Vragen? Bel +31 (0)85 273 6387
Blended learning
strookjes phaos 0018 Laag 8

Training Effectief Stakeholdermanagement

De training Effectief Stakeholdermanagement geeft je handvatten voor het intensief betrekken van de relevante interne en externe omgeving bij de opgaven waaraan je werkt. Het biedt zowel een dieper inzicht in je eigen rol en invloed op het proces, als een aantal praktische tools in de voorbereiding en uitvoering.

Doelgroep

Projectleiders, programmamanagers, omgevingsmanagers, product owners en beleidsontwikkelaars die in hun werk actief te maken hebben met de omgeving buiten en binnen de organisatie. 

Wat het oplevert

Na het volgen van de training Effectief Stakeholdermanagement:

In de woorden van een eerdere deelnemer dit jaar:
"Tijdens deze training komen de diverse facetten van stakeholdermanagement aan bod. Je leert op een andere manier naar dezelfde omgeving kijken. Theorie en praktijk liggen erg dicht bij elkaar, dus direct toepasbaar!"

Programma

Dag 1: Stakeholderanalyses, belangen en standpunten

We beginnen met een korte theoretische basis en gaan aan de slag met het maken van verschillende stakeholderanalyses. Je brengt hierbij direct je eigen casuïstiek in. We onderzoeken belangen en standpunten.

Dag 2: Nieuwsgierigheid

Vandaag prikkelen we je nieuwsgierigheid. Je verplaatst je in de rol van belangrijke stakeholders en zoekt de verdieping op in de dynamiek van het krachtenveld. Je gaat met een learning journey ter plekke de fysieke omgeving verkennen en oefent lastige gesprekken.

Dag 3: Werken met groepen

De laatste dag staat in het teken van faciliteren. Je oefent met het begeleiden van een gesprek en het maken van een passend programma voor een groep. Daarnaast ontmoet je een ervaren omgevingsmanager die je meeneemt in successen en mislukkingen in de praktijk.

Blended Learning

Blended learning combineert de drie kernelementen van het leren in deze tijd:

Trainer

S0A2776

Marieke van den Berg

Praktische informatie

Data en locatie

Elke trainingsdag duurt van 9.00 - 17.00.
Houd rekening met voorbereidingstijd. Afhankelijk van je ervaring en basiskennis verwachten we dat je 4 - 8 uur nodig hebt.
De locatie is omgeving Utrecht.

Meer informatie

Mail Marieke van den Berg

Investering

Het inschrijfgeld bedraagt € 1.495,- (exclusief btw).
Dit bedrag is exclusief arrangementskosten. De arrangementskosten voor het conferentieoord bedragen € 255,- (exclusief btw). Er wordt niet voorzien in een overnachting.

 

Inschrijven

Trainingen en workshops: Leiderschaps­ontwikkeling

Inspiratielab

Een gratis Inspiratielab voor klanten en andere belangstellenden met als thema: 'De kracht en de schoonheid van de dialoog als gespreksvorm'. 

Lees meer
Leeratelier Sturen Zonder Macht

Tijdens deze training krijg je meer zicht op je eigen stijl als doelgerichte beïnvloeder. Je vergroot je persoonlijke effectiviteit, ontdekt nieuwe interventies en leert deze toe te passen. "Een prima, praktijkgerichte training met veel aandacht voor interventies door middel van afwisselende werkvormen. Die zijn direct toepasbaar in de praktijk. Bovendien leer je veel van de andere deelnemers."

Lees meer
Training Effectief Stakeholdermanagement

De training Effectief Stakeholdermanagement geeft je handvatten voor het intensief betrekken van de relevante interne en externe omgeving bij de opgaven waaraan je werkt. Het biedt zowel een dieper inzicht in je eigen rol en invloed op het proces, als een aantal praktische tools. 

Lees meer
Senior Projectleiderschap

Je hebt de basis tools en instrumenten van projectmanagement goed in de vingers. Toch heb je het gevoel dat er meer uit te halen valt. Je wilt je persoonlijke invloed en impact vergroten in het effectief leiden van grote, complexe projecten. Tijd voor een verdiepingsslag met de training Senior Projectleiderschap! 

Lees meer
Workshop Insights Discovery

Het Insights Discovery Profiel is een toegankelijk en praktisch toepasbaar reflectie-instrument ten behoeve van je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je profiel geeft inzicht in je psychologische voorkeuren en hoe die van invloed zijn op je persoonlijke effectiviteit.

Lees meer
Workshop Insights Deeper Discovery

Het Insights Discovery profiel biedt een groot inzicht in je eigen, Jungiaanse psychologische voorkeuren en de implicaties die dat met zich meebrengt. Echter, dat is nog maar het begin. Deeper Discovery voert je mee naar de wereld van de archetypen, oeroude en universele, over de hele wereld voorkomende en samenhangende beelden, symbolen en gedragspatronen.

Lees meer
Introvert en extravert leiderschap

Wat is de betekenis van ‘introvert leiderschap’ en van 'extravert leiderschap'? En welke impact hebben introversie en extraversie op organisaties?

Lees meer
Individuele coaching

Het lukt je maar niet om met plezier en zelfvertrouwen te doen wat je te doen hebt. Coaching kan je helpen om scherper zicht te krijgen op wat er onder de oppervlakte gaande is en je ondersteunen bij het aanleren van effectief en authentiek gedrag. 

Lees meer
Leiderschaps­ontwikkeling op maat

Wij ontwerpen onze incompany leiderschapsprogramma’s altijd op maat, gericht op het resultaat dat de opdrachtgever wenst te bereiken. Twee voorbeelden.

Lees meer