Vragen? Bel +31 (0)85 273 6387
Blended learning
strookjes phaos 0003 Laag 23

Inspiratiesessies PGMC: Doelen realiseren in het publieke domein

Je werkt in het publieke domein. Je weet hoe programmamanagement werkt. Je wil leren hoe anderen effectief met de ‘zachte kant’ daarvan omgaan. Hoe zij de omgeving betrekken, projecten aansturen, de opdrachtgevers en bestuurders bedienen. Je wil je eigen ervaring inzetten, je kennis reactiveren en een nieuw netwerk aanboren. In vier sessies krijg je samen met een groep andere ervaren programmamanagers een unieke gelegenheid voor inspiratie, uitwisseling van kennis en ervaringen aan de hand van de vier domeinen van de creatielemniscaat. De nadruk ligt op de praktijk en het leren aan de hand van de kennis en ervaring van zowel de deelnemers als de begeleiders.

lemniscaat PGMC page 001

 

Doelgroep

Ervaren professionals, programmamanagers, projectleiders, afdelingshoofden en teamleiders die zich verder willen bekwamen in het opzetten en het uitvoeren van programma’s in het publieke domein. Deelnemers hebben basiskennis van en ervaring met het werken in programma's. 

Wat het oplevert

Na het bijwonen van deze sessies heb je:

Programma

Bij de eerste sessie staan de essenties van programmatisch creëren (PGMC) centraal en de persoonlijke kwaliteiten die jou tot een succesvol programmamanager maken. Daarnaast brengt elke deelnemer een actuele casus in. Naar aanleiding daarvan maken de begeleiders een programma voor de volgende sessies op basis van de issues en vragen van de deelnemers. De derde en vierde sessie organiseren we op locatie van een van de deelnemers, waarbij de casus tot leven komt. 

Trainers

Finus de Broekert, partner

Ruud Meijer

Praktische informatie

Data en locatie

Elke sessie duurt van 17:00 tot 20:00 uur met een lichte maaltijd tussendoor. De locatie van de eerste en tweede bijeenkomsten is centraal in het land. De derde en vierde sessies worden georganiseerd door deelnemers.

Meer informatie

Mail Ruud Meijer.

Investering

Het inschrijfgeld bedraagt € 650,- ex btw. Dit bedrag is inclusief een lichte maaltijd bij elke bijeenkomst en het boek Programmatisch Creëren. De arrangementskosten bedragen maximaal € 200,- ex btw).

Inschrijven

Nog geen data beschikbaar

Trainingen en workshops: Projectmatig Creëren

Training Projectmanagement (PMC) - het fundament

Deze training biedt een brede oriëntatie op het vakgebied; de nadruk ligt op de technische aspecten en vaardigheden. Je leert er de fijne kneepjes van projectstart, planning, uitvoering, afsluiting en evaluatie. Naast aspecten van teamwork en opdrachtgeverschap.

Lees meer
Winterschool Projectmatig Creëren (PMC)

Tijdens de Winterschool nemen we een hele week de tijd om alle belangrijke aspecten van PMC toe te passen op je eigen project. Niet alleen de techniek, maar ook thema’s als (persoonlijk) leiderschap, team-dynamiek en de projectomgeving komen ruimschoots aan bod.

Lees meer
Opleiding tot PSU-begeleider

PSU-begeleiders begeleiden hun collega’s en projectteams in het voorbereiden en uitvoeren van Projectstart-Ups (PSU’s) en verzorgen daarmee een ‘vliegende start’ van het project. Hier leg je een stevige basis voor het vervullen van deze nieuwe rol.

Lees meer
Workshop voor opdrachtgevers

Een betrokken, kundige opdrachtgever die een heldere opdracht verstrekt, is een voorwaarde voor het welslagen van elk project. Leer in één dag wat van een opdrachtgever wordt verwacht en hoe je die rol met verve kan vervullen.

Lees meer
Project­management op maat

Heb je een vraag die niet past bij ons reguliere aanbod rond projectmanagement? Dan verzorgen wij graag een training of advies op maat. 

Lees meer
IPMA certificeringstrainingen op B-, C-, D- en PMO-niveau

Steeds meer organisaties bieden hun projectleiders en -ondersteuners de kans om zich te laten certificeren. Goed voor op je CV? Zeker, maar meer dan dat! Het is een waardevolle stap in je ontwikkeling als projectprofessional. Samen met onze partner Ruysdael bieden we compacte, succesvolle studietrajecten aan die deelnemers voorbereiden op de internationaal erkende IPMA- certificaten.

Lees meer
Inspiratielab

We organiseren drie keer per jaar een gratis Inspiratielab voor professionals die Projectmatig Creëren toepassen en verder ontwikkelen. Het zijn praktijkgerichte en interactieve sessies met gelegenheid tot netwerken.

Lees meer
Workshop Insights Discovery

Het Insights Discovery Profiel is een toegankelijk en praktisch toepasbaar reflectie-instrument ten behoeve van je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je profiel geeft inzicht in je psychologische voorkeuren en hoe die van invloed zijn op je persoonlijke effectiviteit.

Lees meer
Workshop Insights Deeper Discovery

Het Insights Discovery profiel biedt een groot inzicht in je eigen, Jungiaanse psychologische voorkeuren en de implicaties die dat met zich meebrengt. Echter, dat is nog maar het begin. Deeper Discovery voert je mee naar de wereld van de archetypen, oeroude en universele, over de hele wereld voorkomende en samenhangende beelden, symbolen en gedragspatronen.

Lees meer
Individuele coaching

Het lukt je maar niet om met plezier en zelfvertrouwen te doen wat je te doen hebt. Coaching kan je helpen om scherper zicht te krijgen op wat er onder de oppervlakte gaande is en je ondersteunen bij het aanleren van effectief en authentiek gedrag. 

Lees meer