Vragen? Bel +31 (0)85 273 6387
Blended learning
strookjes phaos 0003 Laag 23

Opleiding tot PSU-begeleider

Weinig acties rond het professionaliseren van projectmanagement in je organisatie zijn zo effectief als het opleiden en inzetten van één of meerdere PSU-begeleiders. Deze (vaak) projectleiders begeleiden hun collega’s en projectteams in het voorbereiden en uitvoeren van Projectstart-Ups (PSU’s) en verzorgen daarmee een ‘vliegende start’ van het project. In deze training leg je een stevige basis om de nieuwe rol te kunnen vervullen.

Doelgroep

Ervaren projectleiders en andere PMC-gebruikers die zich willen ontwikkelen in deze faciliterende rol en die projectteams gaan begeleiden.

Wat het oplevert

Na het volgen van deze training:

In de woorden van een deelnemer eerder dit jaar:
"Om een project een goede start te geven, is het houden van een start-up een 'must'. Van groot belang is tijdens deze sessie een onafhankelijke begeleider te hebben die op basis van de intake met de opdrachtgever en projectleider de start-up vorm geeft. Door de training van PSU begeleider te volgen, wordt je een specialist in het begeleiden van start-ups."

Programma

We duiken meteen een echte Projectstart-Up in. Alle onderdelen komen aan bod en jij gaat het faciliteren! Dat vraagt van jou een goede voorbereiding en lef. In het telefonisch intakegesprek lichten we dit nog toe en schrijf je je in voor de onderdelen die jij specifiek wil oefenen. Tijdens de training is alle ruimte om te leren, om fouten te maken, om het opnieuw te proberen, om af te kijken en om te ervaren. 

Blended learning

Blended learning combineert de drie kernelementen van het leren in deze tijd: de praktijk van de deelnemers, het persoonlijke contact in een leergroep waarin je elkaar ontmoet en e-learning. E-learning laat je plaats- en tijdonafhankelijk bezig zijn met een deel van het leertraject, in een uitnodigende en aantrekkelijke virtuele leeromgeving. Deze leeromgeving wordt op maat ingericht voor deelnemers aan de training en biedt talloze mogelijkheden voor leren, ontwikkelen, experimenteren, feedback en onderling contact met de begeleider en collega-deelnemers.

Trainers

Finus de Broekert en Marieke van den Berg

Praktische informatie

Data en locatie

De training bestaat uit drie modules, houd rekening met vier tot acht uur voorbereidingstijd voor de eerste module. De locatie is Kaap Doorn in Doorn.

Meer informatie

Mail Finus de Broekert.

Investering

Het inschrijfgeld bedraagt € 1.975,- (exclusief btw). Schrijf je je in met meerdere collega's voor dezelfde training, dan geldt een korting op dit tarief van 10% voor de tweede en 15% voor de volgende collega's.

Dit bedrag is inclusief toegang tot het online leerplatform en exclusief arrangementskosten. De arrangementskosten voor het verblijf in het conferentiecentrum (logies, ontbijt, lunch, diner) bedragen € 575,- inclusief overnachting (exclusief btw).

Inschrijven

Trainingen en workshops: Projectmatig Creëren

Training Projectmanagement (PMC) - het fundament

Deze training biedt een brede oriëntatie op het vakgebied; de nadruk ligt op de technische aspecten en vaardigheden. Je leert er de fijne kneepjes van projectstart, planning, uitvoering, afsluiting en evaluatie. Naast aspecten van teamwork en opdrachtgeverschap.

Lees meer
Winterschool Projectmatig Creëren (PMC)

Tijdens de Winterschool nemen we een hele week de tijd om alle belangrijke aspecten van PMC toe te passen op je eigen project. Niet alleen de techniek, maar ook thema’s als (persoonlijk) leiderschap, team-dynamiek en de projectomgeving komen ruimschoots aan bod.

Lees meer
Summerschool Projectmatig Creëren (PMC)

Tijdens de Summerschool nemen we een hele week de tijd om alle belangrijke aspecten van PMC toe te passen op je eigen project. Niet alleen de techniek, maar ook thema’s als (persoonlijk) leiderschap, teamdynamiek en de projectomgeving komen ruimschoots aan bod.

Lees meer
Opleiding tot PSU-begeleider

PSU-begeleiders begeleiden hun collega’s en projectteams in het voorbereiden en uitvoeren van Projectstart-Ups (PSU’s) en verzorgen daarmee een ‘vliegende start’ van het project. Hier leg je een stevige basis voor het vervullen van deze nieuwe rol.

Lees meer
Effectief Omgevingsmanagement

Deze training geeft je handvatten voor het intensief betrekken van de relevante interne en externe omgeving bij de opgaven waaraan je werkt. Het biedt zowel een dieper inzicht in je eigen rol en invloed op het proces als een aantal praktische tools. 

Lees meer
Senior Projectleiderschap

Je hebt de basis tools en instrumenten van projectmanagement goed in de vingers. Toch heb je het gevoel dat er meer uit te halen valt. Je wilt je persoonlijke invloed en impact vergroten in het effectief leiden van grote, complexe projecten. Tijd voor een verdiepingsslag met de training Senior Projectleiderschap! 

Lees meer
Workshop voor opdrachtgevers

Een betrokken, kundige opdrachtgever die een heldere opdracht verstrekt, is een voorwaarde voor het welslagen van elk project. Leer in één dag wat van een opdrachtgever wordt verwacht en hoe je die rol met verve kan vervullen.

Lees meer
Project­management op maat

Heb je een vraag die niet past bij ons reguliere aanbod rond projectmanagement? Dan verzorgen wij graag een training of advies op maat. 

Lees meer
Workshop Insights Discovery

Het Insights Discovery Profiel is een toegankelijk en praktisch toepasbaar reflectie-instrument ten behoeve van je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je profiel geeft inzicht in je psychologische voorkeuren en hoe die van invloed zijn op je persoonlijke effectiviteit.

Lees meer
Workshop Insights Deeper Discovery

Het Insights Discovery profiel biedt een groot inzicht in je eigen, Jungiaanse psychologische voorkeuren en de implicaties die dat met zich meebrengt. Echter, dat is nog maar het begin. Deeper Discovery voert je mee naar de wereld van de archetypen, oeroude en universele, over de hele wereld voorkomende en samenhangende beelden, symbolen en gedragspatronen.

Lees meer
Individuele coaching

Het lukt je maar niet om met plezier en zelfvertrouwen te doen wat je te doen hebt. Coaching kan je helpen om scherper zicht te krijgen op wat er onder de oppervlakte gaande is en je ondersteunen bij het aanleren van effectief en authentiek gedrag. 

Lees meer
IPMA certificeringstrainingen op B-, C-, D- en PMO-niveau

Steeds meer organisaties bieden hun projectleiders en -ondersteuners de kans om zich te laten certificeren. Goed voor op je CV? Zeker, maar meer dan dat! Het is een waardevolle stap in je ontwikkeling als projectprofessional. Samen met onze partner Ruysdael bieden we compacte, succesvolle studietrajecten aan die deelnemers voorbereiden op de internationaal erkende IPMA- certificaten.

Lees meer