Vragen? Bel +31 (0)85 273 6387
PMC Online
strookjes phaos 0018 Laag 8

Introvert en extravert leiderschap

Wat is introversie precies en wat is extraversie? Welke psychologische inzichten van Jung liggen hier aan ten grondslag? Wat is de betekenis van ‘introvert leiderschap’ en van 'extravert leiderschap'? En welke impact hebben introversie en extraversie op organisaties? Hoe ga je er praktisch mee om, in je werk en in je privéleven? Ervaar in de workshop de impact van de ‘courageous conversation’, de dialoog tussen beide voorkeuren. Leer door de afwisseling tussen verdieping en praktische toepassing.

Door veel organisaties loopt een onzichtbare kloof, met aan de ene kant de naar binnen gerichte, introverte medewerkers en aan de andere kant de extraverte, op de buitenwereld gerichte collega's. Het onderscheid heeft ingrijpende consequenties voor de organisatiecultuur, teamwork, interne en externe communicatie, organisatieontwikkeling en talloze andere aspecten van de organisatie. Daarmee is het een leiderschapsthema van de eerste orde. Tegelijkertijd wordt er vrijwel nergens over gesproken. In deze workshop zetten we het onderwerp daarom centraal en onderzoeken we de opties om de kloof te overbruggen.

Voor wie is deze training?

Iedereen die geïnteresseerd is in de grote impact van verschillen in psychologische voorkeuren op het functioneren van individuen, teams en organisaties.

Wat leer jij van deze training?

Als bagage neem je mee naar huis:

Programma: dit gaan we doen

Na een introductie in en het ervaren van de werkelijke betekenis van de begrippen introversie en extraversie, duiken we verder de praktijk in. We onderzoeken het ‘extraverte ideaal’ dat zo kenmerkend is voor Nederland en andere Westerse landen en de vergaande implicaties die dit heeft voor uiteenlopende thema’s als onderwijs, carrièreperspectief en beoordeling door je collega’s en leidinggevenden. Vervolgens passen we de opgedane inzichten toe op de eigen situatie van de deelnemers en verkennen onder welke omstandigheden introvert en extravert leiderschap (in)effectief zijn. We sluiten af met aantal concrete, persoonlijke stappen die je kan zetten om je leiderschapsstijl beter af te stemmen op de voorkeur van de ander en daarmee je effectiviteit te vergroten.

Praktische informatie

Deze training wordt alleen incompany aangeboden, in zowel een eendaagse als tweedaagse variant.

Meer informatie
Mail info@phaos.nl

Inschrijven

Nog geen data beschikbaar

Trainingen en workshops: Leiderschapsontwikkeling

Training Effectief Stakeholdermanagement

De training Effectief Stakeholdermanagement geeft je handvatten voor het intensief betrekken van de relevante interne en externe omgeving bij de opgaven waaraan je werkt. Het biedt zowel een dieper inzicht in je eigen rol en invloed op het proces, als een aantal praktische tools. 

Lees meer
Senior Projectleiderschap

Je hebt de basis tools en instrumenten van projectmanagement goed in de vingers. Toch heb je het gevoel dat er meer uit te halen valt. Je wilt je persoonlijke invloed en impact vergroten in het effectief leiden van grote, complexe projecten. Tijd voor een verdiepingsslag met de training Senior Projectleiderschap! 

Lees meer
Workshop Insights Discovery

Het Insights Discovery Profiel is een toegankelijk en praktisch toepasbaar reflectie-instrument ten behoeve van je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je profiel geeft inzicht in je psychologische voorkeuren en hoe die van invloed zijn op je persoonlijke effectiviteit.

Lees meer
Workshop Insights Deeper Discovery

Het Insights Discovery profiel biedt een groot inzicht in je eigen, Jungiaanse psychologische voorkeuren en de implicaties die dat met zich meebrengt. Echter, dat is nog maar het begin. Deeper Discovery voert je mee naar de wereld van de archetypen, oeroude en universele, over de hele wereld voorkomende en samenhangende beelden, symbolen en gedragspatronen.

Lees meer
Introvert en extravert leiderschap

Wat is de betekenis van ‘introvert leiderschap’ en van 'extravert leiderschap'? En welke impact hebben introversie en extraversie op organisaties?

Lees meer
Individuele coaching

Het lukt je maar niet om met plezier en zelfvertrouwen te doen wat je te doen hebt. Coaching kan je helpen om scherper zicht te krijgen op wat er onder de oppervlakte gaande is en je ondersteunen bij het aanleren van effectief en authentiek gedrag. 

Lees meer
Leiderschaps­ontwikkeling op maat

Wij ontwerpen onze incompany leiderschapsprogramma’s altijd op maat, gericht op het resultaat dat de opdrachtgever wenst te bereiken. Twee voorbeelden.

Lees meer