Vragen? Bel +31 (0)85 273 6387
PMC-online
strookjes phaos 0008 Laag 20

Blog van Tessa Westendorp: Mijn eerste jaar als mededirecteur van Phaos

20 dec. 2023

Fotosessie voor Phaos in juli 20022 51 Tessa klein

De mooie decembermaand vraagt om terugkijken en reflecteren op het afgelopen jaar. Voor mij een bijzonder jaar. Mijn eerste jaar als directeur van Phaos.

Van naaste collega naar werkgever

De herinnering van de bekendmaking aan collega’s staat in mijn geheugen gegrift. Hoe spannend ik het vond om van rol te veranderen. Van naaste collega naar werkgever. En hoe fijn was de reactie van ons mooie team. En hoe fijn is het om het team uit te breiden en samen verder te bouwen!

Samenwerking met Marieke

Voorafgaand aan dit jaar hebben Marieke (mijn collega-directeur) en ik samen veel tijd doorgebracht om onze samenwerking vorm te geven. We hebben veel mooie gesprekken gevoerd en vooruitgeblikt op een toekomst waarin we samen ‘aan het roer’ zouden staan van Phaos. De uitwerking hiervan is in de praktijk net zo fijn als hoe we het voor ogen hadden. We doen allebei wat we leuk vinden en waar we goed in zijn. Samenwerken gaat als vanzelf.

Balans

Op een bepaald moment realiseerde ik me opnieuw dat, als ik wil, ik ieder moment van mijn beschikbare tijd aan Phaos kan besteden. Omdat ik werken ontzettend leuk vind, maar ook vanuit het verantwoordelijkheidsgevoel van ondernemer zijn. In mijn nieuwe rol was het opnieuw vinden van een gezonde werk-privébalans belangrijk. Iets wat mij helpt bij het creëren van balans is mijn ochtendroutine, waar de eerste wandeling met onze hond centraal staat. Alleen met haar een boswandeling maken, genieten van de natuur, van de seizoenen en me op die manier opladen voor de dag. Ook binnen het team is ‘balans’ een belangrijk thema waar we veel aandacht aan hebben besteed het afgelopen jaar. Mooi om hier samen mee aan de slag te gaan.

Nieuwe klanten

Als directeur houd ik me ook bezig met business development. Dit betekent dat ik vaak het eerste contact leg met nieuwe klanten en samen met trainers de intakes doe. Ik vind het heerlijk om deze intakes samen te doen met wisselende collega’s en voor een diversiteit aan klanten. We hebben er weer veel nieuwe klanten bij gekregen dit jaar. Mooi om deze organisaties te leren kennen. En niet te vergeten, mooi om onze bestaande klanten verder te helpen. Bij veel klanten zijn we dit jaar gestart met vervolgtrajecten.

Huisvesting met eigen trainingsruimte

Een van onze eigen projecten is nieuwe huisvesting. Aan ambitie dit jaar dus ook geen gebrek. In het kader van ‘practice what you preach’ doen we dit project uiteraard op de manier van Projectmatig Creëren. De projectdefinitie was snel gemaakt. De activiteitenplanning maken, de architect continu op de hoogte houden van onze leuke internet searches, dat is iets lastiger. Ik kijk uit naar ons nieuwe kantoor mét eigen trainingsruimte! Ik ben erg benieuwd hoe ik volgend jaar terugkijk op ‘dit project’ vanaf onze nieuwe plek. We gaan uiteraard voor een mooi openingsfeestje zorgen om het resultaat van dit mooie project te vieren.

Vooruitblikken

Komend jaar willen we nog meer de verbinding zoeken met projectleiders en programmamanagers. Want wat zijn je uitdagingen als startende of juist zeer ervaren professional op het gebied van projecten of programma’s? We kiezen voor het verder uitrollen en doorontwikkelen van onze verdiepende modules, onze training Persoonlijk Leiderschap en een compleet nieuwe training: Procesmatig Creëren. Daarnaast blijven we onze bestaande trainingen continu verbeteren. Dat doen we vooral door te leren van voorbeelden uit de praktijk. Ik wil komend jaar dus nog meer gaan ‘luisteren’ naar wat er speelt, zodat we onze klanten nog beter kunnen helpen.  

Wil je al iets met me delen? Over wat er speelt in jullie organisatie? Of over waar jouw organisatie behoefte aan heeft als het gaat om projecten en programma’s? Neem dan contact met me op via tessa.westendorp@phaos.nl.

Rest mij om je voor nu spetterende feestdagen en een mooi 2024 toe te wensen met veel projecten en programma’s die succesvol én met veel plezier verlopen.