: "Ik heb erg veel gehad aan de cursus PGMC van dit voorjaar. Erg knap hoe de trainer dat ook online erg interessant, interactief en leerzaam heeft weten te maken."

Doelgroep

Beginnende programmamanagers, ervaren projectleiders, afdelingshoofden en teamleiders die zich (verder) willen bekwamen in het opzetten en het uitvoeren van programma’s.

Wat het oplevert

Na het volgen van deze training:

"De training is een prima combinatie van theorie en praktijk! De praktische toepassing in de training ondersteunt het leren en snel in de praktijk kunnen toepassen van de concepten." - Deelnemer aan een vorige training.

Programma

Het programma bestaat uit drie losse dagen. Tussen deze dagen werk je aan opdrachten die direct gerelateerd zijn aan jouw eigen praktijk. De trainer is daarbij online beschikbaar voor consultatie. Bovendien ontmoet je elkaar in virtuele intervisiesessies en kan je gebruik maken van twee uur individuele e-coaching over uitdagingen in je eigen programma.

Vooraf introduceren de deelnemers zichzelf online, benoemen ze hun individuele leervragen en geven ze een beschrijving van hun actuele case(s). De onderwerpen die aan bod komen:

- bewust kiezen voor een werkwijze, de match tussen opdracht, opdrachtgever en opdrachtnemer (jij), de essentie van Programmatisch Creëren (PGMC), sturingslagen en varianten in sturing.
- de opbouw van een programma, programmastart-up (PSU) en de intake met de bestuurder/opdrachtgever, visieontwikkeling, persoonlijk commitment.
- doelenboom, doelen-inspanningen-netwerk (DIN), programmaorganisatie, programmasturing, de relatie met projecten.
- het krachtenveld/omgevingsmanagement, risicomanagement, opdrachtgeverschap, politiek-bestuurlijke sensitiviteit, teamsamenwerking, persoonlijke kwaliteiten van de succesvolle programmamanager.

Blended learning
We bieden je deze training aan in 'blended learning'. Het combineert verschillende manieren van leren, online en offline.

Schermafbeelding 2020 06 08 om 13.32.41 - Afwisselende werkvormen.
- Opdrachten uit te voeren in je eigen projecten, zowel on- als offline.
- Interactieve webinars.
- Persoonlijke begeleiding on the job, in groepsverband en individueel.
- Digitale Leeromgeving met lesstof, formats, tips en tutorials.
- Persoonlijk portfolio waarin je jouw eigen ontwikkelingen bijhoudt en die je kunt delen met je collega’s en leidinggevende.

 

Praktische informatie

Data en locatie

Locatie is regio Utrecht en online

Meer informatie

Mail info@phaos.nl

Investering

Het inschrijfgeld bedraagt € 1495,- (exclusief btw), inclusief het boek Programmatisch Creëren. De arrangementskosten bedragen maximaal € 255 afhankelijk van de mogelijkheid om elkaar life te ontmoeten.

Inschrijven

Trainingen en workshops: Projectmatig Creëren

Winterschool Projectmatig Creëren (PMC)

Tijdens de Winterschool nemen we een hele week de tijd om alle belangrijke aspecten van PMC toe te passen op je eigen project. Niet alleen de techniek, maar ook thema’s als (persoonlijk) leiderschap, team-dynamiek en de projectomgeving komen ruimschoots aan bod.

Lees meer
Begeleiding on-the-job in Projectmatig Creëren

Heb je een vraag die niet past bij ons reguliere aanbod rond projectmanagement? Dan verzorgen wij graag een training of advies op maat. 

Lees meer
Het vernieuwde PMC

Ben jij benieuwd naar onze vernieuwde methode Projectmatig Creëren? Neem deel aan ons gratis online event 'Het vernieuwde PMC' en je beleeft PMC in een nieuwe vorm. We hebben het nog toegankelijker en praktisch toepasbaar gemaakt.

Lees meer
Training Projectmatig Creëren (PMC)

Deze basistraining biedt een brede oriëntatie op het vakgebied. Je leert de theorie van PMC en deze in je eigen praktijk toe te passen. Je leert de fijne kneepjes van projectstart, planning, uitvoering, afsluiting en evaluatie. Naast aspecten van teamwork en opdrachtgeverschap.

Lees meer
Online Training Projectmatig Creëren (PMC)

Deze online basistraining biedt een brede oriëntatie op het vakgebied. Je leert de theorie van PMC en deze in je eigen praktijk toe te passen. Je leert er de fijne kneepjes van projectstart, planning, uitvoering, afsluiting en evaluatie. Naast aspecten van teamwork en opdrachtgeverschap.

Lees meer
Summerschool Projectmatig Creëren (PMC)

Tijdens de Summerschool nemen we een hele week de tijd om alle belangrijke aspecten van PMC toe te passen op je eigen project. Niet alleen de techniek, maar ook thema’s als (persoonlijk) leiderschap, teamdynamiek en de projectomgeving komen ruimschoots aan bod.

Lees meer
Training Effectief Stakeholdermanagement

De training Effectief Stakeholdermanagement geeft je handvatten voor het intensief betrekken van de relevante interne en externe omgeving bij de opgaven waaraan je werkt. Het biedt zowel een dieper inzicht in je eigen rol en invloed op het proces, als een aantal praktische tools. 

Lees meer
Senior Projectleiderschap

Je hebt de basis tools en instrumenten van projectmanagement goed in de vingers. Toch heb je het gevoel dat er meer uit te halen valt. Je wilt je persoonlijke invloed en impact vergroten in het effectief leiden van grote, complexe projecten. Tijd voor een verdiepingsslag met de training Senior Projectleiderschap! 

Lees meer
Workshop voor opdrachtgevers

Een betrokken, kundige opdrachtgever die een heldere opdracht verstrekt, is een voorwaarde voor het welslagen van elk project. Leer in één dag wat van een opdrachtgever wordt verwacht en hoe je die rol met verve kan vervullen.

Lees meer
Workshop Insights Discovery

Het Insights Discovery Profiel is een toegankelijk en praktisch toepasbaar reflectie-instrument ten behoeve van je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je profiel geeft inzicht in je psychologische voorkeuren en hoe die van invloed zijn op je persoonlijke effectiviteit.

Lees meer
Workshop Insights Deeper Discovery

Het Insights Discovery profiel biedt een groot inzicht in je eigen, Jungiaanse psychologische voorkeuren en de implicaties die dat met zich meebrengt. Echter, dat is nog maar het begin. Deeper Discovery voert je mee naar de wereld van de archetypen, oeroude en universele, over de hele wereld voorkomende en samenhangende beelden, symbolen en gedragspatronen.

Lees meer
Individuele coaching

Het lukt je maar niet om met plezier en zelfvertrouwen te doen wat je te doen hebt. Coaching kan je helpen om scherper zicht te krijgen op wat er onder de oppervlakte gaande is en je ondersteunen bij het aanleren van effectief en authentiek gedrag. 

Lees meer
Opleiding tot PMC-facilitator en -coach

In dit programma ontwikkel je je tot volwaardig facilitator en coach voor projecten. Je leert projectbijeenkomsten begeleiden, waaronder projectstart-ups (PSU’s) en het goede gesprek aan te gaan met projectleiders. Zo word je onmisbaar voor opdrachtgevers, projectleiders en teams!

Lees meer