Vragen? Bel +31 (0)85 273 6387
Blended learning
strookjes phaos 0003 Laag 23

Introvert en extravert leiderschap

Wat is introversie precies en wat is extraversie? Welke psychologische inzichten van Jung liggen hier aan ten grondslag? Wat is de betekenis van ‘introvert leiderschap’ en van 'extravert leiderschap'? En welke impact hebben introversie en extraversie op organisaties? Hoe ga je er praktisch mee om, in je werk en in je privéleven? Ervaar in de workshop de impact van de ‘courageous conversation’, de dialoog tussen beide voorkeuren. Leer door de afwisseling tussen verdieping en praktische toepassing.

Door veel organisaties loopt een onzichtbare kloof, met aan de ene kant de naar binnen gerichte, introverte medewerkers en aan de andere kant de extraverte, op de buitenwereld gerichte collega's. Het onderscheid heeft ingrijpende consequenties voor de organisatiecultuur, teamwork, interne en externe communicatie, organisatieontwikkeling en talloze andere aspecten van de organisatie. Daarmee is het een leiderschapsthema van de eerste orde. Tegelijkertijd wordt er vrijwel nergens over gesproken. In deze workshop zetten we het onderwerp daarom centraal en onderzoeken we de opties om de kloof te overbruggen.

Doelgroep

Iedereen die geïnteresseerd is in de grote impact van verschillen in psychologische voorkeuren op het functioneren van individuen, teams en organisaties.

Wat het oplevert

Programma

Na een introductie in en het ervaren van de werkelijke betekenis van de begrippen introversie en extraversie, duiken we verder de praktijk in. We onderzoeken het ‘extraverte ideaal’ dat zo kenmerkend is voor Nederland en andere Westerse landen en de vergaande implicaties die dit heeft voor uiteenlopende thema’s als onderwijs, carrièreperspectief en beoordeling door je collega’s en leidinggevenden. Vervolgens passen we de opgedane inzichten toe op de eigen situatie van de deelnemers en verkennen onder welke omstandigheden introvert en extravert leiderschap (in)effectief zijn. We sluiten af met aantal concrete, persoonlijke stappen die je kan zetten om je leiderschapsstijl beter af te stemmen op de voorkeur van de ander en daarmee je effectiviteit te vergroten. 

Trainer

Ernst Harting, partner 

Praktische informatie

Deze training wordt alleen incompany aangeboden, in zowel een eendaagse als tweedaagse variant.

Inschrijven

Nog geen data beschikbaar

Trainingen en workshops: Projectmatig Creëren

Training Projectmanagement (PMC) - het fundament

Deze training biedt een brede oriëntatie op het vakgebied; de nadruk ligt op de technische aspecten en vaardigheden. Je leert er de fijne kneepjes van projectstart, planning, uitvoering, afsluiting en evaluatie. Naast aspecten van teamwork en opdrachtgeverschap.

Lees meer
Winterschool Projectmatig Creëren (PMC)

Tijdens de Winterschool nemen we een hele week de tijd om alle belangrijke aspecten van PMC toe te passen op je eigen project. Niet alleen de techniek, maar ook thema’s als (persoonlijk) leiderschap, team-dynamiek en de projectomgeving komen ruimschoots aan bod.

Lees meer
Opleiding tot PSU-begeleider

PSU-begeleiders begeleiden hun collega’s en projectteams in het voorbereiden en uitvoeren van Projectstart-Ups (PSU’s) en verzorgen daarmee een ‘vliegende start’ van het project. Hier leg je een stevige basis voor het vervullen van deze nieuwe rol.

Lees meer
Workshop voor opdrachtgevers

Een betrokken, kundige opdrachtgever die een heldere opdracht verstrekt, is een voorwaarde voor het welslagen van elk project. Leer in één dag wat van een opdrachtgever wordt verwacht en hoe je die rol met verve kan vervullen.

Lees meer
Project­management op maat

Heb je een vraag die niet past bij ons reguliere aanbod rond projectmanagement? Dan verzorgen wij graag een training of advies op maat. 

Lees meer
IPMA certificeringstrainingen op B-, C-, D- en PMO-niveau

Steeds meer organisaties bieden hun projectleiders en -ondersteuners de kans om zich te laten certificeren. Goed voor op je CV? Zeker, maar meer dan dat! Het is een waardevolle stap in je ontwikkeling als projectprofessional. Samen met onze partner Ruysdael bieden we compacte, succesvolle studietrajecten aan die deelnemers voorbereiden op de internationaal erkende IPMA- certificaten.

Lees meer
Inspiratielab

We organiseren drie keer per jaar een gratis Inspiratielab voor professionals die Projectmatig Creëren toepassen en verder ontwikkelen. Het zijn praktijkgerichte en interactieve sessies met gelegenheid tot netwerken.

Lees meer
Workshop Insights Discovery

Het Insights Discovery Profiel is een toegankelijk en praktisch toepasbaar reflectie-instrument ten behoeve van je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je profiel geeft inzicht in je psychologische voorkeuren en hoe die van invloed zijn op je persoonlijke effectiviteit.

Lees meer
Workshop Insights Deeper Discovery

Het Insights Discovery profiel biedt een groot inzicht in je eigen, Jungiaanse psychologische voorkeuren en de implicaties die dat met zich meebrengt. Echter, dat is nog maar het begin. Deeper Discovery voert je mee naar de wereld van de archetypen, oeroude en universele, over de hele wereld voorkomende en samenhangende beelden, symbolen en gedragspatronen.

Lees meer
Individuele coaching

Het lukt je maar niet om met plezier en zelfvertrouwen te doen wat je te doen hebt. Coaching kan je helpen om scherper zicht te krijgen op wat er onder de oppervlakte gaande is en je ondersteunen bij het aanleren van effectief en authentiek gedrag. 

Lees meer