Vragen? Bel +31 (0)85 273 6387
Blended learning
Phaos Banner smal2

Geen hectischer werkomgeving dan een gemeente. Het stapelt zich op: de omgevingswet, opgavegericht werken, participatietrajecten, transities, reorganisaties. Hierbij wordt van jou verwacht dat jij je flexibel opstelt en een verandering in houding, gedrag, kennis en vaardigheden laat zien. Makkelijker gezegd dan gedaan!
Daarom organiseer Phaos het event:

De Veranderende Gemeenteambtenaar

Vind je weg in een doolhof van verwachtingen

Voor wie

Voor project- en programmamanagers, beleidsadviseurs en veranderaars bij gemeenten.
Je werkt bij een gemeente en hebt door alle veranderingen te maken met de vaak tegenstrijdige verwachtingen waar je aan moet voldoen.

Programma

13.00
Ontvangst
13.30   
Opening
14.00    
Workshop: Uitwisseling van ervaringen
15.00  
Pauze
15.15 
Hoe verhoudt de gemeente zich ten opzichte van alle verwachtingen en hoe gaat zij hiermee om?   
Ernst Harting, partner bij Phaos, neemt je mee in de zienswijze van.....
16.15     
Workshopronde
Zie onderstaand schema voor de inhoud van de workshops
18.00 Plenaire afsluiting
18.15 Netwerkborrel met hapjes


Workshops

Laat je inspireren tijdens de workshops. Er zijn vier workshops met verschillende thema's die parallel worden gegeven. Ze helpen je vorm te geven aan nieuwe perspectieven, houding en effectief gedrag. Je kunt één workshop bijwonen. Deze duurt 1,5 uur.

S0A2763 copy S0A2702 Schermafbeelding 2019 12 06 om 14.09.02 Schermafbeelding 2019 12 06 om 14.08.04
Marieke van den Berg Saskia Dierks Madelon Mulder Ruud Meijer
Workshop 1 Workshop 2 Workshop 3 Workshop 4

Van tribune naar speelveld:
Hoe doorbreek je het gevoel vast te zitten en hoe kom je weer in actie?

Speaking truth to power:
Iedereen binnen de gemeente vraagt wat van je. Hoe en wanneer
ze je 'nee'?

Moreel kompas:
Je maakt continue afwegingen over
wat wel en niet relevant is, maar op welke gronden?

Omgevingsstrategie:
We bespreken mogelijke
strategieën voor goed omgevingsmanagement en wat deze voor jou betekenen.

Wat het oplevert

Na afloop heb je:

Praktische informatie

Data en locatie

Donderdag 5 maart 13.00 - 19.00
De Eenhoorn in Amersfoort

Meer informatie

Stel je vragen aan onze collega's via office@phaos.nl

Investering

We vragen een bijdrage van € 49,- per persoon. Neem gratis een introducé mee.

Inschrijven

Nog geen data beschikbaar

Trainingen en workshops: Projectmatig Creëren

Training Projectmatig Creëren (PMC)

Deze training biedt een brede oriëntatie op het vakgebied; de nadruk ligt op de technische aspecten en vaardigheden. Je leert er de fijne kneepjes van projectstart, planning, uitvoering, afsluiting en evaluatie. Naast aspecten van teamwork en opdrachtgeverschap.

Lees meer
Winterschool Projectmatig Creëren (PMC)

Tijdens de Winterschool nemen we een hele week de tijd om alle belangrijke aspecten van PMC toe te passen op je eigen project. Niet alleen de techniek, maar ook thema’s als (persoonlijk) leiderschap, team-dynamiek en de projectomgeving komen ruimschoots aan bod.

Lees meer
Summerschool Projectmatig Creëren (PMC)

Tijdens de Summerschool nemen we een hele week de tijd om alle belangrijke aspecten van PMC toe te passen op je eigen project. Niet alleen de techniek, maar ook thema’s als (persoonlijk) leiderschap, teamdynamiek en de projectomgeving komen ruimschoots aan bod.

Lees meer
Training Effectief Stakeholdermanagement

De training Effectief Stakeholdermanagement geeft je handvatten voor het intensief betrekken van de relevante interne en externe omgeving bij de opgaven waaraan je werkt. Het biedt zowel een dieper inzicht in je eigen rol en invloed op het proces, als een aantal praktische tools. 

Lees meer
Senior Projectleiderschap

Je hebt de basis tools en instrumenten van projectmanagement goed in de vingers. Toch heb je het gevoel dat er meer uit te halen valt. Je wilt je persoonlijke invloed en impact vergroten in het effectief leiden van grote, complexe projecten. Tijd voor een verdiepingsslag met de training Senior Projectleiderschap! 

Lees meer
Workshop voor opdrachtgevers

Een betrokken, kundige opdrachtgever die een heldere opdracht verstrekt, is een voorwaarde voor het welslagen van elk project. Leer in één dag wat van een opdrachtgever wordt verwacht en hoe je die rol met verve kan vervullen.

Lees meer
Project­management op maat

Heb je een vraag die niet past bij ons reguliere aanbod rond projectmanagement? Dan verzorgen wij graag een training of advies op maat. 

Lees meer
Workshop Insights Discovery

Het Insights Discovery Profiel is een toegankelijk en praktisch toepasbaar reflectie-instrument ten behoeve van je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je profiel geeft inzicht in je psychologische voorkeuren en hoe die van invloed zijn op je persoonlijke effectiviteit.

Lees meer
Workshop Insights Deeper Discovery

Het Insights Discovery profiel biedt een groot inzicht in je eigen, Jungiaanse psychologische voorkeuren en de implicaties die dat met zich meebrengt. Echter, dat is nog maar het begin. Deeper Discovery voert je mee naar de wereld van de archetypen, oeroude en universele, over de hele wereld voorkomende en samenhangende beelden, symbolen en gedragspatronen.

Lees meer
Individuele coaching

Het lukt je maar niet om met plezier en zelfvertrouwen te doen wat je te doen hebt. Coaching kan je helpen om scherper zicht te krijgen op wat er onder de oppervlakte gaande is en je ondersteunen bij het aanleren van effectief en authentiek gedrag. 

Lees meer
IPMA certificeringstrainingen op B-, C-, D- en PMO-niveau

Steeds meer organisaties bieden hun projectleiders en -ondersteuners de kans om zich te laten certificeren. Goed voor op je CV? Zeker, maar meer dan dat! Het is een waardevolle stap in je ontwikkeling als projectprofessional. Samen met onze partner Ruysdael bieden we compacte, succesvolle studietrajecten aan die deelnemers voorbereiden op de internationaal erkende IPMA- certificaten.

Lees meer
Opleiding tot PMC-facilitator

In dit vernieuwde programma ontwikkel je je tot volwaardig facilitator en coach voor projecten. Je leert projectbijeenkomsten begeleiden, waaronder projectstart-ups (PSU’s) en het goede gesprek aan te gaan met projectleiders. Zo word je onmisbaar voor opdrachtgevers, projectleiders en teams!

Lees meer