Vragen? Bel +31 (0)85 273 6387
PMC-online
strookjes phaos 0008 Laag 20

PMI Netherlands

19 okt. 2020

Het Project Management Institute (PMI) is het grootste wereldwijde kennisplatform en netwerk voor professionals in project-, programma- en portfoliomanagement. PMI is actief in 208 landen en telt het enorme aantal van meer dan 600.000 leden. Een kleine 900 vakgenoten zijn inmiddels lid van PMI Netherlands. Zoek je collega's uit allerlei sectoren, wil je je laten voeden met kennis en ervaringen van anderen, is een certificering interessant voor je carrière, dan kan je hier terecht! Ook PMI heeft een maatschappelijke ambitie, zij het wat abstract: 'to do good for the planet and our youth'. Een eigen stichting geeft daar concreet vorm aan.

Wat het lidmaatschap je oplevert

  • De ontmoeting met vakgenoten, ook internationaal, die op allerlei manieren bij kunnen dragen aan je verdere ontwikkeling.
  • Een internationaal georiënteerd netwerk met grootschalige en meerdaagse congressen en andere bijeenkomsten op regionaal en wereldniveau. Deelname aan zo'n groots congres is een belevenis op zich en de ideale beloning voor 'de projectleider-van-het-jaar' in je organisatie.
  • Wereldwijd erkende certificeringen, onder andere als Project Management Professional (PMP).  Driekwart van de Nederlandse leden is als PMP gecertificeerd.
  • Toegang tot een indrukwekkende hoeveelheid online trainingen, podcasts, webinars, seminars, whitepapers, professionele standaarden, toolkits en artikelen op het vakgebied.
  • De PMBOK Guide, de Project Management Body of Knowledge, een systematische beschrijving van alle aspecten van het vak, tevens de basis voor de PMP-certificering. 
  • Het abonnement op twee (Engelstalige) tijdschriften, zowel digitaal als in print: PM Network, gevuld met projectbeschrijvingen en ontwikkelingen in het vak wereldwijd, en het Project Management Journal, met case studies en de resultaten van gedegen onderzoek naar alle mogelijke aspecten van het vakgebied.

Het sterk internationale karakter van PMI vraagt dat je goed met de Engelse taal uit de voeten kan. Vrijwel alle publicaties en zelfs de website van 'PMI Netherlands' zijn in het Engels.

Certificering

Het eigen certificeringprogramma is ook voor PMI een van de pijlers van het (grote) succes, net als dat voor IPMA het geval is. De examens leiden op voor een certificaat als Project Management Professional (PMP), Program Management Professional (PgMP), Portfolio Management Professional (PfMP), PMI Agile Certified Practitioner (PMI-ACP), Certified Associate in Project Management (CAPM), PMI Professional in Business Analysis (PMI-PBA), PMI Scheduling Professional (PMI-SP), en PMI Risk Management Professional (PMI-RMP).

Wij hebben altijd een wat dubbel gevoel bij 'certificering'. Net als bij veel opleidingen zijn er mensen die vooral gericht zijn op het halen van 'het papiertje', daar kort en hard voor studeren en de opgedane kennis vervolgens weer snel vergeten. Dan is de waarde van zo'n certificaat maar beperkt. Gelukkig zien we ook heel veel projectprofessionals die het traject beschouwen als onderdeel van hun voortdurende ontwikkeling in het vak, en dan wordt het een heel ander verhaal.

De concurrentie: IPMA

In de vorige nieuwsbrief besteedden we aandacht aan de belangrijkste concurrent van PMI, de in Nederland gevestigde, maar eveneens wereldwijd opererende International Project Management Association, IPMA.