Vragen? Bel +31 (0)85 273 6387
PMC-online
strookjes phaos 0008 Laag 20

Marieke vertelt

11 jun. 2021

0Fotosessie voor Phaos in juli 20022 32 Marieke klein

Wat doe je als directeur?

In de praktijk werk ik voor de helft van mijn tijd als trainer/ facilitator, omdat het werk gewoon zo leuk is en ik in contact wil blijven met de praktijk. De andere helft van mijn tijd besteed ik aan directietaken. Dit zijn enerzijds operationele dingen zoals financiën, personeelszaken en het inwerken van mensen, anderzijds zijn het meer strategische zaken. Denk daarbij aan vragen als ‘Waar willen we over 5 jaar staan?’ en ‘Hoe komen we daar?’ Ook ben ik opdrachtgever van interne klussen en projecten en doe ik in verhouding veel acquisitie.

Waar wil je met Phaos over 5 jaar staan?

Net als nu ligt onze focus ook dan op organisaties ondersteunen om hun projecten en programma’s echt tot een succes te maken en hun mensen daar vanuit commitment en met plezier aan te laten werken. De ontwikkeling in ons werk zet zich door van puur trainingen geven naar begeleiding in het werk zelf. Zo hebben we daar nog meer effect. We hebben nu een goede naam in de markt en er is werk genoeg. Om onze impact verder te vergroten willen we nu ook groeien. Ik wil toewerken naar een hecht team van 15-20 mensen. Met die omvang kennen we elkaar nog goed en zijn we ook groot genoeg om alle klantvragen op te pakken en eigen nieuwe ideeën uit te werken.

Wat voor een leidinggevende ben je?

Een die ruimte en vertrouwen geeft en altijd bereid is om mee te denken. Ik word blij van mensen die met ideeën komen en initiatief nemen. Dat past ook bij het werken met professionals. Iedereen heeft veel vrijheid om zelf het werk vorm te geven. Tegelijkertijd kijk ik naar het belang van het geheel. Als we met z’n allen te veel (verschillende dingen) willen, kost het mij geen moeite prioriteiten te stellen en knopen door te hakken. Ik denk dat ik benaderbaar ben en altijd wil kijken naar mijn eigen aandeel in een situatie. Mijn valkuil??... Ik denk dat ik soms aan anderen net zulke hoge eisen stel als aan mijzelf. Al kan ik ook een “nee” goed horen.

Wat doen jullie zoal samen?

Naast dat iedereen altijd bereid is mee te denken over inhoudelijke programma’s, bouwen we ook echt samen aan Phaos. Denk daarbij aan het ontwikkelen van nieuwe trainingen en werkvormen, het schrijven van blogs over (klant)ervaringen of het organiseren van een inspiratielab. Ik vind het belangrijk en leuk om dat gezamenlijk te doen en daarin de verbinding te zoeken. Het past niet bij mij om dit als directeur in mijn eentje te doen.