Vragen? Bel +31 (0)85 273 6387
Blended learning
strookjes phaos 0018 Laag 8

Inspiratielab

We organiseren drie keer per jaar een Inspiratielab voor onze klanten en andere belangstellenden. Daarin staat steeds een onderwerp centraal uit onze advies-, opleidings- en coachingspraktijk en krijg je concrete tips en handvatten om in te zetten. Het zijn altijd geanimeerde sessies: praktijk- en toepassingsgericht, interactief en met gelegenheid tot netwerken. We plannen ze van 16:00 tot 19:00 uur, inclusief een lichte maaltijd. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Inspiratielab op 7 november: 'De kracht en de schoonheid van de dialoog als gespreksvorm'.

In een zakelijk gesprek, teambespreking of managementoverleg verkondigen de deelnemers vaak standpunten. Dat is vooral gericht op het overtuigen van de ander of op het winnen van de discussie. Lang niet altijd verkeerd, maar het leidt nog wel eens tot toenemende polarisatie. Daardoor voel je je bevestigd in je eigen zienswijze, maar creëer je tegelijkertijd een tegenstelling met andersdenkenden. Dat kan gevolgen hebben voor de onderlinge relatie, de samenwerking en de opbrengst van het gesprek. Samen tot vernieuwende oplossingen komen is er in ieder geval per definitie niet bij.

Als dat laatste wel de bedoeling is, creëer dan een uitwisseling waarbij er ruimte is om samen nieuwe perspectieven te onderzoeken. Doordat mensen aandachtig naar elkaar luisteren en hun oordeel opschorten, is het mogelijk om over een onderwerp open van gedachten te wisselen en je vol uit te spreken. Daarbij hoef je dan ook niet bang te zijn dat jouw inbreng meteen wordt ‘afgeserveerd’ en je tot de verliezers behoort. Zo ontstaat er zicht op een scala aan nuances en alternatieve mogelijkheden.

Het voeren van een dialoog, een wezenlijk andere gespreksvorm dan de discussie, is dè manier om dat potentieel aan opties en mogelijkheden te ontsluiten. Mensen gaan daarbij een onderzoekend gesprek aan rond een actueel thema of een vraagstuk, dat speelt binnen een (project)team, een afdeling of een organisatie. Dat gesprek is gebaseerd op een aantal eenvoudige principes, zoals gelijkwaardigheid en aandachtig luisteren. Vaak leidt het tot heel nieuwe invalshoeken en inzichten.

Wat levert het op?

Na het deelnemen aan dit Inspiratielab:

Graag tot ziens op 7 november!

Begeleider: Tinco de Goede

Tinco

 

 

Praktische informatie

Datum en locatie
Datum: donderdag 7 november 2019
Tijd: 16:00 – 19:00 uur.
Locatie: Tribes Utrecht - Centraal Station
Voor wie: Onze klanten en andere belangstellenden. Neem een collega mee!
Kosten: gratis - aanmelden verplicht.

Inschrijven

Nog geen data beschikbaar

Trainingen en workshops: Leiderschaps­ontwikkeling

Inspiratielab

Een gratis Inspiratielab voor klanten en andere belangstellenden met als thema: 'De kracht en de schoonheid van de dialoog als gespreksvorm'. 

Lees meer
Leeratelier Sturen Zonder Macht

Tijdens deze training krijg je meer zicht op je eigen stijl als doelgerichte beïnvloeder. Je vergroot je persoonlijke effectiviteit, ontdekt nieuwe interventies en leert deze toe te passen. "Een prima, praktijkgerichte training met veel aandacht voor interventies door middel van afwisselende werkvormen. Die zijn direct toepasbaar in de praktijk. Bovendien leer je veel van de andere deelnemers."

Lees meer
Training Effectief Stakeholdermanagement

De training Effectief Stakeholdermanagement geeft je handvatten voor het intensief betrekken van de relevante interne en externe omgeving bij de opgaven waaraan je werkt. Het biedt zowel een dieper inzicht in je eigen rol en invloed op het proces, als een aantal praktische tools. 

Lees meer
Senior Projectleiderschap

Je hebt de basis tools en instrumenten van projectmanagement goed in de vingers. Toch heb je het gevoel dat er meer uit te halen valt. Je wilt je persoonlijke invloed en impact vergroten in het effectief leiden van grote, complexe projecten. Tijd voor een verdiepingsslag met de training Senior Projectleiderschap! 

Lees meer
Workshop Insights Discovery

Het Insights Discovery Profiel is een toegankelijk en praktisch toepasbaar reflectie-instrument ten behoeve van je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je profiel geeft inzicht in je psychologische voorkeuren en hoe die van invloed zijn op je persoonlijke effectiviteit.

Lees meer
Workshop Insights Deeper Discovery

Het Insights Discovery profiel biedt een groot inzicht in je eigen, Jungiaanse psychologische voorkeuren en de implicaties die dat met zich meebrengt. Echter, dat is nog maar het begin. Deeper Discovery voert je mee naar de wereld van de archetypen, oeroude en universele, over de hele wereld voorkomende en samenhangende beelden, symbolen en gedragspatronen.

Lees meer
Introvert en extravert leiderschap

Wat is de betekenis van ‘introvert leiderschap’ en van 'extravert leiderschap'? En welke impact hebben introversie en extraversie op organisaties?

Lees meer
Individuele coaching

Het lukt je maar niet om met plezier en zelfvertrouwen te doen wat je te doen hebt. Coaching kan je helpen om scherper zicht te krijgen op wat er onder de oppervlakte gaande is en je ondersteunen bij het aanleren van effectief en authentiek gedrag. 

Lees meer
Leiderschaps­ontwikkeling op maat

Wij ontwerpen onze incompany leiderschapsprogramma’s altijd op maat, gericht op het resultaat dat de opdrachtgever wenst te bereiken. Twee voorbeelden.

Lees meer