Vragen? Bel +31 (0)85 273 6387
PMC Online
strookjes phaos 0018 Laag 8

Training Effectief Stakeholdermanagement

De training Effectief Stakeholdermanagement geeft je handvatten voor het intensief betrekken van de relevante interne en externe omgeving bij de opgaven waaraan je werkt. Het biedt zowel een dieper inzicht in je eigen rol en invloed op het proces, als een aantal praktische tools in de voorbereiding en uitvoering.

Voor wie is deze training?

Projectleiders, programmamanagers, omgevingsmanagers, product owners en beleidsontwikkelaars die in hun werk actief te maken hebben met de omgeving buiten en binnen de organisatie. 

Wat leer jij van deze training?

Na het volgen van de training Effectief Stakeholdermanagement:

Wat deelnemers van deze training vinden

"Tijdens deze training komen de diverse facetten van stakeholdermanagement aan bod. Je leert op een andere manier naar dezelfde omgeving kijken. Theorie en praktijk liggen erg dicht bij elkaar, dus direct toepasbaar!"

Programma: dit gaan we doen

Het programma bestaat uit drie dagen van 09:00 tot 17:00 uur, waarvan de tweede dag online is. Op hoofdlijnen komen de volgende onderwerpen in de training aan bod:

Belangen en standpunten

We beginnen met een korte theoretische basis. Je gaat vervolgens in je eigen tijd aan de slag met het maken van verschillende stakeholderanalyses. Je onderzoekt daarbij de belangen en standpunten in je eigen casus.
+ Individuele opdracht

Nieuwsgierigheid

We zetten de analyses om in acties. Je verplaatst je in de rol van belangrijke stakeholders. Daarnaast onderzoek je jouw persoonlijke houding ten opzichte van de omgeving en de invloed daarvan op je succes. 

In gesprek met de omgeving

We onderzoeken de participatievormen, de wijze waarop je het contact met de omgeving opbouwt en we oefenen concreet met lastige gesprekken.
+ Individuele opdracht

Werken met groepen

Het begeleiden van bijeenkomsten met de omgeving. We gaan aan de slag met het maken van een passend programma voor een groep.

Individuele coaching
Om het geleerde nog beter in de praktijk te kunnen brengen, krijgen deelnemers individueel een uur coaching op hun eigen casus.

Blended Learning

Blended learning combineert de drie kernelementen van het leren in deze tijd:

Praktische informatie

Data en locatie

Trainingsdagen 1 en 3 zijn van 9.00 - 17.00 uur en vinden plaats in de omgeving van Utrecht.
Trainingsdag 2 is online.

Meer informatie

Mail info@phaos.nl

Investering

Het inschrijfgeld bedraagt € 1.545,- (exclusief btw). Dit bedrag is inclusief het boek Stakeholdermanagement.
De arrangementskosten voor het
conferentieoord bedragen € 195,- (exclusief btw).

 

Inschrijven

Nog geen data beschikbaar

Trainingen en workshops: Leiderschapsontwikkeling

Training Effectief Stakeholdermanagement

De training Effectief Stakeholdermanagement geeft je handvatten voor het intensief betrekken van de relevante interne en externe omgeving bij de opgaven waaraan je werkt. Het biedt zowel een dieper inzicht in je eigen rol en invloed op het proces, als een aantal praktische tools. 

Lees meer
Senior Projectleiderschap

Je hebt de basis tools en instrumenten van projectmanagement goed in de vingers. Toch heb je het gevoel dat er meer uit te halen valt. Je wilt je persoonlijke invloed en impact vergroten in het effectief leiden van grote, complexe projecten. Tijd voor een verdiepingsslag met de training Senior Projectleiderschap! 

Lees meer
Workshop Insights Discovery

Het Insights Discovery Profiel is een toegankelijk en praktisch toepasbaar reflectie-instrument ten behoeve van je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je profiel geeft inzicht in je psychologische voorkeuren en hoe die van invloed zijn op je persoonlijke effectiviteit.

Lees meer
Workshop Insights Deeper Discovery

Het Insights Discovery profiel biedt een groot inzicht in je eigen, Jungiaanse psychologische voorkeuren en de implicaties die dat met zich meebrengt. Echter, dat is nog maar het begin. Deeper Discovery voert je mee naar de wereld van de archetypen, oeroude en universele, over de hele wereld voorkomende en samenhangende beelden, symbolen en gedragspatronen.

Lees meer
Introvert en extravert leiderschap

Wat is de betekenis van ‘introvert leiderschap’ en van 'extravert leiderschap'? En welke impact hebben introversie en extraversie op organisaties?

Lees meer
Individuele coaching

Het lukt je maar niet om met plezier en zelfvertrouwen te doen wat je te doen hebt. Coaching kan je helpen om scherper zicht te krijgen op wat er onder de oppervlakte gaande is en je ondersteunen bij het aanleren van effectief en authentiek gedrag. 

Lees meer
Leiderschaps­ontwikkeling op maat

Wij ontwerpen onze incompany leiderschapsprogramma’s altijd op maat, gericht op het resultaat dat de opdrachtgever wenst te bereiken. Twee voorbeelden.

Lees meer