Vragen? Bel +31 (0)85 273 6387
PMC-online
strookjes phaos 0008 Laag 20

Reflecties op een half jaar werken bij Phaos: Trainer Frida Hansum deelt haar ervaringen.

3 okt. 2022

Frida over werken bij Phaos

Het leek ons toepasselijk om Frida als nieuwste medewerker wat vragen te stellen over hoe zij het bij Phaos ervaart. Ze heeft tot slot van rekening nog een frisse blik op Phaos. We zijn benieuwd hoe zij terugkijkt op de eerste paar maanden.

Waarom heb je voor Phaos gekozen?

"Voor mij vielen er deze lente toen ik solliciteerde bij Phaos een aantal zaken op zijn plek. In mijn werkende leven ben ik in 2018 in aanraking gekomen met PMC en vanaf dat moment is het me bijgebleven. Wat mij erin aanspreekt is dat het gaat om samen tot goede resultaten komen; het is mensenwerk. Toen ik de vacature van Phaos voorbij zag komen, zag ik allerlei puzzelstukjes bij elkaar komen. Daar komt bij dat ik tijdens de sollicitatiegesprekken merkte dat Phaos een organisatie is waar zowel professionaliteit als betrokkenheid voorop staat. Dat sloot mooi bij mijn eigen waarden aan. Gelukkig koos Phaos ook voor mij en ben ik per juni 2022 begonnen."

Hoe was je inwerktraject?

"Mijn inwerktraject was met zorg georganiseerd en een warm welkom. Ik kon gelijk meelopen met collega’s en kreeg daarmee een goede indruk van wat we doen en hoe we dat doen. Ook kreeg ik een buddy toegewezen waar ik inhoudelijk en persoonlijk mee kon sparren, dat doen we overigens nog steeds. Het was fijn dat ik relatief snel meedeed met een teamdag, zo kon ik ook alle collega’s en de interne samenwerking beter leren kennen. We zijn die dag samen aan de slag gegaan, hebben plezier gehad en hebben daar leuke polaroidfoto’s aan overgehouden.
Wat prettig was is dat er een goede overgang ontstond van het inwerken tot het zelf uitvoeren. Ik ben vrijwel meteen gestart met intakegesprekken samen met collega’s en het schrijven van voorstellen/offertes. Ondertussen heb ik zelf mijn eerste trainingen gegeven en sessies begeleid."

Waar sta je nu na een paar maanden?

"Ik zit goed op mijn plek. Ik voer steeds meer uit, er staan allerlei mooie PMC-trainingen in mijn agenda voor de komende maanden bij gemeenten en stichtingen. De intakegesprekken en het maken van voorstellen/offertes gaan natuurlijk gewoon door. Hierin pak ik nu ook zelf de lead. Voor een aantal klanten ben ik het aanspreekpunt en daarmee ook verantwoordelijk voor de planning en facturatie. Tevens begeleid ik (project)teamsessies en projectstart-ups. Weer een onderdeel waar ik veel energie van krijg en wat ik zo graag doe.
Deze zomer hebben we samengewerkt aan nieuwe tools ontwikkelen voor op onze website en kon ik de lead nemen voor het ontwikkelen van nieuwe illustraties.
Wat ik erg prettig vind te merken na een aantal maanden, is dat er ruimte is voor zelfstandig werken en dat we echt een hecht team vormen met regelmatige samenwerk momenten."

Wat is anders in je werk dan je tevoren had verwacht?

"Daar moet ik even over nadenken. Het komt wel grotendeels overeen. Wat mij positief verraste, was dat ik zelf mocht deelnemen aan onze eigen open trainingen. Op deze manier zag ik hoe mijn collega’s aan het werk waren en deed ik ervaring op als deelnemer. Er was daarna gelegenheid voor reflectie en input en vragen vanuit mijn kant. Daarnaast merk ik dat er veel ruimte is om mee te denken over allerlei onderwerpen binnen Phaos om het bedrijf verder te ontwikkelen. Dit is op het vlak van werkwijzen en processen, maar ook vakinhoudelijk. Ik vind dat erg prettig. Het uitdragen en het delen van kennis wordt ook erg gestimuleerd. Wat mij betreft de manier om samen verder te komen."


Meer weten? Stuur een e-mail naar info@phaos.nl


Wil je ook bij Phaos werken, bekijk dan onze vacatures.

 

Wat vertellen andere collega's over Phaos?
Nieuwsgierig naar verhalen van andere collega's? Bekijk dan deze blogs: