Vragen? Bel +31 (0)85 273 6387
PMC-online
strookjes phaos 0002 Laag 24

Organisatie­ontwikkeling op maat

Wij ontwerpen onze organisatieontwikkelingsprogramma’s altijd op maat, gericht op het resultaat dat de opdrachtgever wenst te bereiken. We geven twee voorbeelden.

Een culturele stichting werd geconfronteerd met ingrijpende bezuinigingen, een directe bedreiging voor het voortbestaan. De vraag van het directieteam aan ons was het begeleiden van een revitaliseringsproces. Onze aanpak gedurende anderhalf jaar omvatte als belangrijkste stappen:

Het goeddeels nieuwe directieteam van een gefuseerde zorginstelling stond voor de grote uitdaging om het middenmanagement mee te nemen in de ‘verzakelijking’ en daarvoor benodigde veranderingen. Hun vraag was om een managementontwikkelingstraject te ontwerpen en te begeleiden, dat bijdroeg aan de cultuuromslag en aan het gewenste leiderschap binnen de organisatie. We hebben in een ontwikkelingstraject ingezet op het herstel van de relatie door een aantal ontmoetingen te faciliteren. We ondersteunden het directieteam bij het innemen van een gezamenlijke positie als drager en opdrachtgever van de veranderingen. Tegelijkertijd volgden de managers een MD-programma dat uit meerdere modules bestond, gericht op (zelf-)kennis, houding, cultuur, gedrag en vaardigheden. Zij gebruikten de inzichten in hun eigen teams en in het contact met het directieteam. Naast de beoogde professionalisering had het programma een positieve invloed op de stevigheid en samenhang van de groep als geheel.

Meer informatie?

Mail info@phaos.nl

 

Trainingen en workshops: Organisatie-ontwikkeling

Workshop Insights Discovery

Het Insights Discovery Profiel is een toegankelijk en praktisch toepasbaar reflectie-instrument ten behoeve van je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je profiel geeft inzicht in je psychologische voorkeuren en hoe die van invloed zijn op je persoonlijke effectiviteit.

Lees meer
Individuele coaching

Het lukt je maar niet om met plezier en zelfvertrouwen te doen wat je te doen hebt. Coaching kan je helpen om scherper zicht te krijgen op wat er onder de oppervlakte gaande is en je ondersteunen bij het aanleren van effectief en authentiek gedrag. 

Lees meer
Organisatie­ontwikkeling op maat

Wij ontwerpen onze organisatieontwikkelingsprogramma’s altijd op maat, gericht op het resultaat dat de opdrachtgever wenst te bereiken.

Lees meer