Vragen? Bel +31 (0)85 273 6387
PMC-online
strookjes phaos 0003 Laag 23

Introvert en extravert leiderschap

Wat is introversie precies en wat is extraversie? Welke psychologische inzichten van Jung liggen hier aan ten grondslag? Wat is de betekenis van ‘introvert leiderschap’ en van 'extravert leiderschap'? En welke impact hebben introversie en extraversie op organisaties? Hoe ga je er praktisch mee om, in je werk en in je privéleven? Ervaar in de workshop de impact van de ‘courageous conversation’, de dialoog tussen beide voorkeuren. Leer door de afwisseling tussen verdieping en praktische toepassing.

Door veel organisaties loopt een onzichtbare kloof, met aan de ene kant de naar binnen gerichte, introverte medewerkers en aan de andere kant de extraverte, op de buitenwereld gerichte collega's. Het onderscheid heeft ingrijpende consequenties voor de organisatiecultuur, teamwork, interne en externe communicatie, organisatieontwikkeling en talloze andere aspecten van de organisatie. Daarmee is het een leiderschapsthema van de eerste orde. Tegelijkertijd wordt er vrijwel nergens over gesproken. In deze workshop zetten we het onderwerp daarom centraal en onderzoeken we de opties om de kloof te overbruggen.

Voor wie is deze training?

Iedereen die geïnteresseerd is in de grote impact van verschillen in psychologische voorkeuren op het functioneren van individuen, teams en organisaties.

Wat leer jij van deze training?

Als bagage neem je mee naar huis:

Programma: dit gaan we doen

Na een introductie in en het ervaren van de werkelijke betekenis van de begrippen introversie en extraversie, duiken we verder de praktijk in. We onderzoeken het ‘extraverte ideaal’ dat zo kenmerkend is voor Nederland en andere Westerse landen en de vergaande implicaties die dit heeft voor uiteenlopende thema’s als onderwijs, carrièreperspectief en beoordeling door je collega’s en leidinggevenden. Vervolgens passen we de opgedane inzichten toe op de eigen situatie van de deelnemers en verkennen onder welke omstandigheden introvert en extravert leiderschap (in)effectief zijn. We sluiten af met aantal concrete, persoonlijke stappen die je kan zetten om je leiderschapsstijl beter af te stemmen op de voorkeur van de ander en daarmee je effectiviteit te vergroten.

Praktische informatie

Deze training wordt alleen incompany aangeboden, in zowel een eendaagse als tweedaagse variant.

Meer informatie
Mail info@phaos.nl

Data

Nog geen data beschikbaar

Trainingen en workshops: Projectmatig Creëren

Verdiepende modules Projectmatig Creëren

In onze verdiepende modules snijden we thema's aan waar veel projectleiders mee stoeien. Door praktische handvatten en tips ben je beter toegerust om je project verder te brengen. Je kunt kiezen uit: Stakeholdermanagement, Sturen op projecten in de uitvoering en Energie in je project behouden.

Lees meer
Verdiepingsmodule Sturen op projecten in de uitvoering

Sturen op projecten is meer dan alleen rapporteren. In veel projecten lopen rapporteren, in control zijn en sturen langs elkaar heen. Dit is vaak een energielek voor de projectleider. Met de verdiepingsmodule Sturen op projecten willen we daar verandering in brengen.

Lees meer
Verdiepingsmodule Energie in je project behouden

Welke rol speelt energie in het slagen van een project? En hoe spoor je energielekken op? De verdiepingsmodule Energie in je project behouden geeft je inzicht in wat jij kan doen om je project een nieuwe impuls te geven.

Lees meer
Inspiratielab 'Energielekken in je projectteam opsporen'

Een gratis online Inspiratielab voor klanten en andere belangstellenden met als thema: 'Energielekken in je projectteam opsporen'. Meld je aan voor het Inspiratielab op 13 juni (15.00-17.00, online).

Lees meer
Begeleiding on-the-job in Projectmatig Creëren

Heb je een vraag die niet past bij ons reguliere aanbod rond projectmanagement? Dan verzorgen wij graag een training of advies op maat. 

Lees meer
Projectmatig Creëren (PMC)

Deze basistraining biedt een brede oriëntatie op het vakgebied. Je leert de theorie van PMC en deze in je eigen praktijk toe te passen. Je leert de fijne kneepjes van projectstart, planning, uitvoering, afsluiting en evaluatie. Naast aspecten van teamwork en opdrachtgeverschap.

Lees meer
Verdiepingsmodule Stakeholdermanagement

Het succes van je project hangt mede af van hoe goed je je omgeving weet te betrekken bij je project. De verdiepingsmodule Stakeholdermanagement geeft je praktische handvatten voor het betrekken van stakeholders. Of het nu gaat om gebruikers, beslissers, interne en externe belanghebbenden of andere betrokkenen.

Lees meer
Persoonlijk leiderschap in PMC

Je hebt de basis tools en instrumenten van projectmanagement goed in de vingers. Toch heb je het gevoel dat er meer uit te halen valt. Je wilt je persoonlijke invloed en impact vergroten in het effectief leiden van grote, complexe projecten. Tijd voor een verdiepingsslag met de training Persoonlijk leiderschap in PMC! 

Lees meer
Workshop voor opdrachtgevers

Een betrokken, kundige opdrachtgever die een heldere opdracht verstrekt, is een voorwaarde voor het welslagen van elk project. Leer in één dag wat van een opdrachtgever wordt verwacht en hoe je die rol met verve kan vervullen.

Lees meer
Workshop Insights Discovery

Het Insights Discovery Profiel is een toegankelijk en praktisch toepasbaar reflectie-instrument ten behoeve van je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je profiel geeft inzicht in je psychologische voorkeuren en hoe die van invloed zijn op je persoonlijke effectiviteit.

Lees meer
Individuele coaching

Het lukt je maar niet om met plezier en zelfvertrouwen te doen wat je te doen hebt. Coaching kan je helpen om scherper zicht te krijgen op wat er onder de oppervlakte gaande is en je ondersteunen bij het aanleren van effectief en authentiek gedrag. 

Lees meer
PMC-facilitatorstraining

In dit programma ontwikkel je je tot volwaardig facilitator en coach voor projecten. Je leert projectbijeenkomsten begeleiden, waaronder projectstart-ups (PSU’s) en het goede gesprek aan te gaan met projectleiders. Zo word je onmisbaar voor opdrachtgevers, projectleiders en teams!

Lees meer