Vragen? Bel +31 (0)85 273 6387
PMC-online
strookjes phaos 0003 Laag 23

Inspiratiesessies PGMC: Doelen realiseren in het publieke domein

Je werkt in het publieke domein. Je weet hoe programmamanagement werkt. Je wil leren hoe anderen effectief met de ‘zachte kant’ daarvan omgaan. Hoe zij de omgeving betrekken, projecten aansturen, de opdrachtgevers en bestuurders bedienen. Je wil je eigen ervaring inzetten, je kennis reactiveren en een nieuw netwerk aanboren. In vier sessies krijg je samen met een groep andere ervaren programmamanagers een unieke gelegenheid voor inspiratie, uitwisseling van kennis en ervaringen aan de hand van de vier domeinen van de creatielemniscaat. De nadruk ligt op de praktijk en het leren aan de hand van de kennis en ervaring van zowel de deelnemers als de begeleiders.

lemniscaat PGMC page 001

 

Voor wie is deze training?

Ervaren professionals, programmamanagers, projectleiders, afdelingshoofden en teamleiders die zich verder willen bekwamen in het opzetten en het uitvoeren van programma’s in het publieke domein. Deelnemers hebben basiskennis van en ervaring met het werken in programma's. 

Wat leer jij van deze training?

Na het bijwonen van deze sessies heb je:

Programma: dit gaan we doen

Bij de eerste sessie staan de essenties van programmatisch creëren (PGMC) centraal en de persoonlijke kwaliteiten die jou tot een succesvol programmamanager maken. Daarnaast brengt elke deelnemer een actuele casus in. Naar aanleiding daarvan maken de begeleiders een programma voor de volgende sessies op basis van de issues en vragen van de deelnemers. De derde en vierde sessie organiseren we op locatie van een van de deelnemers, waarbij de casus tot leven komt.

Praktische informatie

Data en locatie

Elke sessie duurt van 17:00 tot 20:00 uur met een lichte maaltijd tussendoor. De locatie van de eerste en tweede bijeenkomsten is centraal in het land. De derde en vierde sessies worden georganiseerd door deelnemers.

Meer informatie

Mail info@phaos.nl

Investering

Het inschrijfgeld bedraagt € 650,- ex btw. Dit bedrag is inclusief een lichte maaltijd bij elke bijeenkomst en het boek Programmatisch Creëren. De arrangementskosten bedragen maximaal € 200,- ex btw).

Data

Nog geen data beschikbaar

Trainingen en workshops: Projectmatig Creëren

Verdiepende modules Projectmatig Creëren

In onze verdiepende modules snijden we thema's aan waar veel projectleiders mee stoeien. Door praktische handvatten en tips ben je beter toegerust om je project verder te brengen. Je kunt kiezen uit: Stakeholdermanagement, Sturen op projecten in de uitvoering en Energie in je project behouden.

Lees meer
Verdiepingsmodule Sturen op projecten in de uitvoering

Sturen op projecten is meer dan alleen rapporteren. In veel projecten lopen rapporteren, in control zijn en sturen langs elkaar heen. Dit is vaak een energielek voor de projectleider. Met de verdiepingsmodule Sturen op projecten willen we daar verandering in brengen.

Lees meer
Verdiepingsmodule Energie in je project behouden

Welke rol speelt energie in het slagen van een project? En hoe spoor je energielekken op? De verdiepingsmodule Energie in je project behouden geeft je inzicht in wat jij kan doen om je project een nieuwe impuls te geven.

Lees meer
Begeleiding on-the-job in Projectmatig Creëren

Heb je een vraag die niet past bij ons reguliere aanbod rond projectmanagement? Dan verzorgen wij graag een training of advies op maat. 

Lees meer
Projectmatig Creëren (PMC)

Deze basistraining biedt een brede oriëntatie op het vakgebied. Je leert de theorie van PMC en deze in je eigen praktijk toe te passen. Je leert de fijne kneepjes van projectstart, planning, uitvoering, afsluiting en evaluatie. Naast aspecten van teamwork en opdrachtgeverschap.

Lees meer
Verdiepingsmodule Stakeholdermanagement

Het succes van je project hangt mede af van hoe goed je je omgeving weet te betrekken bij je project. De verdiepingsmodule Stakeholdermanagement geeft je praktische handvatten voor het betrekken van stakeholders. Of het nu gaat om gebruikers, beslissers, interne en externe belanghebbenden of andere betrokkenen.

Lees meer
Persoonlijk leiderschap in PMC

Je hebt de basis tools en instrumenten van projectmanagement goed in de vingers. Toch heb je het gevoel dat er meer uit te halen valt. Je wilt je persoonlijke invloed en impact vergroten in het effectief leiden van grote, complexe projecten. Tijd voor een verdiepingsslag met de training Persoonlijk leiderschap in PMC! 

Lees meer
Workshop voor opdrachtgevers

Een betrokken, kundige opdrachtgever die een heldere opdracht verstrekt, is een voorwaarde voor het welslagen van elk project. Leer in één dag wat van een opdrachtgever wordt verwacht en hoe je die rol met verve kan vervullen.

Lees meer
Workshop Insights Discovery

Het Insights Discovery Profiel is een toegankelijk en praktisch toepasbaar reflectie-instrument ten behoeve van je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je profiel geeft inzicht in je psychologische voorkeuren en hoe die van invloed zijn op je persoonlijke effectiviteit.

Lees meer
Individuele coaching

Het lukt je maar niet om met plezier en zelfvertrouwen te doen wat je te doen hebt. Coaching kan je helpen om scherper zicht te krijgen op wat er onder de oppervlakte gaande is en je ondersteunen bij het aanleren van effectief en authentiek gedrag. 

Lees meer
PMC-facilitatorstraining

In dit programma ontwikkel je je tot volwaardig facilitator en coach voor projecten. Je leert projectbijeenkomsten begeleiden, waaronder projectstart-ups (PSU’s) en het goede gesprek aan te gaan met projectleiders. Zo word je onmisbaar voor opdrachtgevers, projectleiders en teams!

Lees meer