Vragen? Bel +31 (0)85 273 6387
PMC-online
strookjes phaos 0003 Laag 23

Inschrijven

Data: 29 en 30 januari,
27 februari (online),
21 maart (online), 11 april

Prijs: € 3.100 (exclusief btw)

Locatie: JOINN! in Houten

Schrijf je in

Programmamanagement volgens Programmatisch Creëren (PGMC)

Als programmamanager is het je taak om strategische doelen en de achterliggende visie te realiseren. Je weet dat een programma-aanpak je helpt in het organiseren van het werk. Maar hoe houd je, naast die praktische zaken, je mensen betrokken en gefocust? Hoe blijf je zelf overeind in het spel van de verschillende belangen? Programmamanagement is een mooi en uitdagend vak. Deze training biedt daarvan een compleet overzicht. Plus concrete tools en houvast! De nadruk ligt op het verbinden van de theorie met de praktijk en het leren van de kennis en ervaring van zowel de trainer als de deelnemers.

Voor wie is deze training?

Beginnende programmamanagers, ervaren projectleiders, afdelingshoofden en teamleiders die zich (verder) willen bekwamen in het opzetten en het uitvoeren van programma’s.
Voor deelname aan deze training is een HBO-werk- en denkniveau vereist. Daarnaast is het van belang dat je over een werksituatie beschikt waarin je het geleerde kunt toepassen.

Wat leer jij door deze training?

Na het volgen van deze training:

Wat deelnemers van deze training vinden

"De training is een prima combinatie van theorie en praktijk! De praktische toepassing in de training ondersteunt het leren en snel in de praktijk kunnen toepassen van de concepten." 

Programma

Het programma bestaat uit:

 

De onderwerpen die aan bod komen zijn:

Tijdens de training pas je de theorie meteen toe op de uitdaging in jouw eigen organisatie. We zetten daarbij wisselende werkvormen in. Je kijkt goed naar je eigen handelen als programmamanager en hoe jij de verschillende tools kan en wil inzetten. De precieze invulling van het programma stemmen we af op thema’s die ter sprake komen in de groep.

Fysiek en online

We kiezen bij Phaos bij elke training bewust voor de vorm van de training. Samen met de deelnemers willen we een learning community vormen. Zo leer je tijdens (en na) de training zowel met als van elkaar.
Voor de training Programmamanagement kiezen we voor een mix van fysieke bijeenkomsten, online sessies, individuele coaching en opdrachten die tijd- en plaatsonafhankelijk zijn. De fysieke start draagt bij aan ontmoeten en elkaar kennen. Zo kan je echt samen leren. De online sessies zijn efficiënt en samen met de eigen opdrachten bieden ze de mogelijkheid tot individueel maatwerk en verdieping in eigen programma’s. We maken in deze training gebruik we onze eigen digitale leeromgeving en tools zoals Miro.

 

Praktische informatie

Tijden en locatie

Alle fysieke dagen zijn van 09.00-17.00 uur.
De online sessies zijn van 09.00-12.30 uur.

De locatie is JOINN! in Houten.

Meer informatie

Heb je vragen of wil je deze training incompany organiseren, mail dan naar info@phaos.nl

Investering

Kosten voor deelname bedragen € 3.100, exclusief btw. Dit bedrag is inclusief het boek Programmatisch Creëren.
Er is geen overnachting inbegrepen.

Data

Trainingen en workshops: Projectmatig Creëren

Verdiepende modules Projectmatig Creëren

In onze verdiepende modules snijden we thema's aan waar veel projectleiders mee stoeien. Door praktische handvatten en tips ben je beter toegerust om je project verder te brengen. Je kunt kiezen uit: Stakeholdermanagement, Sturen op projecten in de uitvoering en Energie in je project behouden.

Lees meer
Verdiepingsmodule Sturen op projecten in de uitvoering

Sturen op projecten is meer dan alleen rapporteren. In veel projecten lopen rapporteren, in control zijn en sturen langs elkaar heen. Dit is vaak een energielek voor de projectleider. Met de verdiepingsmodule Sturen op projecten willen we daar verandering in brengen.

Lees meer
Verdiepingsmodule Energie in je project behouden

Welke rol speelt energie in het slagen van een project? En hoe spoor je energielekken op? De verdiepingsmodule Energie in je project behouden geeft je inzicht in wat jij kan doen om je project een nieuwe impuls te geven.

Lees meer
Begeleiding on-the-job in Projectmatig Creëren

Heb je een vraag die niet past bij ons reguliere aanbod rond projectmanagement? Dan verzorgen wij graag een training of advies op maat. 

Lees meer
Projectmatig Creëren (PMC)

Deze basistraining biedt een brede oriëntatie op het vakgebied. Je leert de theorie van PMC en deze in je eigen praktijk toe te passen. Je leert de fijne kneepjes van projectstart, planning, uitvoering, afsluiting en evaluatie. Naast aspecten van teamwork en opdrachtgeverschap.

Lees meer
Verdiepingsmodule Stakeholdermanagement

Het succes van je project hangt mede af van hoe goed je je omgeving weet te betrekken bij je project. De verdiepingsmodule Stakeholdermanagement geeft je praktische handvatten voor het betrekken van stakeholders. Of het nu gaat om gebruikers, beslissers, interne en externe belanghebbenden of andere betrokkenen.

Lees meer
Persoonlijk leiderschap in PMC

Je hebt de basis tools en instrumenten van projectmanagement goed in de vingers. Toch heb je het gevoel dat er meer uit te halen valt. Je wilt je persoonlijke invloed en impact vergroten in het effectief leiden van grote, complexe projecten. Tijd voor een verdiepingsslag met de training Persoonlijk leiderschap in PMC! 

Lees meer
Workshop voor opdrachtgevers

Een betrokken, kundige opdrachtgever die een heldere opdracht verstrekt, is een voorwaarde voor het welslagen van elk project. Leer in één dag wat van een opdrachtgever wordt verwacht en hoe je die rol met verve kan vervullen.

Lees meer
Workshop Insights Discovery

Het Insights Discovery Profiel is een toegankelijk en praktisch toepasbaar reflectie-instrument ten behoeve van je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je profiel geeft inzicht in je psychologische voorkeuren en hoe die van invloed zijn op je persoonlijke effectiviteit.

Lees meer
Individuele coaching

Het lukt je maar niet om met plezier en zelfvertrouwen te doen wat je te doen hebt. Coaching kan je helpen om scherper zicht te krijgen op wat er onder de oppervlakte gaande is en je ondersteunen bij het aanleren van effectief en authentiek gedrag. 

Lees meer
PMC-facilitatorstraining

In dit programma ontwikkel je je tot volwaardig facilitator en coach voor projecten. Je leert projectbijeenkomsten begeleiden, waaronder projectstart-ups (PSU’s) en het goede gesprek aan te gaan met projectleiders. Zo word je onmisbaar voor opdrachtgevers, projectleiders en teams!

Lees meer