Vragen? Bel +31 (0)85 273 6387
PMC-online
strookjes phaos 0008 Laag 20

Onze nieuwste medewerker Tessa vertelt

11 jun. 2021

Portret Tessa

Het leek ons toepasselijk om Tessa als nieuwste medewerker wat vragen te stellen over hoe zij het bij Phaos ervaart. Ze heeft tot slot van rekening nog een frisse blik op Phaos. We zijn benieuwd hoe zij terugkijkt op het eerste halfjaar.

Waarom heb je voor Phaos gekozen?

Voor mij vielen er eind vorig jaar, toen ik solliciteerde bij Phaos, een aantal zaken op zijn plek. In mijn werkende leven ben ik in 2016 in aanraking gekomen met PMC en vanaf dat moment was ik verkocht. Ik wilde alleen nog maar projecten doen op deze manier. Vervolgens startte ik vanaf 2017 met het coachen van projectleiders en leerde ik Insights Discovery kennen. Na ook nog trainerservaring opgedaan te hebben in PMC, hoefde ik bij het zien van de vacature bij Phaos niet lang na te denken. Alles waar ik de afgelopen jaren veel energie van kreeg, zag ik in één functie terugkomen. Hoe mooi is dat. En gelukkig koos Phaos ook voor mij en kon ik per januari 2021 beginnen.

Hoe was je inwerktraject?

Mijn inwerktraject was goed en bijzonder. Starten middenin een lock-down, waarbij je geen mogelijkheid hebt om je nieuwe collega’s live te zien en te leren kennen vind ik bijzonder. Het was fijn dat ik gelijk deelnam aan twee interne strategiedagen. Op deze manier was er via een beeldverbinding toch veel tijd om elkaar te leren kennen. In de weken daarna ben ik met iedere collega individueel in gesprek gegaan. Ook heb ik tijdens mijn inwerktraject een inhoudelijke mentor gekregen en een collega aangewezen gekregen om op persoonlijk vlak mee te sparren. Dit werkte voor mij erg prettig. Daarnaast ben ik vrijwel meteen gestart met intakegesprekken samen met collega’s en het schrijven van voorstellen/ offertes. Ik heb bij verschillende collega's meegelopen tijdens trainingen en na een paar maanden ben ik gestart met zelf training te geven en heeft een collega weer bij mij meegekeken.

Wat ook een heel fijn element was tijdens mijn inwerktraject, is dat ik meteen met een intern project aan de slag mocht gaan. Namelijk het organiseren van het evenement rondom de lancering van PMC online. Hierdoor leerde ik snel hoe de lijntjes binnen Phaos lopen en hoe er intern samengewerkt wordt. Ik heb er enorm van genoten om dit samen met collega’s op te pakken en ook weer af te ronden. Drie collega’s heb ik pas half mei voor het eerst in levende lijve gezien. Een mooi moment was dat. Alsof je elkaar al heel lang kent en dan toch een paar nieuwe ontdekkingen doet over elkaar.

Waar sta je nu na een half jaar?

Nou, voor mijn gevoel kan ik al heel veel doen. De intakegesprekken en het maken van voorstellen/ offertes gaan natuurlijk gewoon door. Hierin pak ik nu ook zelf de lead. Daarnaast ben ik druk bezig met het geven van projectleiders- en projectmedewerkerstrainingen, met name bij een paar gemeenten. Voor een aantal klanten ben ik het aanspreekpunt en daarmee ook verantwoordelijk voor de planning en facturatie. Tevens ben ik kortgeleden gestart met het individueel begeleiden van projectleiders oftewel coaching on the job. Weer een onderdeel waar ik veel energie van krijg en wat ik zo graag doe. Mijn skills ten aanzien van het online training geven zijn enorm gegroeid en uitgebreid het afgelopen half jaar. Ook al kijk ik er erg naar uit om eindelijk live trainingen te geven en de energie van de deelnemers weer echt te voelen.

Wat is anders in je werk dan je tevoren had verwacht?

Daar moet ik even over nadenken. Het komt wel grotendeels overeen. Wat mij positief verraste, was dat ik zelf deel mocht nemen aan onze eigen open trainingen. Op deze manier zag ik hoe mijn collega’s aan het werk waren en deed ik ervaring op als deelnemer. Er was daarna gelegenheid voor reflectie en input en vragen vanuit mijn kant. Daarnaast merk ik dat er veel ruimte is om mee te denken over allerlei onderwerpen binnen Phaos om het bedrijf verder te ontwikkelen. Dit is op het vlak van werkwijzen en processen, maar ook op PMC en PGMC inhoudelijk. Ik vind dat erg prettig. Ook kun je je eigen klantenkring opbouwen en een segment nemen waar je zelf veel mee hebt. Het uitdragen van en het delen van kennis wordt ook erg gestimuleerd. Wat mij betreft de manier om samen verder te komen.

Meer weten? Stuur een e-mail naar info@phaos.nl

Wil je ook bij Phaos werken, bekijk dan onze vacatures.